banner333

banner309

2017 yılının ilk İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı.

2017 yılının ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Vali Okay Memiş’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Eğitim 02.02.2017, 18:54
2017 yılının ilk İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı.
banner400

2017 yılının ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Vali Okay Memiş’in başkanlığında gerçekleştirildi.   

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Murat Kahraman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İŞKUR Gümüşhane İl Müdür Vekili Hasan Güler, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile ilgili kurumların müdür ve yetkilileri katıldı.   

Toplantının başında yaptığı konuşmasına, 12 yıl boyunca Gümüşhane İŞKUR İl Müdürlüğü görevini yürüttükten sonra geçtiğimiz ay Kastamonu’ya tayini çıkan Dilek Şehnaz Aşıcı’ya hizmetleri için teşekkür ederek başlayan Sayın Valimiz, Gümüşhane’de madencilik sektöründeki yatırımlar ve cazibe merkezleri kapsamında gerçekleştirilecek yatırımlarla binlerce kişiye istihdam sağlanacağının belirterek, tersine göçün başlayacağını kaydetti.

Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık Bey’le yaptıkları görüşme neticesinde, Gümüşhane OSB’de TSK’nın kamu alım garantili projelerinden birisinin hayata geçirilmesi için çalışmalara başladıklarını da dile getiren Sayın Valimiz, “Gümüşhane’nin kalkınmadaki üç önemli sacayağı olan turizm, madencilik ile tarım ve hayvancılık sektörlerinde iş gücü ve nitelikli iş gücü çok önemli. Nisan ayında 5 yıldızlı otelimiz faaliyete başlıyor. Süleymaniye’de kış turizmine yönelik olarak çalışmalarımıza da başladık.” dedi.

Gümüşhane nüfusunun önemli bir kısmının göç ettiğini ifade eden Sayın Valimiz, “Gümüşhane eğitimli ve varlıklı nüfusunu dışarıya göndermiş. Bu bizim en önemli avantajımız. Türkiye’de iki meskenli yaşam başladı. Coğrafya çok güzel bir coğrafya, memleket çok güzel bir memleket ve bir de sıla-i rahim kültürümüz var. 320 köyümüz var ve her köye 10’ar bina yapılsa 3200 konut yapar. Bunun esnafa, istihdama ve işgücüne katkısı çok büyük olur.” diye konuştu.

Devlet memurlarının ay sonunu aldıkları maaşla getirdiklerine dikkat çeken Sayın Valimiz, “Bizler işçinin parasını ödeme güçlüğü çeken esnafı hissedemezsek bu işi yapamayız. Siftah yapmadan dükkanını kapatan esnafın yaşadığı moral bozukluğunu kurum müdürleri hissedemiyorsa, ben Vali olarak hissedemiyorsam burada bir sorun var demektir. Bu nedenle üretim yapacak olan girişimcilere yardımcı olacağız. Mevzuatı vatandaşımızın lehine uygulayacağız. Tabii ki bunu yaparken de haram lokma yemeyeceğiz ve devlet malını peşkeş çekmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Toplantıda yaptığı sunumda, 2016 yılı içerisinde işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu tüm mesleklerde işsizlerin niteliklerini geliştirerek, istihdam edilebilirliğini artırmak amacıyla yapılan 13 adet meslek edindirme ve geliştirme eğitimine 203 kişinin katıldığını ve 2017 yılındaki hedeflerinin 325 kişiye eğitim vermek olduğunu belirten İŞKUR Gümüşhane İl Müdür Vekili Hasan Güler, 2016 yılında 5 adet girişimcilik eğitim düzenlendiğini ve 122 kişinin eğitimi bitirerek belge almaya hak kazandığını söyledi.

2016 yılında 169 işyerinde 306 işsize İşbaşı Eğitimi programı düzenlendiğini kaydeden Hasan Güler, 2017 yılında 660 kişiye İşbaşı Eğitimi vermeyi hedeflediklerini belirtti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09