banner333

banner309

Cemal Karabulut’a Veda Yemeği

Gümüşhane’de 32 yıl müdürlük görevi yapan, meslekte de 41’inci yılını doldurduktan sonra yaş haddinden emekli olan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cemal Karabulut için veda yemeği düzenlendi.

Eğitim 01.11.2017, 22:58
Cemal Karabulut’a Veda Yemeği
banner400

Fevzi Ataç Öğretmenevinde düzenlenen yemeğe Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Müdür Yardımcıları Mesut Olgun, İbrahim Taş, Şube Müdürleri Adem Doğan, İlhan Yıldız, Murat Kartakgül, Hüseyin Erden, Seyit Tok ve okul kurum müdürleri katıldı.

1976 yılında göreve başlayarak 41 yıl hizmet verdikten sonra yaş haddinden emekli olan Şube Müdürü Cemal Karabulut’a hizmetleri anısına bir plaket takdim eden Vali Okay Memiş yaptığı konuşmasında, “Bu camianın insanıyım öğretmenlerin arasında büyüdüm. Babamda öğretmen olmasıyla öğretmen evlerinin havasında büyüdüm. Herkesin bu kentte bu şehre çok büyük emeği var. Mümkün oldukça çocuklarımıza şans tanımamız lazım. Bunu siz kendinizden de bilirsiniz çocuk ortaokulda süper çocuk olur, lisede tökezleyebilir veya ortaokulda çok vasat olur lisede açılır bilemezsiniz. Herkesin ailevi vb. birçok şeyden sorunları olabilir. Hepimiz insanız onun için her daim çocuklarımızı korumamız lazım.” dedi

“Neden Gümüşhane’nin İnsanları Başka İlleri İmrensin”

Vali Memiş, Tüm öğrenciler sinemaya gittiğinde de imam hatip öğrencilerinden ilk defa sinemaya gelen kimler var dediğimde bütün çocuklar el kaldırdı. Şimdi bunu niye uyguladık bütün çocuklar istinasız orayı görsün şehirleriyle gurur duysun başka illeri imrenmesinler. Neden Gümüşhane’nin insanları başka illeri imrensin? Gümüşhane’nin bir kusuru mu var? Gümüşhane’de görev yapan öğretmenlerin eksiklerimi var?  Niye imrenelim? Bizde kendi imkânlarımızla kendi gücümüzle eksiklerimiz neyse giderelim. İlçelerimizle beraber köylerimizle beraber öğretmen arkadaşlarımıza yaptık oraları faydalansınlar, tercih etsinler.

“En Önemlisi İnsan Yetiştirmek”

Dediğim gibi en önemlisi insan yetiştirmek. Bu öğretmenevine çok değer verilmiş zamanında. Muhtemelen muhteşem bir binadır. Hiç kimseye haksızlık etmeyiz. Şimdi biraz daha standarttın yukarıya çıkarmamız lazım. Müftülük binasını konuşuyoruz. Mülk Özel İdarenin. Çok güzel öğretmenevi 4 yıldızlı otel standartların da bir öğretmen evi bahçeli filan. Sayın Bakanımızı ziyarette gittiğimde İsmet Yılmaz beye talep etmiştim. Talimat verdiğini kendisi ifade etti.  Sayın Vekillerimizde takip ediyor.  Ahmet Gündoğdu beyde takip ediyor. İnşallah 2018 de bir yatırım yapılacak. Eğer bunu yapabilirsek öğretmen arkadaşlara bunu kavuşturmuş oluruz.

Çocuklarımızı İyi Yetiştirmeliyiz

Kodlama projesinin iyi gittiğini biliyorum. Değerli kardeşlerim çocuklarımızı iyi yetiştirmeliyiz. Burada görev siz değerli öğretmenlerimize düşüyor. Benim ne yapmam gerekiyorsa bizde üstümüze düşen görevi yapalım.  Gümüşhane hakikaten çok mümbit bir yer ve gerçekten insanı terbiyeli insanlardan oluşan, dışarda çok pozitif bir algı var.  Gümüşhaneli dışarda negatif algısı olmayan bir il. Bu çok önemli değerli bir şey. Burada herkesin emeği var. Öğretmenlerimizin emekleri var. Ben sizleri tebrik ediyorum başarılar diliyorum.”

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, “İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Cemal Karabulut ile yaklaşık 1,5 yıldır çalıştık. Kendisi binlerce öğrenci yetiştirmiş bir eğitimcimiz. Her şeyin bir başı birde sonu var, önemli olan güzel sonlarla buluşmak. Eğitim içerisinde dolu dolu 41 yıl geçen bir zamandı. İnşallah bundan sonraki zaman dilimlerinde de Cemal Bey sağlık sıhhatle huzur içerisinde geçirir. Biz kendisinden memnunduk. Bize çok büyük katkıları oldu. Cemal beye bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum.” Dedi.

Emekliye ayrılan Cemal Karabulut veda yemeğinde 41 yıllık çalışma hayatında yaşadığı anılarını ve duygulandığı hatıraları anlattı.

Yapılan konuşmaların ardından emekli olan Cemal Karabulut’a Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ve Müdür Yardımcıları Mesut Olgun ve İbrahim Taş çeşitli hediyeler takdim etti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37