banner333

banner309

İlk Tur Seçimleri Tamamlandı

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Merkez İlçe Temsilcisi Seçimi Rehberlik Araştırma Merkezinde tüm okul meclis başkanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Eğitim 07.11.2013, 10:40 07.11.2013, 10:42
İlk Tur Seçimleri Tamamlandı
banner400

Merkez ilçe temsilcilerinin belirlenmesi amacıyla 25 okulun okul meclis başkanları sandık başına gitti.

Rehberlik Araştırma Merkezi salonunda düzenlenen Merkez İlçe temsilcileri seçimine İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Murat Eskicioğlu, Adem Doğan, Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Onur Aydın, İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Eyyüp Zengin, Ticaret Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Adem Başer, Rehber öğretmenler ve okul meclis başkanları katıldı.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Eskicioğlu; Milli Eğitim Bakanlığımız  Okul Meclisleri projesi ile önemli bir eğitim çalışmasına imza atmaktadır. Öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

DEMOKRASİ SADECE SANDIKTA GERÇEKLEŞEN BİR SİSTEM DEĞİLDİR

Eskicioğlu, bu proje öğrencilerimizin eğitimlerinin bir parçası olarak ele almak gerekmektedir. Demokrasi elbette sadece, sandıkta gerçekleşen bir sistem değildir. Hayatın her alanında bu kültürü yerleştirmek gerekmektedir. Seçim; yani seçmek ve seçilmek önemli bir merhaledir. Bugün burada önemli bir çalışmayı, tarafsız ve sağlıklı bir sonuca bağlayacağız. Seçilemeyen gençleri saygı ve hoşgörü ile sonucu karşılaması demokrasiyi önemsediği anlamına gelmektedir. Bütün temsilci öğrencilerimize başarılar diliyorum. dedi

Daha sonra divan başkanlığı oluşturuldu. Divan başkanlığına İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Eyyüp Zengin, Katip üyelerine ise Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi Rehber Öğretmeni Bahtiyar Oğur ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdür Yardımcısı Şükür Sünnetçi seçildi.

Yemin ederek görevi teslim alan geçici başkanlık divanı yoklamanın ardından seçim çalışmalarının usul ve esaslarını açıklamasının ardından başkanlık divanımıza adaylık başvuruları yapıldı. Merkez ilçe temsilciliği için aday olan 8 okul meclis başkanının propaganda konuşmalarının ardından adayların seçim çalışmaları için oturuma ara verildi.

Yapılan gizli oylama sonucunda Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Tayfun Burak Turan Kanuni, Gümüşhane Anadolu Lisesi öğrencisi Rabia Nurcan Öktem,  Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi İbrahim Baş, Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emrah Doğru ve Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Burak İlhan Merkez ilçe temsilcisi olarak İl Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimlerine katılmaya hak kazandılar.

Seçilen öğrenci 21 Kasım 2013 Perşembe günü yapılacak olan İl Öğrenci Meclis Başkanı Seçimine katılacaklar.



Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11