banner333

banner309

“Bir Bilenle Bilge Nesil” Projesi Başladı

Gümüşhane Genç Memur-Sen’in organize ettiği, Gümüşhane Eğitim-Bir-Sen’in sorumluluğunu üstlendiği ve il genelinde okullarda yürütülecek olan "Bir Bilenle Bilge Nesil’’ projesi başladı. 

Eğitim 09.04.2018, 13:00
“Bir Bilenle Bilge Nesil” Projesi Başladı
banner400

Gümüşhane Genç Memur-Sen’in organize ettiği, Gümüşhane Eğitim-Bir-Sen’in sorumluluğunu üstlendiği ve il genelinde okullarda yürütülecek olan "Bir Bilenle Bilge Nesil’’ projesi başladı. 

Gençlerimize kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, okuduğu kitabı analiz etme, kritiğini yapma ve kompozisyonunu yazma becerisi kazandırmaya yönelik bir proje Gümüşhane’de hayata geçirildi. 

 Genç Memur-Sen Gümüşhane İl Başkanı Sultan Akyazı, İlim, İrfan ve Hikmet Yolunda Şuurlu Gençlik “ düsturuyla bir aksiyon hareketine dönüşen Genç Memur-Sen’in “Bir Bilenle Bilge Nesil “ projesi benimsemiş olduğu mücadele kültürünün bir tezahürüdür. Bu proje sadece atanmış değil aynı zamanda adanmış öğretmenlerimizin öncülüğünde, ortaöğretim düzeyinde okumalar yaparak genelde insanlık tarihinin birikimini, özelde ise medeniyetimizin mirasını sahiplenecek erdemli bir toplumun inşasında öncü nesiller yetiştirilmesini sağlayacaktır.   

Projemizin 3 Temel ögesi var Öğretmen, Öğrenci ve Kitap 

Akyazı, “Bu proje sadece atanmış değil aynı zamanda adanmış öğretmenlerimizin öncülüğünde, ortaöğretim düzeyinde okumalar yaparak genelde insanlık tarihinin birikimini, özelde ise medeniyetimizin mirasını sahiplenecek erdemli bir toplumun inşasında öncü nesiller yetiştirilmesini sağlayacaktır. “Bir Bilenle Bilge Nesil“ projemizin 3 Temel ögesi vardır. Öğretmen, Öğrenci ve Kitaptır. Proje kapsamında her bir adanmış öğretmen 10 öğrenciden oluşan kitap okuma halkaları oluşturarak, gençlerimizin okuduğu kitabı birlikte analiz eder daha sonra kitapla alakalı kompozisyon yazar. Öğrencinin düşünce dünyasının geliştirilmesi amaçlanan bu projede öğrencinin kaleminin de geliştirmesi arzu edilmektedir” dedi. 

Milletimizle, Gençlerimizle Beraber Olmalıyız 

Bizler adaleti, iyiliği, merhameti, bilgiyi, ilmi yaymakla görevli olduğunu söyleyen Akyazı, Milletimizle, gençlerimizle beraber olmalıyız. 'Bir Bilenle Bilge Nesil' projemizle, 'Mahzenler ziyan artık yiğidim, fecri sadık vaktidir uyan artık' deme zamanıdır. Gençlere model ve örnek olacak, değer ve şahsiyetli bir duruş kazandıracak, fikir dünyasını, kalemini ve kelamını güçlendirecek, öğretmen ile öğrenci bağını kuvvetlendirecek "Bir Bilenle Bilge Nesil" projesini hayata geçirdiklerini ve projenin İl Başkan Vekili Önder Oğur’un sorumluluğunda devam ettiğini söyledi. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11