banner333

banner309

Eğitim-Bir-Sen’den Eğitimcilere Konferans

Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şubesi tarafından ilimizdeki eğitimcilere yönelik Eğitimci yazar Ali Erkan KAVAKLI’nın katımıyla “ İlham Veren Öğretmen” konulu konferans düzenledi.

Eğitim 25.11.2014, 08:14 25.11.2014, 08:18
Eğitim-Bir-Sen’den Eğitimcilere Konferans
banner400
Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf ERDEM,  AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer ZOR, İl Mili Eğitim Müdür yardımcıları İbrahim TAŞ, Mesut OLGUN Mili Eğitim Şube Müdürleri okul, kurum müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Konferansın açılış koşuşması Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Musa UNCU tarafından yapıldı. UNCU konuşmasında “sendika olarak ilimizdeki eğitim faaliyetlerine bu güne kadar destek verdik, bu desteğimizi vermeye devam edeceğiz amacımız ilimizin eğitimde yakaladığı başarılarının bir kereye mahsus değil kalıcı olmasını sağlamaktır. Bu anlamda ilimizdeki öğrencilerimizi velilerimizi ve öğretmenlerimizi alanında uzman olan kişilerle buluşturmak istiyoruz. Bu gün yönelik Eğitimci yazar Ali Erkan KAVAKLI hocamızı öğrencilerimizle sınav stresi  ve motivasyon konulu konferanslarla  buluşturduk, çok faydalı kazanımlar sağlandı. Bu etkinlikler ilimiz eğitimine olumlu katkılar sağlayacaktır. Bu konferansımız katıldığınız için sizlere ve ilimiz eğitimine ışık tun programlar gerçekleştiren hocamız teşekkür ediyorum.” Dedi.

 Eğitimci yazar Ali Erkan KAVAKLI Gümüşhane de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konferansın ilk bölümünde sivil toplum örgütlerinin gerekliliği ve işlevleri konusunda açıklamalar yaptı. Bu anlamda Eğitim-Bir-Sen ülke genelinde ve uluslar arası anlamda çok güzel bir faaliyetler yatığını dile getirdi.

Kavaklı katılımcılarla birlikte gerçekleştirdiği programında, öğretmenin ve öğrenmenin nasıl olması gerektiğini belirterek öğretmenlere ve idarecilere iyi bir eğitilmiş bir toplum için yapılması gerektiğini anlattı. KAVAKLI  “Okulda müdür, öğretmenler ve velilerin ilkeli ve özverili olması ile istenen kalite yakalanabilir. Sıradan öğretmen anlatır. İyi öğretmen açıklar. Yetenekli öğretmen yapar ve gösterir. Büyük öğretmen ilham kaynağı olur. İyi öğretmen, iyi ders anlatan değil, öğrencilerini hayata donanımlı hazırlayandır. Sadece anlatmaya dayalı bir metot takip etmeyin. İnsan duyduğunu unutur. Gördüğünü hatırlar. Hem duyup hem gördüğünü öğrenir. Yaptığını hiç unutmaz. Görsel malzeme kullanın, uygulama yaptırmayı ihmal etmeyin. Bizlere  en iyi örnek olarak en iyi öğretmen  peygamberimizdir.”dedi.

Kavaklı iyi öğretmenin 10 niteliği  “Adaletli davranır ve nezaket sahibidir.Motivasyonu sağlar.İyi diyalog kurar ve eleştireldir.Branşını iyi bilir.Dersini anlaşılır şekilde iyi anlatır. Sabırlıdır. Heyecanlandırır. Yük taşır, naz çeker, çalışkandır. Töleranslıdır.İlham verir.belitti.Eğitimde disiplinin önemine dikkat çeken Kavaklı “Disiplini, öğrenci ile konuşarak sağlayın. Sınıfta tartışmayın. Gerekirse dışarıda öğrenci ile yalnız konuşun. Sevimli bir disiplin sistemi kurun ”dedi .Başarının sırlarını Fedakarlık -Hedefe odaklanma olarak belirten Kavaklı okumanın çok önemli oluğunu belirtti. “Türkiye demokratikleştikçe kalkınıyor, kişi başına düşen milli gelir gibi, okuma hızı da kişi başına düşen kitap sayısı da artıyor. 2013’te 536.259.352 kitap basıldı. Bu durum gösteriyor ki ülkemizde okuma yönünde olumlu gelişmeler var ama yeterli değil. Her işin başı okumaktan geçiyor ,bizler Allah’ın Kuran-ı Kerimi ve kainat kitabını  iyi okumalıyız. Dedi.

Elli kitap yazarı Ali Erkan KAVAKLI, katılımcılar için kitaplarını imzaladı. Program sonunda Eğitimci yazar Ali Erkan KAVAKLI’ya Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf ERDEM tarafından plaket verildi. Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şube başkanlığını 3 dönem başarılı bir şekilde yapan Veli AĞAÇ ve yönetimde görev yapan  Fazlı ŞİMŞEK ve Salih ATALAY’a plaket verildi.
Programa katılanlar memnuniyetlerini dile getirerek Ali Erkan KAVAKLI ’ya ve Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şube’ne teşekkür ettiler.


Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45