banner333

banner309

01.12.2013, 19:18

DİLİ ŞEKER, KALBİ KURT!

Bu Konuda Cenâb-ı Hakk (Celle Celelühü) Kur’an-ı Kerimin-debuyuruyor ki:
Dünyada herkesi, ahirette sadece mü’minleri rahmetine alan Allah’ın adıyla.

 “Sen o (münafık ola)nları gördüğün zaman, cisimleri(nin iriliği ve kılık-kıyafetlerinin güzelliği) seni hayran bırakır. Konuşa-cak olsalar, (dillerinin tatlılı­ğından ve çok edebiyatlı konuştukla-rından dolayı) sen bile onların sözünü dinlersin! Sanki gerçekten on­lar (senin meclisinde yaslanarak otururlarken, tek ba­sına duramayıp duvara) dayandırılmış birtakım kütüklerdir,    (ruhsuz bedenlerdir, imandan ve hayırdan tamamen arınmış cisimlerdir.) Onlar (korkaklıkların­dan ve dünyaya düşkünlüklerinden dolayı) her narayı kendi aleyhlerine sanırlar. (Bir kayıp ilanı için bile bağınlacak olsa, Acaba kanlarını ve mallarını mubah edecek bir vahiy mi geldi?diye akıllan başlarından gi­der.) Gerçek düşman ancak onlardır. Öyleyse (görün­tülerine aldanmayı bırak da) onlardan sakın. Allah onları katletsin, (kahretsin. Ey müminler.  Siz de on­lara böylece beddua edin.) Nasıl da (bile bile haktan bâtıla) döndürülüyorlar.”  (Münâfikûn: 63/4)

Bu konuda Rasûlullah (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem)Efendi-mizde Hadis-i Şeriflerinde şöyle buyurdular:
“Ahir zamanda bir takım kimseler ortaya çıkacaklar da dini dünyaya alet edecekler ve insanlara yumuşak görünmek için kuzu postuna bürüneceklerdir. Dilleri şekerden tatlıdır, fakat kalpleri kurt kalbidir.” (Tirmizî, Zühd, 60)

Yine, Hz. Peygamber (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem)Efendimiz toplum düzenini bozan bu kimselerin kalplerindeki nifâka da işâret ederek şöyle buyurmuştur:
“Ey diliyle Müslüman olup îmân kalbine girmemiş olanlar! Müslümanları üzmeyin, onları ayıplamayın ve onların kusurla-rını araştırmayın. Şu muhakkak ki, her kim Müslümanların ayıbını araştırırsa Allah da onun ayıbını meydana çıkarır. Allah her kimin ayıbını meydana çıkarırsa evinin içinde bile olsa onu rezil eder. (Ebû Dâvûd, Edeb, 35; Tirmizî, Birr, 85)

Dilini terbiye etmeden önce yüreğini terbiye et; Çünkü söz yürekten gelir, dilden çıkar.
Ne tükenmez hazinesin ey dil! Ne devasız bir dert! (Hz. Mevlana)

“Ahir zamanda kurt okuyucular olacak.. kim o zaman yetişirse, şerlerinden Allah’a sığınsın.. onlar çok kirli insanlar-dır.. İkiyüzlülük hakim olacak, ikiyüzlülük ve gösterişten utanılmayacak..” (Ölüm-Kıyamet Ve Diriliş, Sayfa 470)

“Ahir zamanda öyle adamlar çıkacak ki, dinlerini dünya menfaatleri karşılığında satacaklardır… bunlar yumuşak görünmek için koyun postuna bürünecekler, dilleri şekerden tatlı, fakat kalbleri kurt kalbi gibi katı olacaktır..” (İmam Tirmizi, Zühd, Sayfa 60)

Münâfıkların, inanmadıkları hâlde çoğu zaman sözlerinin doğruluğuna ve niyetlerinin samimiyetine Allah’ı şâhid tuttukları görülür. Bunu, nifaklarını gizlemek için yaparlar. Hâlbuki kalpleri husumet ve düşmanlıkla dolup taşmaktadır
 
Bu duygu ve düşüncelerle birlikte; Müşerref olduğumuz Mübarek Cumanızı en kalbî duygularımla tebrik eder, tüm Âlem-i İslam’ın kurtuluşuna vesile olması temennisiyle… Cenab-ı Allah’tan iki cihan saadetleri niyaz ediyorum.
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39