banner333

banner309

Kundak,4 Yıllık Çalışmalarını Anlattı

Şiran ilçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Kundak, Şiran Dernekler Federasyonu(ŞİDEF) Yönetim kurulu üyesi Kamil Koç’a görevde olduğu 4 yılın değerlendirmesini yaptı.

Eğitim 09.08.2018, 17:46 10.08.2018, 14:45
Kundak,4 Yıllık Çalışmalarını Anlattı
banner400

ŞİDEF Yönetim kurulu üyesi Kamil Koç’a böyle bir söyleşi için  teşekkür ederek 4 yıllık çalışmalar hakkında bilgi veren Kundak,  4 yıl önce Şiran İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atandığında adalete, insan haklarına, milli ve manevi değerlere çok önem verdiği bir insanın dünya ve içindekilerden daha değerli olduğunu ifade etti.

Halk İnsanı olduğunu, halkın ve devletin önemli olduğunu vurguladı. 30 yıldır eğitimle uğraştığını daha hiçbir kimseye idari ceza uygulamadığını, sevgi ve saygıya dayalı, disiplinli çalışma ve kanunları yerinde kullanarak başarıya ulaşması esas gayesi olduğunu söyledi. Kundak son dört yılda eğitimdeki kazanımlarımızı sıraladı.

1. Tüm okulların tadilat ve onarımları yapılmıştır.

2. Tüm okullarımızda FATİH projesi kapsamında akıllı sınıflara geçilmiştir.

3. Fen Lisesine müstakil pansiyon tahsis edilmiştir ve Maliyeleri yaklaşık 16.000.000,00TL onaltı milyon  olan, devlet eliyle yapılan Fen Lisesi ve müştemilatı bitirilerek 2018-2019 Eğitim- Öğretim yılında faaliyete başlayacaktır.

4. Yeni Halk Eğitim Merkezi binamız tefrişatı yapılarak açılışı yapılmıştır.

5. TEOG sınavlarında Puan bazında 59’dan 75,3 puana, soru bazında ise 65’den 84,43 yükseltilmiştir.

6. Son dört yılda 139 öğrencimiz sınavla öğrenci alan nitelikli Fen Liselerine yerleşmiş olup, geleceğin beyinleri olamaya adaydırlar.

7. Yaklaşık Maliyeti 15.000.000,00TL onbeş milyon olan, hayırsever iş adamımız Sayın Mustafa Keleş’in babası Dursun KELEŞ adına yaptırdığı İmam Hatip Lisesi binası ve külliyesi inşaatları 2019-2020 Eğitm-Öğretim yılında faaliyette geçmesi düşünülmektedir.  Bunlar bitince Şiran’ın elli yıllık derslik sorunu çözülmüş olacaktır.

8. İmam Hatip Ortaokulunun oluşum ve gelişmesine özel önem verilerek öğrenci sayısı arttırılmış ve Liselere giriş sınavında kendi alanında rakipleri arasında birinci olmuştur.

9. Akademik olarak Liselere Giriş Sınavında (LGS) ilk sıralarda olduğumuz gibi sosyo-kültürel ve sportif faaliyetlerde de tüm dallarda Gümüşhane İl birinciliği, bölge birinciliği ve Türkiye finallerine katılma hakkı elde edilmiştir. Ayrıca Fatih Sultan Mehmet Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerimiz proje yaparak ve Avrupa Birliği Fonunundan yararlanarak İngiltere’ye Erken Çocukluk Dönemi Eğitim Stajı için ihtisas yapmaya gitmişlerdir. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında FSMÇPAL bünyesinde açılan Şiran Anadolu İmam Hatip Lisesinde mezun olan Umut Can Doğan Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlemiş olduğu güzel ezan okuma yarışmasında Türkiye 1.nci olmuştur.

