banner333

banner309

Kur'an Kurslarında Spor Zamanı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile geçtiğimiz yıl başlatılan 'Yaz Kur'an Kursları'nda Spor Yapıyoruz' projesi kapsamında Gümüşhane'de 29 branşta kurs açıldı.

Eğitim 18.07.2013, 09:45
Kur'an Kurslarında Spor Zamanı
banner400
  Proje kapsamında, Gümüşhane İl Müftülüğü ile Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Yaz Kur'an Kurslarına katılan öğrencilere hem kurs merkezlerinde hem de Aydın Doğan Spor Salonunda spor yapma imkanı sağlanıyor.



Gümüşhane'nin plaka numarası olan 29 branşta uygulama yapılan proje ile 2 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Gençlik ve Spor Bakanlığa bağlı antrenörler tarafından verilen eğitimler ile gençlerin kötü alışkanlıklar edinmesinin önüne geçilmeye çalışılıyor.



29 BRANŞTA 2 BİN ÖĞRENCİ



Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, eğitimlerin iki ay devam edeceğini belirterek toplamda 29 branşta çocuklara spor yapma imkanı sağlanacağını söyledi. Aslan, bu uygulamada çocukların spor salonlarına gelmelerinin beklenmeyeceğini uygun fiziki ortamlar hazırlanarak onların kurs aldığı mekanlara da gidileceğini kaydetti.



Aslan, yaklaşık 2 bin çocuğun hedeflendiğini ifade ederek, "7-18 yaş arasındaki çocuk ve gençlerimize sporu sevdirmek, boş zamanlarını değerlendirmek ve aynı zamanda kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan proje 9 hafta boyunca devam edecek. Bu uygulama ile çocuklarımızı bilgisayar ve televizyonların başından kaldırarak, sporla tanıştırmak istiyoruz. Atletizmden boksa, atıcılıktan okçuluğa, masa tenisinden karateye kadar 29 branşta 2 bin sporcuya ulaşmak istiyoruz. Belediyemiz tarafından tahsis edilen araçlarla çocuklarımızın bize gelmesi sağlanıyor, gerektiğinde de antrenörlerimizle birlikte bizler onlara gidiyoruz." diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39