banner333

banner309

Öğrencilere Dergi ve Animasyon Filmi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile İlkokul 4. Sınıf öğrencilerine Sosyal Güvenlik amacıyla dergi ve CD dağıtıldı.

Eğitim 19.03.2013, 13:39
Öğrencilere Dergi ve Animasyon Filmi
banner400

Işıl Sema Doğan İlkokulunda düzenlenen dağıtıma Vali Dr. Yusuf Mayda, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Aytaç Üzülmez 4. sınıf öğrencilerini ziyaret ederek öğrencilere " Güven ve Yarışçı Çocuklar" dergisi ve animasyon film içeren CD dağıttılar.

             Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Aytaç Üzülmez; Sigortalı olmanın önemini, erken yaşta sosyal güvenlik bilincinin oluşması için bu faaliyeti düzenledik. İlimizde bulunan tüm 4. Sınıf öğrencilerine dağıtacağız. Kitap ve çizgi filmde, oyuncak yarış arabalarının kaza yaparak kırılmasından ve bozulmasından korkan 4 arkadaşın maceraları anlatıyor. Buna göre, çocuklardan 3'ü arabalarının bozulması ihtimaline karşı bir kumbarada harçlıklarını biriktirirken, bir çocuk ise para biriktirmeye karşı çıkıyor. Kumbarada harçlık biriktirmeye karşı çıkan çocuk, arabasının bozulmasıyla ''güvencenin'' önemini anlıyor. Hikâyenin bazı bölümlerinde çocukların karşısına çıkan çizgi karakter ''Güven'', ''sosyal güvencenin korku duymadan, gelecekten endişe etmeden özgürce yaşayabilme imkânı tanıdığı'' mesajı veriyor ve ''sosyal güvenlik sisteminin nasıl çalıştığını'' anlatıyor. dedi

            Vali Dr. Yusuf Mayda; Sosyal Güvenlik Kurumu çocuklarımızı yeniden yönetmesi bakımından hikâye hazırlamış. Hikâye içerisinde çocuklarımızı tasarrufa yönlendirmek, aileleri ve toplumu etkileyecek şekilde tasarruf meyilini artırmak,  sosyal güvenliğin önemini kavramasını sağlamak gibi mesajlar var. Çalışan insanlardan cüzi bir miktarda kesinti yapılıyor. Bu kesinti ile hasta oldukları zamanda sosyal güvenceleri açısından devreye gidiyor,  hastalık sigortası çalışıyor ve bakılabiliyorlar.  Emekli olduklarında da emeklilik sigortası devreye giriyor. Çocuklara bir farkındalık eğitimi yapılıyor. Bu vesile ile, çocuklar hem bunun bilincine erişip kendileri uygulasınlar hem de büyüdükleri süreç içerisinde ailelerini etkilesinler istiyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumu açısından örnek bir davranış.” Dedi

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş; "Sosyal Güvenlik Eğitim Serisi olarak hazırlanan kitaplarımızın Işıl Sema Doğan İlkokulunda dağıtımını gerçekleştirdik. Çocuklarımızın bu konuda farkındalık oluşturmasını sağlayacağız.” dedi.

Törene Vali Dr Yusuf Mayda, Vali Dr. Yusuf Mayda, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Aytaç Üzülmez, okul müdürü Fazli Andiç, öğretmen ve öğrenciler katıldı.



Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11