banner333

banner309

Fin eğitim sistemini yerinde incelediler

Merkez Atatürk Ortaokulu'nun idareci ve öğretmenleri, Erasmus+ programı kapsamında son yıllarda dikkat çeken Fin eğitim sistemini incelemek için Finlandiya’ya gitti.

Eğitim 15.08.2016, 14:02 15.08.2016, 14:04
Fin eğitim sistemini yerinde incelediler
banner400

 Okul Eğitimi Personelinin Öğrenme Hareketliliği için düzenlenen ziyarete, proje ekibi olarak Okul Müdürü Serdal Şeker, Müdür Yardımcısı Şükür Sünnetçi ve farklı branşlarda görev yapan 9 öğretmen katıldı.

Finlandiya’nın Joensuu şehrine giden proje ekibi, katıldıkları PISA - FINNISH AND EUROPEAN EDUCATION SYSTEMS (PİSA- Fin ve Avrupa Eğitim Sistemi ) başlıklı 1 haftalık kursa katıldı.

Proje ekibi, katıldıkları kurs sayesinde, Finlandiya eğitim sisteminin son yıllarda dikkat çekici başarısını ve bu örnek eğitim sistemini daha yakından görme ve inceleme fırsatı elde ettiklerini belirtti. Ayrıca Fin eğitim sisteminde kullanılan ölçme değerlendirme yöntemlerini incelediler. Gerçekleştirdikleri ziyaretten verimli bir şekilde ayrıldıklarını belirten ekip üyeleri, “Fin eğitim sistemini yerinde görmek, kurs programı kapsamında orada okul ziyaretlerinde bulunmak, eğitim-öğretim faaliyetlerini gözlemlemek kurumumuza daha zengin bir vizyon ve uluslararası bir boyut kazandıracağı inancındayız” ifadelerini kullandılar.

Bu projede yer almanın, okulun uluslararası projelere katılımının arttırılması için de öncülük edeceğini düşündüklerini vurgulayan proje ekibi, “Okulumuzun imkanları ölçüsünde yaygınlaştırma ve uygulama çalışmaları, daha fazla kişiye ulaşabilmesi için devam edecektir” dedi.


Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11