banner333

banner309

09.02.2014, 00:22

DOĞRUYA DOĞRU !

DOĞRUYA DOĞRU !
Tüm inananlar Yunusun odunları gibi dosdoğru olsalar ,yaşarken Cenneti yaşardık.Tüm insanlar Mevlana'nın hoşgörüsünün zerresine sahip olsalar ,hiç kimse bunaldığında 'Ölsemde kurtulsam ' demezdi.Kişiler ağızlarından çıkan doğruları yaşasalar bu dünyada kötülükler silinip giderdi.Ancak heyhat ki tam tersi bu dünya!

Ayet:
Allah’ın indirdiği kitaptan bir kısmını gizleyip onu az bir bedel ile değişenler (var ya); işte onlar karınlarına ateşten başka bir şey doldurmuyorlar. Kıyamet günü Allah, onlarla ne konuşacak, ne de onları arıtacaktır. Onlar için elem dolu bir azap vardır.(Bakara 174)

İmam efendilerin bazıları hutbelerde hırsızları aklamak için kırk takla atıyorlar.(Bakara 174)ayeti görmezden gelircesine... Birçok cami de açıkça propagandistler var .(Çok az camii hariç) Ve bu adamların çoğu oldukça cahil ve çıkarperest ,bunların yüzünden Türkiye'de bunca genç materyalist, dinden uzak ,kominist olmuştu,hala olmaya devam ediyor.Oysa imamlar dini dosdoğru anlatan kişiler olmalı,siyasetin pis dehlizlerinden çıkmalılar. İslamın aydınlık yüzünü insanlığa anlatmalılar. 

Gümüşhane Müftüsü ne yaptı;geçmiş bir cuma günü vaazında yıllardır camilere tüm imkanları akıtan sayın belediye başkanını ,birilerinden aldığı icazetle güya halkın gözünden düşürmek için ileri geri konuşuyor.Bu duruma halk şaşırıyor! Bu adam hakkında hükümet maalesef hiçbirşey yapmıyor.Camiler siyaset yeri değildir sayın müftü ...Gümüşhane halkının bu taraflılığı,kişi hak ve hürriyetlerine camide istismarı görmezlikten gelmeyeceği umudundayız. Oysa geçtiğimiz yaz memlekete gittiğimde Karşıyaka Mahallesindeki caminin saçak oluklarını bizzat Belediye Başkanı ile Babasının işçilere yardım ederek değiştirdiklerini bizzat gördüm.Sırf  beyefendinin partisinden  olmadığı için B.Başkanına iftira atmak ,camiyi siyasi arenaya çevirmek ,hakiki bir din adamına yakışmadığını ifade etmek zorundayız.

Bazı imamların taraflı olduklarını anlamak için bir imamın yanına yanaşıp  imamın partisinden   olmadığınızı ima edin,adamın suratının kapkara olduğunu göreceksiniz. Oysa hakiki imam tüm insanlara aydın yüzü ile eşit davranmalı.O zaman gençler ,insanlar camiyi de ,dini de sever ve sıtkı niyetle İslamı öğrenir ve yaşarlar. Kısaca imamlar cahil olmayacak,hırsızlarla aynı partili olupta onları AKLAMAK için ayetleri görmezden gelmemeliler. İmamlar ,aydın ve çıkarsızca insanlara islamı telkin ve teblğ eden samimi insanlar olacak ki insanların ruhu kararmasın, insanlar İslamı gerçeği ile öğrensin ve ülke aydınlık yarınlara kavuşsun... 

AYET:
''Zamana yemin olsun ki,insanlar mutlaka hüsrandadır.Ancak iman edip makbul ve güzel işler yapanlar,birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler müstesna''/Asr 1-3 

Evet ,ülkenin soyulduğunu ve soyanları tüm insanlar gördü.İslamda hırsızlığın kesin yasak olduğu ayetlerle sabit.Birileri hırsızlık ve yolsuzlukla köşe olurken ,ülkenin temel taşları yerinden oynarken hala 5 kg çiçek yağını düşünenler ,makam ve mevkisini düşünenler,ihalesini,tayinini,işe girerim hesaplarını düşünenler ,akrabam hırsızlık ve yolsuzlukları , bölücüleri koruyan partilerden aday deyip sıyrılanlar ,sizler yukarıdaki Ayetin mucibince 'sabrı tavsiye edenlerden 'olmadığınız aşikar değil midir?
Saygılarımla...
Cevat NAS

Yorumlar (3)
Fetullah 10 yıl önce
gümüşhane müftüsünün konuşmasını tüm gümüşhane dinledi çünkü bir gün önce sistemi merkezi sisteme bağladılar. o konuşma planlı idi. biz şaşırıp kaldık camide bu kadar siyyaset yapılır mı diye. şimdi bakalım halk ne yapacak?selamlar.
TURGUT 10 yıl önce
kıymetli kardeşim senin hocalığında varmış beraber okuduk senin bu dalda bezin yoktu çok gelişmeler var yahu cavat kardeşim bırakta herkes işini yapsın siyaseten bir şeyler söyle ama islam adına söylediklerin sırıtıyor.
Salih 10 yıl önce
turgut bey sadece sizler mi müslümansınız. öyle bir tavrınız var gibi.okuyan herkes herşeyi öğrenir ve yazar.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37