banner333

banner309

TEGA Markalaşma Eğitimini Tamamladı

Üretim ve Hizmet Sektöründeki yönetici eğitim programları alanında hizmetinde 10.yılını geride bırakan Türk Eğitim ve Gelişim Akademisi TEGA, yeni bir başarıya imza attı.TEGA, TİM-Türkiye İhracatcılar Meclisi İDMM-İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller Birliği ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirdiği Uluslararası Markalaşma Programı ilk mezunlarını verdi. TEGA Başkanı Yüksel Yalçın’ın Eğitim Koordinatörü, Koordinasyon Kurul Başkanı YTÜ İktisadi İdari Bilimler Dekanı Prof.Dr.Kenan Aydın'ın olduğu program Koç ve Sabancı Üniversitesinden sonra Türkiyede ilk defa Yıldız Teknik Üniversitesinde gerçekleşti.

Eğitim 27.07.2013, 02:09
TEGA  Markalaşma Eğitimini Tamamladı
banner400
İDMM desteği ile Yıldız Teknik Üniversitesinde gerçekleşen Uluslararası Markalaşma programı ilk mezunlarını verdi. Mezuniyet programı YTÜ Beşiktaş Kampüsünde gerçekleşti. Programda konuşan TİM Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki; 

Uluslar arası Markalaşma Programı Turquality programının eşleniği olarak hazırlanmıştır. Türkiyenin 2023 hedefinde yer alan 500 milyar dolarlık ihracat hedefinin gerçekleştirilmesi için, endüstriyel  sektörün katma değeri yüksek, inovatif ürünler yapmaktan geçtiğini, ürünlerde farklılıklarla yenilik sağlayıp alternatif ürünlerin “marka” firmalarla sektörün dinamik oyuncuları olmalarından geçtiğini belirtmek istiyorum.Biz bölgenin Çin’i değil Avrupa’sı olmak istiyoruz. Sektörün endüstriyel ürünlerle piyasanın  izleyicisi değil belirleyicisi ve  oyun kurucusu olmak istiyoruz. Biz, Türkiye olarak, bu hedeflerin gerçekleşmesinin en önemi adımı olan Üniversite Sanayi işbirliğini sonuna kadar destekliyor bu konuda yapılabileceklerin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. 
Yine İMMİB olarak,  Türkiyede ilk defa Tasarım Meslek Okulu açtık. Bu okulların sayılarının ülkemizde  artmasını savunuyor, ve destekliyoruz.Bugün mezun ettiğimiz arkadaşlarımızın katıldığı bu programda bu hedeflerimizi  gerçekleştirmeye çalıştık. Bu amaca dönük benzer içerikte programların önümüzdeki dönemlerde başka üniversitelerimizde yaygınlaşmasını bekliyoruz. İlk mezunlarımızı verdiğimiz UMP nin, YTÜ de tekrarlarının sağlanması üzerine YTÜ Rektörlüğü ile çalışmalarımız devam edecektir. Programın endüstriyel sektöre başarılar getirmesini temenni ediyor, verdikleri desteklerden dolayı Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.İsmail Yüksek beye  ve eğitimimizin müfradat ve diğer koordinasyonunu sağlayan Türk Eğitim Gelişim Akademisi, TEGA’ya teşekkür ediyoruz, dedi. 
Mezuniyet törenine ev sahipliği yapan YTÜ Rektörü Prof.Dr.İsmail Yüksek,
Üniversite sanayi işbirliği en yoğun uygulama alanımız olup Teknoparklarımızla, pratik uygulama programları ve laboratuarlarımız ile üniversitemizin tüm fakülteleri ile üretim ve hizmet sektörünü buluşturmaya çalışıyoruz.Bugün YTÜ, bu tarz programları en yoğun bir şekilde uygulayan üniversitelerimizden biridir. Bilgi ve akademik birikimlerimizle üreten sektöre destek her zaman önceliğimizdir.Bu her iki tarafın da gelişimi için önemlidir.Buradan mezun olan yönetici arkadaşlarımızın çalıştığı firmalar ne kadar büyür ve gelişirse biz de lisans ve yüksek lisans programlarımızdan o kadar daha fazla öğrencilerimize istihdam alanı yaratmış oluruz. UMP, ihracatcı firmalarımızla üniversitemiz arasında son dönemlerde gerçekleştirdiğimiz ve çok önemsediğimiz bir program olmuştur. Programa destek veren TİM Başkan vekili başta Sn.Tahsin Öztiryaki olmak üzere organizasyon komitesinden TEGA Başkanı Yüksel Yalçın’a ve Prof.Dr.Kenan Aydın hocamıza  teşekkürlerimizi sunuyoruz. 
Eğitimcilerin programla ilgili görüşlerinin yanında  ve öğrencilerin eğitimde kazanımlarının da dinlendiği program sonunda  başarı ile tamamlayan öğrencilere sertifikaları dağıtıldı. 
Programın Eğitim Koordinatörü Yüksel Yalçın ise;
Bugün burada ülkemizde üretim yaparak istihdam sağlayan geleceğin marka firmalarının yöneticilerinin katıldığı ve başardığı bir eğitim programı gerçekleştirdik.Bu programla, katılımcılarımıza aynı zamanda Stratejik Yönetim anlayışını bir markalaşma disiplini ile gerçekleşmesi konusunda teorik ve pratik eğitimlerini verdik. Bir futbol takımı uluslar arası arenada üst sıralar oynayacaksa bunu amatör anlayışlı futbolcularla sağlayamayacağınıza göre marka firmalar da, konusunda eğitimlerini tamamlamış donanımlı aynı zamanda marka yöneticilerle sağlanır. Bizler bu eğitimlerle buna ışık tutmaya çalıştık. Her firma bu anlayışla teknik nitelikleri ve katma değeri daha yüksek ürünlerle yol alarak hem kapasitesini hem karlılığını artıracak bunu uluslar arası pazarda yaygınlaştıracak programlar haline dönüştürerek markalaşacak.Bu rotayı tüm katılımcılarımza öğrencilerimize kavrattığımızı düşünüyoruz.Programımıza emek veren hocalarımıza katılımcı öğrencilerimize ayrıca teşekkür ediyoru. Markalaşma yolunda firmamıza ve ülkemize iyi yolculuklar diliyoruz, dedi.

 

 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09