banner333

banner309

Gümüşkod kodlama eğitimi projesi yapıldı.

Ülkemiz ve ilimiz için hayal eden, düşünen ve üreten bir gelecek inşa etmek amacıyla Gümüşkod kodlama eğitimi projesi yapıldı.

Eğitim 24.04.2017, 16:41 24.04.2017, 16:46
Gümüşkod kodlama eğitimi projesi yapıldı.
banner400

Öğretmenlere LEGO Robot Eğitimi

Ülkemiz ve ilimiz için hayal eden, düşünen ve üreten bir gelecek inşa etmek amacıyla Gümüşkod kodlama eğitimi projesi yapıldı.

Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılan öğretmenlere yönelik eğitimde algoritma, problem çözme, program yazma ve robotik alanlarda çalışmalar yapıldı.

FATİH Projesi İl Koordinatörü Yasin Demir, Gümüşkod kodlama eğitimi projesi kapsamında ilimizdeki bilgisayar öğretmenleri, meslek lisesi öğretmenleri, bilişim teknolojileri ve yazılım dersine giren öğretmenlere yönelik eğitmen Harun Göker tarafından LEGO robot eğitiminin yapıldığı belirtti.

Demir, “Eğitimde LEGO parçaları, motorlar, sensörler ve kod yazma çalışmaları​ yapıldı. Öğretmenlerimizin heyecanı, eğitim esnasındaki katkıları ve desteği bizlere umut oldu. Kodlama eğitimini somutlaştıracak robot eğitimleri çocuklarımıza ayrı bir heyecan katacağına inanıyoruz.  İki gün boyunca eğitime katılan tüm öğretmenlerimize, eğitmenimize, bize bu imkânı sağlayan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz.” dedi.

Ayrıca Proje ikinci dönem itibari ile tüm ortaokullarda Gümüşkod projesi kapsamında kodlama eğitimine başladı.

Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılan eğitimi ziyaret eden İl Milli Eğitim Şube Müdürü Seyit Tok, LEGO Robot eğitimini inceleyerek, öğretmenlerin fikirlerini aldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59