banner333

banner309

Gümüşhane Valisi Okay Memiş çocukların karne sevincine ortak oldu.

Gümüşhane ValisiOkay Memiş, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı birinci döneminin sona ermesi münasebetiyle Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak, anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerimizin karne heyecanına ortak oldu.  

Eğitim 21.01.2017, 16:21 21.01.2017, 16:29
Gümüşhane Valisi Okay Memiş çocukların karne sevincine ortak oldu.
banner400

Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı birinci döneminin sona ermesi münasebetiyle Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak, anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerimizin karne heyecanına ortak oldu.  

Karne dağıtım törenine, Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş’in yanı sıra, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu’nda öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisiyle karşılanan Sayın Valimiz, beraberindekilerle birlikte anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerine karnelerini takdim etti.

Karne dağıtım töreninde ardından öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya gelen Sayın Valimiz, burada yaptığı konuşmada, “İlk dönemi hep birlikte bitirdik. Çocuklarımıza sağlıklı günler diliyoruz. Bu 15 günlük arada çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin dinlenmeleri çok önemli. Karnelerinde iyi not alanlar da var, iyi notu olmayanlar da var. Hepsinin zaman içerisinde, emek vererek, vakit ayırarak düzeleceğini ümit ediyoruz. Öğrencilerimiz bizim geleceğimiz, umudumuz. Hepsi bizler için çok değerli varlıklar.” dedi.

Gümüşhane’de eğitim alanının diğer illerle mukayese edildiğinde iyi durumda olduğunu ifade eden Sayın Valimiz, “Ancak il merkezindeki okullarımızın eskidiğini kabul etmemiz lazım. Onların fiziki ortamlarını iyileştirmeye yönelik çabalarımız var. Bir eğitim kampüsü kurma çabamız var. İnşallah daha iyi mekanları çocuklarımıza sunacağız.” ifadelerini kullandı.

Öğretmenliğin, mesleklerin en kıymetlisi olduğunu vurgulayan Sayın Valimiz, “Bir şey öğretmek çok önemli. Bizim kültürümüzde de çok önemsenen bir hadise. Ben de bir öğretmen çocuğuyum ve bu nedenle de şanslı olduğumu düşünüyorum. Bir eğitimci çocuğu olmanın her zaman avantajını yaşadım. Öğretmenler bizim aydınlarımız. Ancak Gümüşhane’de ben öğretmen arkadaşların biraz daha sokaklara çıkmasını istiyorum. Caddeye doğru birer adım atmanızı rica ediyorum. Daha doğrusu Gümüşhane’deki bütün aydınların, eğitimli insanların biraz daha görünür olmasını istiyorum. Biraz daha görünür olup bu sokaklara sahip çıkın, kentin sorunlarına sahip çıkın. Kentin sorunlarını paylaşın ve bizlere yardımcı olun. Bizleri olumlu yönde yönlendirin.” diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45