banner333

banner309

Kadınlara Özel Mevlid Programı

Gümüşhane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bayanlara özel düzenlediği Mevlid-i Nebevi Programı, merkez Kemaliye Cami’nde gerçekleştirildi.

Eğitim 27.11.2018, 15:41
Kadınlara Özel Mevlid Programı
banner400

Gümüşhane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bayanlara özel düzenlediği Mevlid-i Nebevi Programı, merkez Kemaliye Cami’nde gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin yapıldığı ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in örnek ahlakının anlatıldığı programda öğrenciler, veda hutbesini, Nat-ı Şerif’i, şiir ve ilahileri seslendirdiler. Öğrenci, veli, hanımefendi ve öğretmenlerin yoğun şekilde katıldığı programda davetlilere Mevlid-i Nebevi yıldönümü anısına çeşitli ikram ve hediyeler takdim edildi.

Gümüşhane Müftü YardımcısıSümeyra GÜVENDİ’nin de bulunduğu programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Hatice KAHYAOĞLU “İslam dininin gençliğe ve gençlerin eğitimine ayrı bir önem verdiği malumdur. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) gençleri vahyin en taze muhatapları olarak görmüş, idari, askeri, ticari ve içtimai hayatta onlara sorumluluk vermiştir. O’nun rahle-i tedrisinden geçen ve İslam’ın rahmet ve hikmet yüklü mesajlarını ilk olarak kabul eden gençler insanlığı aydınlatan birer yıldız olmuşlardır.” diyerek Kur’an gençliğinden bahsetti.

Okul müdürü Adem ARSLAN; “Alemlere Rahmet olarak gönderilen Hz.Muhammed Mustafa ( s.a.v ) Viladeti’nin sene-i devriyesine bizleri kavuşturan Rabbimize hamd olsun.

    Hatem’ül Enbiya ve Resul-i Kibriya efendimiz; vahyin tüm izlerinin silindiği, aklın da meşalesinin söndürüldüğü karanlık bir dünyaya Sıracan Münira olarak doğdu.  Bu kutlu doğum her açıdan alemlere rahmet olmuştur. Zira insanlık onur ve haysiyeti ayaklar altına alınarak zulmün her çeşidi egemen duruma gelmişti. Bu egemenlik her geçen gün zalimlerin zulmünü, mazlumların mazlumiyetini artırıyordu. Beşeriyet vahşilik ve yırtıcılıkta sınır tanımıyordu.  Acıma ve merhamet duyguları o kadar köreltilmişti ki, cahiliyenin kör bataklığının eseri olan bir insan, öz kız evladını diri diri toprağa gömmekten utanmıyor aksine iftihar ediyordu.

İşte bu kutlu doğum küfrün ve zulmün belini kırmıştır.  Ancak bu gün cahiliyenin birçok hastalıkları yeniden nüksetmiş durumdadır. Bu nüksediş,  Müslümanların basiretsizliği ve paramparça oluşları ile daha da güçlenmek ve tamamen egemen olmak istiyor.

Bu gün dünyayı, yatırıp kaldıran ve zulmün her çeşidini kılıfına uydurarak sahneleyen güçlere, hikmet ve basiret aynasıyla bakacak olursak Rasülullah’ın en büyük Sünnetinin bu zalimlerin zulmeden ellerini kırışı olduğunu da görürüz.

Mevlid-i Nebevi Haftasının sene-i  devriyesinde Mü’minlerin Vahdetine  vesile olması ümidi ile, Rahmet ’en lil- Alemin olan Efendimiz Hz. Muhammed’ in şu sözlerine can kulağı ile kulak verelim;

“Müslüman Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu tehlikede yalnız bırakmaz. Kim, kardeşinin ihtiyacını görürse Allah da onun ihtiyacını görür. Kim bir Müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, Allah da o sebeple onu Kıyamet gününün sıkıntısından kurtarır. Kim bir Müslümanı(n ayıbını) örterse, Allah da kıyamet günü onu(n ayıbını) örter.” (Ebu Davud, Edeb 46; Müslim, Birr 58)

"Mü'minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar."  (Buharî, Edeb 27; Müslim, Birr 66)

"Mümin mümine karşı, parçaları birbirini bağlayıp tahkim eden bina gibidir, buyurdu ve (bu bağlılığı göstermek için Resul-i Ekrem) parmaklarını birbirinin arasına geçirip kenetledi." (Hadisi Buhari ve Müslim rivayet etmiştir.)

Programa destek veren Gümüşhane Valiliğine, Belediye Başkanlığına, İl Müftülüğüne, Milli Eğitim Müdürlüğüne, Kemaliye Camii Görevlilerine ve katılımcılara sonsuz teşekkürlerini dile getirdi.

“Büyük özveri ile hazırlanan programda emeği geçenleri ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Büyük beğeni toplayan program, okullarında örnek davranışlarıyla öne çıkan kız öğrencilere hediye takdim edilmesiyle sona erdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09