banner333

banner309

Gümüşhane Milli Eğitim Yönetimi, Yemekte Bir Araya Geldi

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve okul müdürleri ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Eğitim 24.10.2014, 09:05 24.10.2014, 09:08
Gümüşhane Milli Eğitim Yönetimi, Yemekte Bir Araya Geldi
banner400
Şahinkaya konuşmasında:

Değerli yol arkadaşlarım! Hayatın birçok alanında olması gerektiği gibi, zamanın büyük bir çoğunluğunun geçirildiği iş ortamlarında, birlikte çalışılan kişilere karşı daima sevgi dilinin egemen olduğu bir yaklaşım içerisinde olmalıyız. Eğitim camiası bilgi birikimi, davranış kabiliyeti, örnek model ve adalet ölçüsünde toplumumuza önderlik yapmalıyız.

Gümüşhane’mize eğitim ve her alanda ileri vizyon göstermek için tecrübeli, üretmek arzusuyla donanmış idarecilere sahip olduğunu söyleyen Şahinkaya, Değerli meslektaşlarım kadim değerlerin günü birlik çıkarlara feda edildiği günümüzde bu kutlu sanatı en güzel biçimde icra etmek durumundayız. Bunun için de heyecanımızı diri tutmalı, ideallerimizi yeniden kuşanmalıyız. Karşı karşıya kalacağımız bütün olumsuz şartları aşma azmi içerisinde, ruhumuzu her şartta diri kılarak başarıya soylu bir sadelik içerisinde, yoğun sabırla ulaşabiliriz. Bütün bunların sonucu Kazanılması gereken asıl büyük servet; para, şöhret ve makamdan öte erdem ve bilgeliktir. Yüreğimizi ve ruhumuzu en büyük erdemlerle tezyin ve teçhiz etmeli bu amaçlarımızdan vazgeçmeden, yorulmadan yolumuza devam etmeliyiz. Hiç şüphesiz Evrensel medeniyet kulesi bu onuru taşıyan fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimizin sayesinde yükseleceğini ifade etti.

Şahinkaya, Öğretmen ve öğrenci ilişkilerinde aile faktörünün de eğitim sürecine istenilen düzeyde katılması elde edeceğimiz başarıyı artıracaktır. Eğitim, insan hayatını şekillendiren en önemli faktörlerin başında gelir, bu nedenle eğitim camiasına çok büyük bir yük düşmektedir. Eğitim, gerek içeriği gerekse fiziki şartları itibariyle çağın şartlarına göre sürekli yenilenmesi gereken bir süreçtir. Bu süreçte başta idarecilerimiz olmak üzere, öğretmenlerimiz de kendilerini yenilemeli, öğrencileri çağın şartlarına göre modern bilgilerle donatmalı, sınavlara ve hayatın şartlarına hazırlamalıdırlar.” dedi.



Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45