banner333

banner309

10 Yıl Sonra İlk Adımını Attı

Gümüşhane'de erken doğum nedeniyle yürüme engelli olan ilkokul öğrencisi Merve Bal, 10 yıldır süren tedavinin ardından ilk adımını attı.

Eğitim 22.10.2013, 17:46 22.10.2013, 17:47
10 Yıl Sonra İlk Adımını Attı
banner400
Bağlarbaşı Mahallesi'nde ailesiyle oturan ve 6,5 aylıkken 400 gram olarak dünyaya gelen Bal, erken doğum sendromu nedeniyle de yürüme engelli idi. Merve Bal'ın babası Talat Bal, 10 yaşındaki kızının doğumundan itibaren gördüğü tedaviye olumlu yanıt verdiğini ve 10 yıl aradan sonra yürümeye başladığını söyledi.

Fevzipaşa İlkokulu ikinci sınıf öğrencisi kızı Merve'nin tedavisinin pahalı ve uzun süreli olduğunu söyleyen baba Bal, “Merve'de erken doğum sendromundan kaynaklanan, serebral palsı adı verilen sorun var. Merve'yi doğumundan itibaren tedavi ettiriyoruz. Çok pahalı ve uzun süreli bir tedavi. İstanbul'daki özel bir rehabilitasyon merkezinde tedaviye götürüyoruz. 10 yıllık mücadelemizin ardından ilk adımlarını atmaya başladı. Eskiye rağmen iyi durumda.” dedi.

Baba Bal, küçük Merve'nin eskiden oturamadığını, emekleyemediğini ifade ederek, şöyle konuştu: “Eskiden oturamıyordu, emekleyemiyordu. Gördüğü tedavi sonucu şu anda yürümeye başladı. İstanbul'da fizik tedavi özel rehabilitasyon merkezine 1,5 yıl önce yürüme lokomatı alındı. Bize onu önerdiler ancak çok pahalı bir tedavi aracı olduğu için İstanbul'da bulunan Gümüşhaneli hemşehrilerimiz ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi bize yardımcı oldu. Lotomatın saat ücreti 200 lira olduğu için bunu bizim karşılama gücümüz yoktu. Yardımcı olan herkesten Allah razı oldun. Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Merve'nin eğitimi için bize her türlü imkanı sağladı. Merve okula gidemediği zaman dersleri geri kalmasın diye okul müdürü ve öğretmeni evimize gelerek eksik kalan derslerini evde veriyorlar. Merve'yi okula özel araçla götürüyoruz, annesi okulda ders bitinceye kadar kalıyor.”

Anne Selime Bal ise 3 çocuk annesi olduğunu belirterek, “Merve'nin durumu, geçmişine baktığımız zaman çok iyi. Bir iki adım atmaya başladı. Bilhassa son bir yıl içerisinde yapılan tedaviden olumlu sonuç aldık. Çocukların rahatsızlıkları çok zor. Mücadele gerekiyor. Belki bu tedavi 10 sene daha sürebilir. Tedaviden umutluyuz. Merve adım atıyor, bazen düşüyor” diye konuştu.

EĞİTİMİ İÇİN HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINDI

Bal ailesini evinde, Fevzipaşa İlkokulu Müdürü Necmi Bayram ile ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş da Merve'nin tedavisini ailesinin çok iyi takip ettiğini söyledi.

Tedaviyle iyi mesafe alındığını anlatan Aktaş, şu ifadeleri kullandı: “Merve'nin sağlık durumunda geçen sene ile bu yıl arasında çok önemli ilerleme var. Merve'nin tedavisi için imkanlar seferber edildi. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çocuğumuzun tedavisine eş değerli olarak eğitim ve öğretiminin tedbirlerini alıyoruz. Bize düşen her türlü görevi yerine getirdik, bundan sonra da getireceğiz. Merve'nin okul ortamında arkadaşları ile eğitim alması sosyal gelişmesi açısından önemli olduğu için şu anda okulda eğitim alıyor ama herhangi bir şekilde farklı bir durum olduğu zaman ev de müsait, okul müdürü ve öğretmen arkadaşlarımız eve gelerek Merve'nin derslerinden geri kalmaması için eğitim veriyorlar, böyle bir durum yaşanması halinde evde eğitimini de sürdüreceğiz."

Merve Bal, tedavisinden olumlu sonuç alınmasının kendisini mutlu ettiğini ve okulda arkadaşları ile olmak istediğini söyledi. Merve, büyüyünce hemşire olmak istediğini de sözlerine ekledi.


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (1)
güller yıldız. 10 yıl önce
işte haber bu... 10 yıllık bir mücadeleden sonra gelen ilk adım,"insandan vazgeçme" diyor.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38