banner333

banner309

“Kızlarımız Okullaşıyor" projesinde değerlendirme yapıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığınca finanse edilen, Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonuyla Gümüşhane Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünce yürütülen “Kızlarımız Okullaşıyor, Üniversitelerle ve İş Alanlarıyla Buluşuyor” isimli projenin 5. Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

Eğitim 27.09.2016, 22:55 27.09.2016, 22:58
“Kızlarımız Okullaşıyor" projesinde değerlendirme yapıldı
banner400
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Taş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Taş, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, proje paydaşı Mesleki ve Teknik Okul/Kurum Müdür ve Öğretmenleri, proje kapsamında gerçekleştirilecek olan “Temel Yeterlilik Eğitimleri” nde eğitim verecek olan rehber öğretmenler ve proje personelleri katıldı.

İl genelinde planlanan eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgilendirme ve paylaşımda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, tüm bu planlamaların proje olan ilintisini vurguladı. Proje kapsamında gerçekleştirilecek olan faaliyetlerin en üst seviye verimlilikte gerçekleştirilebilinmesi için tüm paydaşlardan üzerlerine düşen sorumluluklara gereken hassasiyeti göstermelerini rica etti.

Proje koordinatörü Serdar Serhat Salantur, Proje kapsamında her bir ilçeden 50 kız öğrenci ve 50 anne katılımıyla gerçekleştirilecek olan il içi ve il dışı geziler hakkında paylaşımlarda bulundu. Geziler hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılarak görev paylaşımları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Geziler kapsamında il içinde Gümüşhane Üniversitesi ve yerel iki sektöre, il dışında ise Karadeniz Teknik Üniversitesi ve iki yerel sektörün ziyaret edileceğini söyledi.

Bu zamana kadar yapılanlar:

500 aile ziyaret edildi

1500 ebeveyn eğitimi

150 kız öğrenciye eşofman takımı, spor ayakkabı ve mont temin edildi

150 STK üyesi, yerel kanaat önderleri ve sendika temsilcisine seminer verildi

150 Rehber öğretmene eğitim verildi

6 ilçe merkezinde 72 farklı dersten ve 400 öğrencinin katıldığı destek telafi kursları düzenlendi ve okullar bünyesinde açılan ETÜT merkezleri kuruldu,

İl genelindeki 14 Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumuna resim, müzik ve spor sınıfı malzemeleri dağıtımı yapıldı,

İl genelinde 150 kız öğrenciye soru bankası ve test kitabı desteği sağlandı,

200 yönetici ve öğretmene eğitim verildi

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45