banner333

banner309

Kız Öğrenciler Arası Kur’an’ı Kerim Okuma Yarışması İl Finali Yapıldı

Gümüşhane Merkez ve 4 ilçe İmam Hatip Liselerinden kız öğrencilerin yarıştığı “ Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” il finali yapıldı.

Eğitim 05.01.2018, 08:30
Kız Öğrenciler Arası Kur’an’ı Kerim Okuma Yarışması İl Finali Yapıldı
banner400

Gümüşhane Merkez ve 4 ilçe İmam Hatip Liselerinden kız öğrencilerin yarıştığı “ Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” il finali yapıldı.

Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda yapılan yarışmada Öğrenciler Kuran’ı Kerim'den sureleri okudular.

Yarışma sonrasında jüri oylaması sonucu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Hüsranur Sağır birinci olurken ikinciliği Köse İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Melek Aygün, üçüncülüğü ise Kelkit Abdulhamit Han Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Sümeyra Korkmaz aldı.

Dereceye giren öğrencilere Gümüşhane Belediyesinin katkıları ile sağlanan altın ve kol saatini hediyelerini Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan tarafından takdim edildi.

Programda konuşan Vali Memiş “Bu çocukları görünce insan gurur duyuyor. Gerçekten ahlaklı, edepli, terbiyeli, milli ve manevi değerlerine sahip böyle çocuklarımızı yetiştirmek devletin önemli görevlerinden birisi. Bu çocukların hepsi ilerde anne olacak, çalışacak, doktor olacak, öğretmen olacaklar. Hem milli manevi değerlerle hem de bilim ve teknolojinin ışığı içerisinde yetiştireceğiz bu çocuklarımızı. Bu tür faaliyetler inşallah devam eder. İlk defa bu yıl Gümüşhane’de kız imam hatip lisesini açtık. Bu önemli bir eksiklik ve ihtiyaçtı. İlin ihtiyaçlarının farkındayız. Sosyal donatılara ihtiyacı olan bir iliz.  Kur’an okumak şifadır. Allah’ın kelamı olduğuna inandığımız ve iman ettiğimiz için şifadır. Türkçe anlamını da öğrenerek okumamız çok daha anlamlı ve değerlidir. Ben çok okuyan birisiyim. Her gün mutlaka Kur’an-ı Kerim’in Türkçe mealinden de mutlaka okurum. Sırlarla doludur. Sırlar gizlidir. Herkese tavsiye ederim. İster Arapçasını ister Türkçesini mutlaka okumanızı tavsiye ederim." dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11