banner333

banner309

Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması yapıldı

Gümüşhane’de Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretim Genel Müdürlüğünce düzenlenen  Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışmasına 6 öğrenci katıldı.

Eğitim 24.03.2018, 12:58
Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması yapıldı
banner400

Gümüşhane’de Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretim Genel Müdürlüğünce düzenlenen  Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışmasına 6 öğrenci katıldı.

Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen yarışmaya Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Fikri Güney, Torul İlçe Müftüsü Hasan Değirmenci, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun, Müdür Yardımcısı İbrahim Taş, okul- kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Yarışmaya Kelkit Abdulhamit Han Anadolu İmam Hatip Lisesi, Torul Şehit Necmettin Yılmaz İmam Hatip Lisesi, Kürtün Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gümüşhane Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şiran Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Köse İMKB Çok Programlı Lisesi öğrencileri katıldı.

İl merkezi ve ilçelerindeki imam hatip liselerinde okuyan 6 öğrenci tek tek minbere çıkarak hutbe okudu.

Yarışma sonunda yapılan değerlendirme sonucunda Kelkit Abdulhamit Han Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Cihat Özdemir birinci, Gümüşhane Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Mehmet Türkyılmaz ikinci ve Kürtün İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Ali Osman Olgun üçüncü oldu.

“Bu Okullarımız Sayesinde Güzel Bir Nesil Yetişiyor”

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun, “Bir toplumun sözünün dinlenmesinde iki kesim vardır. Biri muallimlerdir biri âlimlerdir. Muallimler daha çok beşeri konularda görüş beyan etseler de toplum içerisinde karşılık bulur. Alimler ise hem bu dünya da hem de uhrevi noktada görüş beyan eder ve toplumları dizayn ederler” dedi.

“Bunların Adı Yarışma Olsa Da Kaybedeni Olmayan Yarışmadır”

Türkiye’de bazı tartışmaların söz konusu olduğunu, ülkenin yıllardır geldiği ve yürüdüğü nokta düşünüldüğünde son derece güzel nesil geldiğini ifade eden Olgun, “Bu okullarımız sayesinde güzel bir nesil yetişiyor. Hak ettiğimiz şekilde toplumun yeniden dizayn edilmesinde sizlere ve bizlere çok büyük bir vazife düşecek. Müdürlüğümüz içerisinde faaliyetleriyle, farklı çalışmaları ve anlamlı çalışmalarıyla eğitim camiası içerisinde devamlılığını ortaya koymaktadır. Bu çalışmalardan sadece bir tanesidir bu yarışmamız. Bunların adı yarışma olsa da kaybedeni olmayan yarışmadır. Buradaki herkes birinci olana kadar hazırlanmıştırlar kafa yormuşlardır. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese kurumumuz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yarışmada, dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere Varanlar Sigortanın destekleri ile alınan altın ve çeşitli hediyeler katılımcılar tarafından verildi. 

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11