banner333

banner309

Mesleki Eğitimin Yapılandırılması İçin Protokol İmzalandı.

Gümüşhane’de 2023 vizyonu ile ulusal hedefleri yeniden belirleyecek, sektörel talepler ve pedagojik ihtiyaçlar doğrultusunda mesleki eğitimin yeniden yapılandırılması amacıyla protokol imzalandı.

Eğitim 13.01.2017, 17:53
Mesleki Eğitimin Yapılandırılması İçin Protokol İmzalandı.
banner400

Gümüşhane’de 2023 vizyonu ile ulusal hedefleri yeniden belirleyecek, sektörel talepler ve pedagojik ihtiyaçlar doğrultusunda mesleki eğitimin yeniden yapılandırılması amacıyla protokol imzalandı.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, başkanlığında, nitelikli öğrenci, kalifiye işgücü, mesleki yeterlilikler, inovasyon, girişimcilik, güçlü sektör, dışa açılma, istihdam, yüksek özgüven, küresel rekabet, bilimsel ilerleme, teknolojik gelişme, sorumluluk duygusu, meslek etiği, yenilikçilik ve hareketlilik sağlamak amacıyla Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi’nde toplantı düzenlendi.

2023 Vizyonu İle Ulusal Hedefler

Vali Okay Memiş, burada yaptığı konuşmada, 2023 vizyonu ile ulusal hedefler, sektörel talepler ve pedagojik ihtiyaç doğrultusunda mesleki eğitimin yeniden yapılandırıldığını belirterek, “Mesleki eğitimi önceliğine alan ve sektörün arzuladığı nitelikli işgücü yetiştirmeyi hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığı, yol haritası niteliğindeki Mesleki ve Teknik Eğitim Eylem planını uygulamaya koymuştur” dedi.

Neler Amaçlanıyor?

Paydaşlarla imzalanan protokolün çok sayıda konuyu kapsadığını Vali Memiş, şunları kaydetti:

“İmzalanan protokol ile mesleki ve teknik eğitimin sorunları ve çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla düzenli olarak çalıştaylar ve sektörel istişare toplantıları düzenlenecek. Öğretmenlerimize mesleki bilgilerini yenilemek amacıyla üniversiteler ve sektörle işbirliği yaparak hizmet içi eğitimler verilecek. Meslek standartlarını ve sektörel gelişmeleri dikkate alarak sektörle birlikte güçlendirilecek. Meslek liselerinde açılacak alan ve dallara yerel ve ulusal ihtiyaçlara göre sektörle birlikte belirlenecek. Mesleki eğitimde kaliteyi artırmak amacıyla okullarımızda öz değerlendirme çalışmaları başlatacağız.”

Kimleri Kapsıyor

Vali Memiş, imzalanan protokolde Gümüşhane Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gümüşhane Belediye Başkanlığı, Gümüşhane Adalet Komisyonu Başkanlığı, Defterdarlık, Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü, Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, Gümüşhane Çalışma ve İşkur Müdürlüğü, Çoruh EDAŞ, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği arasında Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu Çalışmaları İş Birliği Protokolü olduğunu söyledi.

Büyük Düşüneceğiz

Gümüşhane’de okuma yazma oranı ile ülke genelinde ilk sıralarda yer aldığının altını çizen Gümüşhane Valisi Memiş, 2023 hedeflerine ulaşmak için büyük düşünmek gerektiğini ifade ederek, şöyle dedi:

“Negatif şeyleri söylemek hoşuna gitmez. Pozitife bakacaksınız. Türkiye’nin en butik ve en şirin illerinden birinde yaşıyoruz. Bütün eğitimcilerimiz de buna göre hareket edecekler. Gümüşhane gibi dağları taşları gibi güzel bir kent daha ülkemizde yok. İlimizde okuyan öğrencilerin yüzde 42’si meslek liselerinde okuyor. Bu oran aslında ciddi bir oran. Hedefimiz yüzde 60 oranını yakalamaktır. İlimizdeki oran ülkemizdeki oranla hemen hemen benzerlik taşıyor. Merkez ilçe başta olmak üzere tüm ilçelerimizde eğitim ihtiyacını karşılamak üzere bütün okul türlerimiz ve bölümlerimiz mevcuttur. Bunun daha iyi yapılması adına Milli Eğitim Bakanlığı, yerel paydaşların da içerisinde bulunduğu okul-sektör işbirliğine yönelik kurul oluşturuyor. Yeni meslek liselerinin açılmasına var olanlardan kapatılmasına oluşturulan bu kurul karar verecek.”

2023 vizyonundaki hedeflerin mutlaka yakalanması gerektiğinin altını çizen Vali Memiş, “Şu anda bulunduğumuz Turizm ve Meslek Lisesinde okuyan öğrencilerimizin eğitimde aldıkları bir hedef var. En iyi şekilde hizmet etme anlayışıdır bu hedef. Bu bir eğitim meselesidir. Çocuklarımız mutlak surette Antalya’da bu u işin zirvesini görmeli. Oradaki abisinin, ablasının ne kadar zarif bir şekilde, beş yıldızlı bir otelde hizmet ettiğini öğrenir.” ifadelerini kullandı.

İyi Okullara Öğrenci Yetiştirmeliyiz

Vali Memiş, konuşmasının sonunda, bu vizyon ve hedefleri yakalamanın en önemli ayağının ülkenin en iyi üniversitelerine öğrenci yetiştirmek olduğunu vurgulayarak, “Bu bizim için çok önemli. Gerek il merkezimizde gerekse ilçelerimizde eğitim ve öğretim gören çocuklarımızı hayata en iyi şekilde yetiştirmek hedefimiz olmalıdır. Bunun için altyapımız var. Bu toplantıyı ve bu protokolü çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi için imzalıyoruz. Tek bir amacımız var, öğrencilerimiz daha mutlu, ülkemiz daha güçlü olsun” diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11