10. Kodlama Eğitimi çalışmalarında ise Bakanımız Sayın Fikri IŞIK himayelerinde geçtiğimiz yıl Şiran Tomara festivalinde Belediye Başkanımız Sayın Yavuz ALTIPARMAK aracılığıyla Şiranlı hayırsever işadamlarımızla işbirliği yapılarak devlet millet desteğiyle yaklaşık 1.000.000,00TL maliyeti olan 3 adet Z kütüphane, 1 adet uygulama sınıfı ve 6 adet kodlama sınıfı oluşturularak büyük bir hamle yapılmış, Erzincan’da yapılan ulusal kodlama yarışmasında 2. olunmuş, Gümüşhane yapılan yarışmalarda ise verilen 12 dereceden 7 sini öğrencilerimiz almıştır. Bu yılda Şiran’da Kasım sonlarında kodlama yarışması Türkiye geneli dahil olmak üzere Şiran’da yapılacaktır.  Ayrıca Şiran Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde ortak kodlama sevk idare ile ortak bilim kodlama laboratuvarı kurulmak 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında müstakil olarak faaliyete geçilecektir.

11. Değerler eğitimi bazında Kuranı Kerim, Hz. Muhammed’in hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersleri tüm öğrencilerimiz tarafından isteğe bağlı seçilerek okullarımızda okutulmaktadır. Bu alanda yapılan yarışma ve sınavlarda sıralama vermek Bakanlığımızca uygun görülmediği için ilk sıralarda diyebiliyoruz.

12. Herkesle iyi diyaloglar kurularak ve kurumlar arası koordineli işbirliği yapılarak 4 yıldır hiç cezalandırma olmadığı gibi personelin %70 ödüllendirilmiştir.

13. Şiran’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü camiasında dört yıldır gayri ahlaki bir olay olmamış ve basına olumsuz haber yansımamıştır.

14. Fatih Sultan Mehmet Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrenci yetersizliğinden kademeli olarak Şiran Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmüştür ve Fen Lisesi kontenjanımız 60’dan 90 çıkarılmıştır.

15. Yeşilbük İmam Hatip Ortaokulu donanımı yapılarak yeni binasına taşınmıştır.

16. İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak her zaman olduğu gibi göreve başladığımdan bu yana personel arasında hiçbir zaman ırk, dil, din, mezhep dünya görüşü ayrımı yapmadan adaletli olamaya çalışılmış, personelimize şefkatle yaklaşılmış, amirin personeline sevk ve idaresi dışında onları koruyan kollayan ve haklarını savunan birisi olduğuna inanıyorum ve halkımızın içindeyim. Her türlü sosyal faaliyete katılıyoruz. (Cenaze ve taziye, dernek, şenlik, açılış ve sosyal kültürel merasimler…gibi.) Halk ile iç içeyim ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ilgilendiren konularda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hizmet anlayışımız ise; dairemize gelen herkes devletimizin protokol kuralları, kanunları ve Türk Milletinin örf adet ve törelerine uygun olarak karşılanır, hal ve hatırı sorulur, daha sonra ziyaret sebebi gündeme gelirse ve çözülmesi gereken bir işi varsa çay içilinceye kadar çözülür. Eğer bizim ile ilgili değilse, çözüm yolu tarif edilir, ikna edilir, bizden ve devletimizden memnun olarak ayrılırsa kendimizi başarılı sayarız. Eğer işi yapılmadan, ikna edilmeden, devletimize ve bize gücenerek giderse kendimizi başarısız sayarız.

İnsanlar yaptığı işi seviyorsa mutlu ve başarılıdır. Yaptığı işi sevmeyenler başarılı dahi olsa mutsuzdurlar. Son dört yıldır bürokrasi ve halkımızla iç içe olup, iyi ilişkiler kurularak eğitime büyük destek sağlanmış ve bu günlere gelinmiştir. Bu başarı bize destek veren tüm paydaşlarımıza aittir ve  bu süreçte bize destek veren İlçe Kaymakamımız Sayın Ahmet Vezir BAYCAR , Belediye Başkanımız Yavuz ALTIPARMAK, çalışma arkadaşlarımız, öğrencilerimiz, velilerimiz, tüm Şiran kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütlerine ve emeği geçen siyasi ve idari bürokratlarımıza ayrıca her konuda bize koşulsuz destek veren Şiran Halkına ve emeği geçen görünür görünmez herkese teşekkür ederim.  

Bundan sonraki dönemde de her alanda olduğu gibi bu destek devam ettiği müddetçe eğitim alanında da daha birçok başarıya imza atacağımızdan Şiran Halkının emin olmasını saygılarımla arz ederim.

Not: Bu bilgilerin tamamı resmi bilgilerdir istenildiğinde resmi evrak belge sunulabilir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11
GazetelerTümü