banner333

banner309

GÜNÖP'den, Şehrimiz ve Yeni Projemiz

Gümüşhaneli Üniversiteli Öğrenciler Platformu (GÜNÖP), Gümüşhaneli Üniversiteli öğrencileri birbiri ile irtibatlandırıyor.

Eğitim 27.08.2014, 22:36 27.08.2014, 22:41
GÜNÖP'den, Şehrimiz ve Yeni Projemiz
banner400
 ŞEHRİMİZ VE YENİ PROJEMİZ

Gümüşhane... Muhteşem Süleyman’ın İran seferine giderken rastladığı,  adı şahane, kendi gümüşten şehir!

Kentimizde Asurlular döneminde ilk Azzi Hayaşalar yaşamıştır. Daha sonra bölgede Kaşkalar hâkim olmuştur. Savaşçı, yağmacı ve göçebe bir halk olan Kaşkalar, Hititlere defalarca saldırmış ve birçok yerlerini istila etmişlerdir.

Gümüşler hanı; ilerleyen zamanlarda Pontus, Roma, Bizans ve Trabzon İmparatorluğu tarafından yönetilmiştir. 1514 yılından itibaren ise temelli Osmanlı hâkimiyetine girmiştir.

            Uzun lafın kısası; ne kadar geç kalınsa da, gelin 2014 model, realist bir gözlükle şehrimize bakalım. Gümüşhane; gerek coğrafi konumu, gerek ekonomik zayıfları açısından gün geçtikçe nüfusunu yitiriyor. Günümüz eğitim gerçekleri de göz önüne alındığında kısıtlı olanaklarla ayakta kalmaya çalışıyor.

Bu şehri ve insanlarını nasıl daha güçlü ve birlik içinde tutabilmeye, kentin önce ayakta kalmasına, ardından ayakta tutmaya (ayakta uyumadan) ihtiyaç duyuyoruz. Bu açıdan düşünüldüğünde ise akla ilk iş, finans ve sanayi topluluklarının ciddi derecede güçlenmesi gerekiyor. Fakat bu toplulukları oluşturduktan sonra sürekli kılmak için de bazı teşkilatlanmaların daha erken olması gerekli. Bilirsiniz; “Erken tanı hayat kurtarır!”

Bunun yegâne örneği de “Gümüşhaneli Üniversite Öğrencileri Platformu” , kısacası Günöp. Geç olmasına karşın birkaç yıldır çalışmalarını devam ettiren bu platform; hemşerilerimizi henüz öğrencilik hayatlarının başlarında tanıştırıp, iş ve meslekî hayatlarında bir arada durmayı sağlıyor.

Öğrencilerimiz, kendilerini memleketlerine kazandırmak için somut bir güç elde ettikleri halde şüphesiz ki Günöp başarıya ulaşacak ve Gümüşhane’nin geleceği daha parlak olacaktır.

Bu elimizdeki müstesna platform yeni gelen arkadaşlarının problemlerini çözebilmek veyahut azaltmak amacıyla yeni bir proje ortaya koyuyor. Proje kapsamında günöpe iletişim bilgilerini bırakan öğrencilere kısa zamanda dönüş yapılıp, onlara yakın bölgelerde, üniversitelerinde yardımcı olacak arkadaşlarla iletişime geçirilecektirler. Bundan yararlanabilmek için 0(506) 795 52 52 nolu numaraya ulaşmaları ya da [email protected] adresine isim, soy isim, üniversiteleri ve iletişim numaralarını mail atmaları gerekli.                                           

 

 

GÜNÖP Yönetim Kurulu

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46