banner333

banner309

Minikler Üniversite Hayatını İlkokul Penceresinden İzliyorlar.

Gümüşhane merkez Bağlarbaşı mahallesinde, üniversite kampüsü içerisinde on yıllardır eğitim öğretim hizmeti veren Fevzipaşa ilköğretim okulu binasınının on yıllardır üniversiteye devredilememesi tartışmalara neden oluyor.

Eğitim 29.03.2017, 19:20
Minikler Üniversite Hayatını İlkokul Penceresinden İzliyorlar.
banner400

MİNİK ÖĞRENCİLER ÜNİVERSİTE HAYATINI İLKOKUL PENCERESİNDEN İZLİYORLAR  

GÜMÜŞHANE FEVZİPAŞA İLKÖĞRETİM OKULU ÜNİVERSİTEYE DEVREDİLSİN!!

Gümüşhane merkez Bağlarbaşı mahallesinde, üniversite kampüsü içerisinde on yıllardır eğitim öğretim hizmeti veren Fevzipaşa ilköğretim okulu binasınının on yıllardır üniversiteye devredilememesi tartışmalara neden oluyor.

ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ İÇERİSİNDE İLKÖĞRETİM OKULU TARTIŞMASI!

Gümüşhane merkez Bağlarbaşı mahallesinde yıllar önce eski binası yıkılarak yerine Toki tarafından yenisi yaptırılan ve 2010 yılında tekrar Eğitim-öğretim hizmeti vermeye başlayan Fevzipaşa ilköğretim okulu, aynı dönemlerde yeni kurulan Gümüşhane Üniversitesi'nin kampüs alanı içerisinde yer alması nedeniyle, ilköğretim öğrencilerinin eğitim ve öğretim etkinliklerini olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle, üniversiteye tahsis edilmesi yönünde kamoyu tarafından görüşler bildirilmiş ve tartışmalara neden olmuştu. 

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ İLE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YILLARDIR ANLAŞAMIYOR!

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Fevzipaşa ilköğretim okulunun yeni binası 2009 yılında bitme aşamasına gelirken, okulun Gümüşhane Üniversitesi Kampüsü içerisinde yer alması, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gümüşhane Üniversitesi arasında yer tartışmasına ve yıllar süren anlaşmazlıklara neden oldu. Bu anlaşmazlıklar ve bazı bürokratik engeller sonucunda okulun üniversiteye tahsisi on yıllardır bir türlü gerçekleştirilemedi.

DÖRT VALİ DEĞİŞTİ OKUL HÂLA DEVREDİLEMEDİ!!

Gümüşhane kamoyu tarafından, Fevzipaşa ilköğretim okulu binasının Kampüs içerisinde yer almasının ilköğretim öğrencilerinin eğitim ve öğretim etkinliklerini olumsuz yönde etkileyeceği, bu nedenle yeni bir okul yapılarak söz konusu okulun Üniversiteye tahsis edilmesinin doğru olacağına dair görüşlerin sıkça gündeme gelmesiyle birlikte, ilk olarak dönemin Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz  zamanında başlayan tartışmalar, ardından Enver Salihoğlu, Yusuf Mayda ve son olarak Vali Yücel Yavuz dönemine kadar devam etti. 

ESKİ REKTÖR GÜNAYDIN TARTIŞMALARIN ÖNYARGI VE KALIPLAŞMIŞ DÜŞÜNCELERDEN İBARET OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ!

Gümüşhane Üniversitesinin kurucu rektörü olan ve 2017 başlarına kadar on yılı aşkın süredir Rektörlük görevini sürdüren eski rektör Prof.Dr. İhsan Günaydın, o dönem Fevzipaşa İlköğretim okulunun durumunu değerlendirirken,;burayla ilgili tartışmaların önyargı ve kalıplaşmış düşüncelerden ibaret olduğunu ileri sürmüş ve sürecin uzamasına neden olmuştu.
 

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ İZNİ OLMADAN OKULUN ÜNİVERSİTEYE DEVREDİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL!

Öte yandan edinilen bilgiye göre, mülkiyeti İl özel idaresine ait olan ve Üniversitenin kampus alanı içerisinde kalan Fevzipaşa ilköğretim okulununun üniversiteye devrinin Milli Eğitim Bakanlığının iznine tabi olduğu, Bakanlığın izni olmadan okulun üniversiteye devredilmesinin mümkün olmadığı öğrenildi.

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ YENİ OKUL TEKLİFİNİ KABUL ETMEDİ

Eski Rektör Günaydın döneminin Üniversite yönetimi, Milli Eğitim Bakanlığının üniversite yönetimine, yeni okul yapmaları karşılığında söz konusu okul binasının Üniversiteye devredilebileceği teklifini, kamu menfaati adına uygun görmediklerini gerekçe göstererek reddetmişlerdi.

VATANDAŞLAR; "EĞİTİMİN DAHA UYGUN YERDE DAHA GÜZEL ŞARTLARDA VERİLMESİNİ İSTİYORUZ OKULUN YERİ  DEĞİŞTİRİLSİN!!"

Vatandaşlar, söz konusu okulun Üniversiteye çok yakın olduğunu, okulun arka pencerelerinin ve bazı bölümlerinin üniversitenin kampüs alanını tam olarak gördüğünü, bu durumda kampüs alanı içerisinde bazı üniversite öğrencilerinin ahlak dışı ve uygunsuz görüntülerinin henüz küçük yaşta ve eğitilme çağında olan çocukların psikolojilerini ve eğitim-öğretim etkinliklerini olumsuz yönde etkilediğini vurgulayarak,

Minik öğrencilerinin üniversite hayatını ilkokul pencerelerinden izlemelerini, analiz etmelerini mantık dışı olarak gordüklerini söyleyerek, aynı bölgede üniversite dışında yeni bir okul yapılması kaydıyla okulun Üniversiteye tahsis edilmesinin her açıdan daha doğru olacağını ifade ettiler.

Vatandaşlar son olarak;

"Bizler Eğitimin daha güzel yerde ve daha güzel şartlarda verilmesini istiyoruz." diyerek, yetkililerden biran önce konuya çözüm bulmalarını istiyorlar. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44