banner333

banner309

“Namaz Gönüllüleri Platformu” Projesini Hayata Geçirdi

Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi projelerine bir yenisini daha ekledi.

Eğitim 13.03.2018, 09:12
“Namaz Gönüllüleri Platformu” Projesini Hayata Geçirdi
banner400

Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi projelerine bir yenisini daha ekledi.

Namazı daha iyi öğrenme, sevme ve yaşam biçimi haline getirme amacıyla yapılan “Namaz Gönüllüleri Platformu” projesinde çeşitli etkinlikler yapıldı.

Öğrencilerin namaz hakkında bilgi düzeyini ölçmek ve bilgilenmeleri için onları yüreklendirmek amacıyla ödüllü test usûlü sınavlar, namazı sevdirmek ve gönül bağı kurmak amacıyla sohbetler, söyleşiler yapıldı. Her ayın sonunda ise namaza müdavim olan öğrencilerin kuraya tabi tutularak ödüllendirilmesi planlandı.

Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapılan tören eşliğinde altın ve çeşitli hediyelerle namaza müdavim öğrencilerin ilk ödüllendirilmesi yapıldı.

Bu proje çerçevesinde geliştirilen etkinlikler ve ödüllendirmelerin artarak dönem sonuna kadar devam edeceği belirtildi. Ayrıca yapılan törende Rehber Kitap Kırtasiye’nin sponsorluğuyla son sınıf öğrencilerine üniversiteye yönelik 250 adet kaynak kitap hediye edildi ve 2 adet deneme sınavı sözü verildi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Taş, Namazın öneminden bahsederek bu etkinliklerden dolayı yaşadığı memnuniyeti dile getirdi. Öğrencilerin tümüne, okula, proje ekibine ve eser desteğinde bulunan Rehber Kitap Kırtasiye’ye teşekkür etti.

Okul Müdürü Adem Arslan, Namazın dinin direği olduğunu, insanın hayatına tertip ve düzen verdiğini ve kulluk bilincini hayatın ayrılmaz parçası haline getirdiğini ifade ederek bu projeye emek veren öğrencileri, öğretmenleri, okul idaresini tebrik etti. Bu proje sonucunda okulun tamamının sene sonu itibariyle namazlı bir hayata sahip olacaklarına inandığını ifade etti. Rehber Kitap Kırtasiye’ye eğitime verdiği katkı ve destekten dolayı teşekkürlerini iletti.

Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Taş, okul müdürü Adem Arslan, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37