banner333

banner309

TÜGVA Velilere Seminer Düzenledi

Türkiye Gençlik Vakfı Gümüşhane Şubesi velilere yönelik seminer düzenledi.

Eğitim 21.03.2018, 10:00
TÜGVA Velilere Seminer Düzenledi
banner400

Türkiye Gençlik Vakfı Gümüşhane Şubesi velilere yönelik seminer düzenledi.

Gümüşhane Belediyesi nikâh salonunda düzenlenen, yaklaşık 50 kişinin katıldığı seminer çalışmasında uzman psikolog ve rehber öğretmen Emel Düşmez tarafından teknoloji bağımlılığı konusu işlendi.

Günümüzde özellikle çocukları oyalamak için ellerine cep telefonu ve tablet veren ebeveynlerin sayısının arttığına ve bunun çocukta bir çok olumsuzluğa neden olduğuna dikkat çeken Emel Düşmez, çocuklarımıza interneti yasak etmeyi tabii ki önermiyoruz ama çocuk olduklarını bilmelerini ve interneti sınırlı olarak, aile denetiminde kullanmaları gerektiğini söyledi. Ailelerinde zaman zaman söz hakkı alarak programa katılım sağladığı görüldü.

Seminer de bir diğer konu olan cinsel istismar ve ihmal konusunu ise uzman psikolog ve rehber öğretmen Burak Aydın anlattı.

Son zamanlarda artan olaylara dikkat çeken Burak Aydın, cinsel istismar konusunda ailelerin çocuklarına kulak vermelerini ve bir istismar durumunda çevrenin ne diyeceğini değil çocuklarını düşünmeleri gerektiğini söyledi. Medya ve diziler aracılığıyla da toplumda bir güvensizlik oluşturulmaya çalışıldığını belirten Aydın, velilerin bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini ve bu tarz dizileri çocukları ile izlememeleri gerektiğini ifade etti.

Son olarak sözü alan Türkiye Gençlik Vakfı Gümüşhane Ortaokul Koordinatörü Selami Öktem, öncelikle katılan herkese teşekkür etti ve amaçlarının milli değerlerine bağlı ve aydın bir nesil yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46