banner333

banner309

Haydi Kızlar Liseye !

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, Gümüşhane Valiliği koordinesinde Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Haydi Kızlar Liseye" Projesi ile pansiyonda öğrenim gören kız öğrencilere kaynak materyaller dağıtımı gerçekleştirildi.

Eğitim 01.10.2013, 16:37 01.10.2013, 16:39
Haydi Kızlar Liseye !
banner400
Kız Teknik ve Meslek Lisesi konferans salonunda materyal dağıtım töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş,  "Okullarımızın süsü öğrencilerimiz. Siz olmazsanız okullarımız olmaz. Okullarımızın fiziki mekanlarını güzelleştiriyoruz, araç gereçle donatıyoruz. Bütün bunlar sizinle anlam kazanıyor. Siz olmazsanız hiçbir anlamı olmaz. Burada okuyacak öğrenci olmazsa biz buraya yatırım da yapmayız. Siz bizim için kıymetli ve olmazsa olmazsınız. Bu manada sizin hayata daha iyi hazırlanmanız için devlet olarak elden ne geliyorsa seferber ediliyor, edilecektir. Bundan emin olun.

YARINLARIN ANNELERİ OLACAKSINIZ

Devletin buradaki eliyiz. Tutan eli, gören gözü, işiten kulağı bizleriz. Bizler vasıtasıyla burada devlet hizmet yürütüyor. Bizlerde size bu hizmeti sunuyoruz. Niye? Çünkü siz yarınların anneleri olacaksınız. Anneler bilirse, aydın bir anne olursa onun yetiştireceği çocuk ve o çocuklardan oluşan toplum da aydın, bilgili, kültürlü olacaktır. Dolayısıyla siz çok önemlisiniz. Sizin kıymetiniz bizim nezdimizde çok daha fazladır. Onun için biz sizi önemsiyoruz. Bizimle kimse ilgilenmiyor, bizi bir tarafa attılar algısına sakın kapılmayın. Bir okul ne kadar büyük ve donanımlı olursa olsun o öğrencisiyle değer kazanır. Öğrencisi olmazsa bütün bunların hiçbir kıymeti yoktur. Dolayısıyla siz, bu okula değer katan öğrencilersiniz. İyi ki varsınız. Sizinle beraber bu okul bir anlam kazanıyor. Bizde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Kız Meslek Lisemizi önemsiyoruz.

Sizler hayata iyi hazırlanacaksınız. Yarın anne pozisyonunda çocuklarınızın toplumun yararlı birer bireyi olması için buradan aldığınız bilgileri onlara aktaracaksınız.

BİRER MÜHENDİSSİNİZ

Sizler bugünün küçüğü ama yarının büyüğü ve annelerisiniz, yarının toplumunu yönetecek olan çocukları yetiştiren birer mühendissiniz, birer gönül mimarısınız. Yarın ki Türkiye’nin toplumu sizin elinizde şekillenecek. Onun için bugün siz bizim için önemlisiniz. İyi ve kaliteli yetişmeniz lazım.

LASTİK AYAKKABIYLA OKULA YÜRÜME GİDERDİK

Sizde kendiniz için gayret gösterin ve imkânları iyi değerlendirin. Bizim zamanımızda böyle okullar yoktu. Lastik ayakkabıyla okula yürüme giderdik. Okullarda sınıflar soğuk olurdu. Sobaları öğretmenlerimiz yakardı. Odununu biz taşırdık. Ama bugün çok nefis ve nezih ortamda eğitim veriliyor. Bunun kadrini kıymetini bilmemiz lazım.

YARIN Kİ TÜRKİYE’Yİ SİZ İNŞA EDECEKSİNİZ

Vaktinde yapılan iş değerli iştir. Derslerinizi günlük takip edin. Sizler bunu ilke olarak edinin ve öğrencilik hayatınızda başarılı olmanın ilkelerini kendinize prensip edinin, vaktinde çalışın, ödevlerinizi yapın. Kendinizi hayata iyi hazırlayın. Yarın ki Türkiye’yi siz inşa edeceksiniz. Size Türkiye’nin ihtiyacı var. Dedi

Kız Teknik ve Meslek Lisesinde düzenlenen dağıtım törenine İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Şükrü Baş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nusret Bulut, Rasim Alkaç, Aynur Bilgin,  Okul Müdürü Onur Aydın ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11