banner333

banner309

Küçüklerden Büyük Ziyaret

Kale Koçkaya İlkokulu öğrencileri öğretmeleri nezaretinde aynı köyde bulunan Gülen Yüzler Bakım Merkezi’ne 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle ziyaret ettiler.

Eğitim 06.12.2018, 09:00
Küçüklerden Büyük Ziyaret
banner400

Kale Koçkaya İlkokulu öğrencileri öğretmeleri nezaretinde aynı köyde bulunan Gülen Yüzler Bakım Merkezi’ne 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle ziyaret ettiler.

 Ziyarete Kale Koçkaya İlkokulu Müdürü Habib Tanış, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Gülen Yüzler Bakım Merkezi, Sosyal Çalışmacısı Yahya Çapan ve kurum çalışanları tarafından karşılanan öğrenciler ayaklarına giydikleri galoşlarla kuruma giriş yaptılar.

Okul müdürü Habib Tanış, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak. Öğrencilerimize Engelli kavramını daha iyi anlatmak için ve Gülen Yüzler Bakım evindeki hasta ve engelli kardeşlerimize bir tebessüm bırakmak, onlarla birlikte sohbet etmek, onların birkaç saatlerine ortak olmak için buradayız. Bizleri güler yüzle karşılayan bakım merkezi çalışanlarına teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kale Koçkaya İlkokulu Öğrencileri ve Öğretmenlerine bakım evini gezdirerek işleyişi hakkında bilgi veren Gülen Yüzler Bakım Merkezi Sosyal Çalışmacısı Yahya Çapan ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek “buraya gelmeniz ve özellikler Dünya Engelliler Günüde olması bizleri mutlu etti. Burada çocukların olması hasta ve engellilerimiz moral veriyor. Onları hatırlamak onlarla zaman geçirmek onlardaki hayata tutulma istek ve arzusu güçlendiriyor. Onların yüzünün gülmesine vesile oldunuz.” dedi.

Öğrenciler getirdikleri çiçekleri hastalara tek tek vererek kucaklaştılar.

Gülen Yüzler Bakım Merkezi ‘nde kalan Asalet ve İdris Eryılmaz kardeşlerin flütle çalıp söyledikleri türkülere birlikte eşlik ederek eğlenen öğrenciler ve bakım merkezi sakinleri birkaç saatte olsa gönüllerince eğlendiler.

Kale Koçkaya İlkokulu öğrencileri bu ziyaretten çok duygulandıklarını ifade ettiler.

 Öğrencilerden Okul Meclisi başkanı  Ravza Kuvvetli  “Burada hasta ve engelli büyüklerimizi ziyaret ettik. Onların yaptıkları resimleri gördük. Flüt çalarak türkü söyleyen amcaları izlerken çok duygulandım. Engelli insanlarımıza karşı daha dikkatli ve özenli bakmalıyız. Bizde engelli olabiliriz dedi.

İkramın ardından ziyaret son buldu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39