banner333

banner309

“Beyaz Bayrak” ve Sertifika Töreni Düzenlendi

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmeleri amacıyla, ilimizde “Beyaz Bayrak” başvurusu yapıp sertifika almaya hak kazanan 22 okul için “Beyaz Bayrak” ve Sertifika töreni düzenlendi.

Eğitim 23.02.2018, 11:00 22.02.2018, 23:06
“Beyaz Bayrak” ve Sertifika Töreni Düzenlendi
banner400

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmeleri amacıyla, ilimizde “Beyaz Bayrak” başvurusu yapıp sertifika almaya hak kazanan 22 okul için “Beyaz Bayrak” ve Sertifika töreni düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ali Arıkan, İl Sağlık Müdürü Engin Pehliva, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Torul İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Doğan, okul müdürleri ve beyaz bayrak almaya hak kazanan okulların yöneticileri katıldı.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Ali Arıkan, “Okullarımız temiz, düzenli ve tertipli. Temizlik fiziksel ortamlardan kaynaklandığı gibi kişisel alışkanlıklardan ve eğitimden de geçiyor. Çocuklarımızı ne kadar bu konuda eğitebilirsek kişisel ve çevre bakımları konusunda sağlıklı bir yaşama kavuşacaktır. Beyaz Bayrak projesinde yapılan çalışmaları takdirle karşılıyorum. İl Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzü, projeye katılan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Belgeyi almayı hak kazanan okullarımız ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi

Beyaz Bayrak Önemlidir

İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile beraber yürütmüş olduğumuz beyaz bayrak projesine hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan İl Sağlık Müdürü Engin Pehlivan, Ülkemiz genelinde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ruhen ve bedenen olmalarını sağlamak sağlıklarını korumak ve geliştirmek yaşam kalitelerini yükseltmek temizlik ve hijyen konusunda sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımız arasında 2006 yılında Beyaz Bayrak işbirliği protokolü imzalandı. Bu protokolün amacı Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı eğitim gören öğrencilerimizin temizlikte hijyen konusunda bilgilendirmek bilinçlendirmek, teşvik etmek toplum ve sağlığını korumak, kaliteli yaşam seviyesini aynı zamanda temizlik ve hijyen konusunda eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek amaçlanmıştır. Beyaz bayrak önemlidir, çünkü bulaşıcı hastalıklarımızın bir çoğu bildiğimiz gibi kişisel, çevresel hijyen ve temizliğinin azlığından oluşmaktadır. Beyaz Bayrak önemlidir, eğitim kalitesinin bir göstergesidir. Dinimizin buyurduğu gibi imanın yarısı temizliktir denilmektedir. Beyaz bayrak önemlidir Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği gibi sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Bu vesile ile çalışmada görev alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Belgeyi alanları ve hak edenleri tebrik ediyorum.” dedi.

Okullarımızın Tamamını Sağlıklı Okul Ortamına Kavuşturmuş Olacağız

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Beyaz Bayrak konusu eğitim camiası için son derece anlamlı. Sağlıklı nesil sağlık gelecek diyoruz. Sağlık nesil sağlıklı gelecek nasıl oluşacak sağlıklı bir ortamda oluşacak. Beyaz Bayrak toplum içerisinde Beyaz Bayrak çekmek tabiri var kime beyaz bayrak çekilir teslim olma anlamında beyaz bayrak çekilir. Bizim okullarımızda mikroplara beyaz bayrak çekmiş durumdalar bu belgeyi almayı hak kazananların okulda artık hijyenik bir ortam sağlandığını sağlıksız koşulların artık teslim olduğunun bir göstergesidir.” dedi

Türkiye Genelinde İlk 10 İçerisindeyiz

Beyaz bayrak alan okullarımızın sayısı hızla artıyor emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür eden Olgun, İl Sağlık Müdürlüğünün bu konuda hassasiyeti, gayreti bizlerede bir sinerji oluşturuyor. Milli Eğitim camiası içerisinde arkadaşlarımızın alanda sağlıklı mekânlar oluşturma adına çabaları takdire şayandır. Sayımızı hızla artırıyoruz. Türkiye genelinde ilk 10 içerisindeyiz. İnşallah daha da yukarlara taşıyacağız. Okullarımızın tamamını bu anlamda sağlıklı okul ortamına kavuşturulacağını ifade etti.

Mekânlar Sağlıklı Olursa Nesillerde Sağlıklı Olacaktır

Sağlıklı nesil sağlıklı gelecek, mekânlar sağlıklı olursa nesillerde sağlıklı olacak ama bu sadece fiziki mekânın sağlıklı olması değildir diyen Olgun, Bedenen, ruhen ve zihnen sağlıklı bir nesil yetiştirebilme adına bugün sadece mekânların hijyenik olması ve sağlıklı olmasına yönelik olarak çalışmak için buradayız. Eğitim programlarımızda meslektaşlarımızın katkısı ile programlarımız içerisindeki değişik aktivitelerle biz öğrencilerimizi geleceğe hazırlarken hem sağlıklı mekânlarda ve ruh dünyalarında da geleceğe koskoca bir adım atabilecek, büyük, onurlu, erdemli insanlar olarak yetişebilecekleri güzel çalışmalarla onları desteklemeye devam edeceğiz. Bu çalışmada emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Beyaz Bayrak ve sertifika alan okullarımızı kutluyorum.” Dedi

22 okula Beyaz Bayrak ve sertifikaları Vali Yardımcısı Ali Arıkan, İl Sağlık Müdürü Engin Pehlivan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun ve Torul İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin tarafından verildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59