banner333

banner309

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılının İlk İstişare Toplantısı Yapıldı

2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk istişare toplantısı, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Eğitim 07.10.2015, 08:28 07.10.2015, 08:30
2015-2016 Eğitim Öğretim Yılının İlk İstişare Toplantısı Yapıldı
banner400
Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan Işıl Restorant’da gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, Köse Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, ilçe milli eğitim müdürleri, milli eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya’nın, 2015-2016 eğitim öğretim yılında il genelindeki okul ve kurum yöneticilerinin durumları, resmi ve özel okulların öğretmen durumları, öğrenci sayıları, pansiyon durumları ve il genelindeki okuryazarlık oranları hakkında yaptığı sunumla başlayan toplantıda konuşan Vali Yavuz; hem sınavlarda gösterilen başarı konusunda olunabilecek en iyi noktada olduğumuzu, hem de disiplinle ilgili yapılan iş ve işlemler konusunda dikkat çekici boyutlarda düşme olduğunu dile getirerek, “Demek ki, eğer öğretmenlerimiz moral motivasyonla konuya kanalize edilir, velilerle doğrudan temaslar sağlanır, okul yöneticilerimiz yeni görev alan arkadaşlarımızın istek ve arzusunu artırırsa, muazzam bir başarı çıkıyor ortaya. Elde edilen başarılar da çok önemli tabii ki, ancak disiplinle ilgili yapılan iş ve işlemlerdeki düşüş, bizim nereden nereye geldiğimizi açıkça gösteriyor. O manada, bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Zirveye çıkmanın zor olduğunu ancak, asıl önemli olanın zirvede kalmak olduğunu dile getiren Vali Yavuz, “Geçmişe dönük olarak mukayese ettiğimizde, TEOG sınavlarındaki ve diğer konulardaki gözle görülür başarı, herkesin memnuniyetle karşıladığı, güzel bir durum. Ama önemli olan,bunu muhafaza edebilmek. Arkadaşlarımız hatırlayacaklardır, 2011 yılında burada yine aynı başarı gösterilmiş. Ancak sonra biraz düşüş olmuş. Şimdi tekrar toparlamış olduk. Onu istikrarlı bir şekilde sürdürülebilir hale getirmek için ayrıca bir yoğunlaşmada bulunmak lazım. İşte bunun için bu tür toplantıların devamında fayda var.” dedi.
Eğitim konusunda halledilemeyecek hiçbir sorun ve sıkıntı olmadığını ifade eden Sayın Valimiz, “Bu konuda en yetkin ve en sorumlu kişi olan Valiniz olarak ben, Allah’ın izniyle hepsini çözeceğimizi her zaman söylüyorum. Her daim eğitimin yanında olduğumuzu da biliyorsunuz. Arzumuz ve istediğimiz, geleceğimizin sahibi çocuklarımıza en iyi şekilde eğitim vermek ve öğretimle birlikte onları geleceğe hazırlamak. Zaten başka da çıkış yolumuz yok.” diye konuştu.

Şu anda ülkemizin başında bulunan sıkıntıların, stratejik anlamda geçmişten ders alarak, geleceğe dönük planlı, programlı ve istikrarlı bir şekilde iş yapamayışımızdan kaynaklandığını kaydeden Vali Yücel Yavuz “Günlük, kısa vadeli, faaliyetsiz, pansuman tedavilerle meseleleri çözmeye kalkarsak, sonuçta en ufak bir sallantı ve sıkıntıda, belki çok küçük badirelerle atlatılabilecek konular devasa bir hale gelebiliyor. Sorunların kaynağına baktığımızda her yerde insan faktörü çıkıyor karşımıza. Ki, bu insan da, çocukluk evresinden başlayarak bizlerin elinde, yani eğitim camiasının elinde büyüyor. Dolayısıyla, daha bunların yaşı küçük, büyüyünce düzelirler demeden, daha en küçük yaştaki yavrucaklarımız başta olmak üzere, en son sınıftaki çocuklarımız dâhil ilgi ve alakayı eksik etmememiz lazım. Öğretmenlerimizin bu konudaki başarısı da, moral ve motivasyona bağlı. Her zaman desteklenen, her zaman moral verilen ve motive edilen arkadaşlarımız olarak görmemiz lazım öğretmenlerimizi. Bu anlamda, milli eğitim müdürlerimizin birebir tek tek ama her an öğretmenlerimizle ilgilenmesini istiyorum.” diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09