banner333

banner309

Spor Lisesine 103 Öğrenci Kayıt Yaptırdı

Gümüşhane Spor Lisesi’ne 2018-2019 eğitim öğretim yılında alınacak öğrenciler için seçme sınavı ve yetenek sınavı bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

Eğitim 02.07.2018, 15:23
Spor Lisesine 103 Öğrenci Kayıt Yaptırdı
banner400

Gümüşhane Spor Lisesi’ne 2018-2019 eğitim öğretim yılında alınacak öğrenciler için seçme sınavı ve yetenek sınavı bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

Okulda yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Şube Müdürü Adem Doğan, okul müdürü Abdullah Aktuğ, veliler ve öğrenciler katıldı.

Yetenek sınavı ile öğrenci alacak olan Gümüşhane Spor Lisesi Ön kayıt başvuru tarihleri Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün Yetenek Sınavı ile Öğrenci Alan Okullara Başvuru Genelgesinde belirtilen 1-26 Haziran 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi ve Gümüşhane Spor Lisesi Müdürlüğüne 103 öğrenci kayıt yaptırdı.

“Yarışma Sınavı Değil, Tespit Sınavıdır”

Konuşmasına Gümüşhane’ye Spor Lisesi açılmasında emeği geçen Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan’a teşekkür ederek başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, “Bu sınavın adı her ne kadar yetenek sınavı olsa da, asla bir yarışma sınavı değil, tespit sınavıdır. İlimizde 2018-2019 eğitim öğretim yılında başlayacak olan Spor Lisemize 103 öğrencimiz müracaat etmiştir. Müracaat eden öğrencilerimiz yetenek sınavına girerek 60 öğrenci Spor Lisemizde eğitim görecek. Yetenek varsa geliştirilebilir ancak yetenek sınırlıysa zorlamamak gerekir. Her bir bireyimizi hem kendine ve ailesine hem de ülkesine en fazla faydalı olacağı alanda yetiştirmek zorundayız. Onun için bu sınavı kazanamayan öğrencilerimiz olursa lütfen onları yargılamayalım. Her öğrencimizin başarılı olacağı bir alan mutlaka vardır” dedi. 

“Neden Spor Lisesi?”

Doğan, Gümüşhane’ye kazandırdıkları bu okul türünün Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okuluna öğrenci yetiştirme noktasında büyük katkı sağlayacağının düşünüldüğünü, bu okul türünü bitiren öğrencilerin Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni, Spor Yöneticisi, Antrenör ve Rekreasyon alanlarında meslek sahibi olabileceklerini söyledi.

“Gümüşhane’mize Kazandırdığımız İçin Mutluyuz”

Doğan, Gümüşhane’nin potansiyeli ve öğrenci kapasitesi düşünüldüğünde birçok amatör branş olmasının takım sporları ve bireysel sporlarda kazanılan başarıların, Türkiye derecelerinin Gümüşhane’de spor türünde bir okulun açılması gerekliliğini ortaya çıkardığını sözlerine ekledi.

Gümüşhane Spor Lisesi yetenek sınavı 2-6 Temmuz tarihleri arasında Aydın Doğan Spor Salonunda yapılacak, 6 Temmuz 2018 tarihinde kazanan adayların asıl ve yedek listeleri ilan edilecek, 9-11 Temmuz tarihinde de kayıt işlemleri gerçekleştirilecek.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45