banner333

banner309

Milli Eğitim Müdürlüğünden TEOG Tercih Danışmanlık Hizmeti

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminde öğrencilere ve velilere yardımcı olunması amacıyla okullarda tercih danışmanlığı komisyonları oluşturdu.

Eğitim 03.07.2015, 17:38 03.07.2015, 17:38
Milli Eğitim Müdürlüğünden TEOG Tercih Danışmanlık Hizmeti
banner400

 İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya; Öğrencilerimizin sınava en iyi şekilde hazırlanmaları için takviye kurslarda öğretmenlerimiz büyük bir emek verdi. Sınava hazırlık sürecinde tüm okullarda ortak deneme sınavlarıyla öğrencilerimizin durumunu değerlendirdik ve alınması gereken tedbirleri imkânlarımız ölçüsünde aldık. Okul idarecilerimizle sınav öncesi ve sınav sonrası yapılacak çalışmaları dönem boyunca değerlendirdik. Rehberlik öğretmenlerimiz tarafından öğrenci ve velilere yönelik TEOG sistemi ile ilgili eğitimler düzenlendi. Başta öğrencilerimiz olmak üzere bu süreçte emeği geçen öğretmenlerimizin, okul yöneticilerimizin, velilerimizin ve müdürlüğümüzün çabalarının karşılığını bulması doğru tercih yapılmasına bağlıdır." Dedi.

Şahinkaya; Öğrencilerimizin girmiş olduğu TEOG sınavı sonuçları 29 Haziran 2015 Pazartesi itibariyle açıklandı. Öğrencilerimiz T.C. kimlik numaralarını kullanarak Milli Eğitim Bakanlığımız sınav sonuç linkinden sonuçlarını alabilirler. Öğrencilerimiz 06-16 Temmuz tarihleri arasında tercihlerde bulunacaklar. Öğrencilerimiz bu tercihleri yaparken tüm ortaokullarımızda kurulan tercih komisyonlarından faydalanabileceklerini söyledi.

TEOG sınavı sonrası tercih aşamasında öğrencilere yardımcı olmanın önemini vurgulayan Şahinkaya, rehberlik ve tercih masalarının, tüm merkez İlçelerde oluşturulduğunu ve merkez ilçede Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve tüm ortaokullarda bu hizmetin verileceğini söyledi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44