banner333

banner309

21.12.2014, 23:24

DEVLET İÇİNDE DEVLET İLİŞKİLERİ !

 DEVLET   İÇİNDE  DEVLET   İLİŞKİLERİ !
Bunlar  yıllardır  birlikte yürüdüler  de  şimdi  niçin  düşman oldular?  Şaşılacak  bir durum var ki; F Gülen önce  örgüt kurmaktan  yargılanmak istendi .Sonra aynı hukuk  suçsuzdur deyip  sakıncalı olmayı kaldırdı. Yine aynı hukukçular  F Gülen'i suçlu bulup,yargılanmasını istedi. Şimdi kırmızı bülten çıkarıldı. Bu nasıl hukuk ki  işine gelirse  ... Türkiye de adalet aramak ,başlı başına  bir dert...Yönetim ergi  bağırıyor ,kim olursa olsun  yolsuzluk yapan  cezasını çekecektir..  Deniz Feneri’nde, Almanya’da para toplayanlar Cemaat değil miydi… Deniz Feneri Türkiye dosyasını kapatanlar yine cemaat hukuku değil miydi… Cemaat’in yönettiği paralar milyar dolarla ifade ediliyor, kimin parasıydı bunlar?    Seslerini  ve görüntülerini görüp ,işittiklerimiz ,kutular,kasalar , bakanlar ve çocukları  
,ses ve görüntüler  ecinnilerin miydi ? Tüm bunlar yolsuzluk  değil midir? Şimdi  cemaat  ,hükümet kavgasının   altında yatan asıl gerçek nedir?   El cevap :Türkiye’nin  yer altı ,yer üstü  sahip olduğu zenginliklerinin   yağmalanmasından  başka bir şey değil.                                                            

Bu zenginliğin,  emperyal  otorite tarafından  su başındakilerinin,  çıkarlarına göre  malı  paylaştırmaktan başka ne olabilir ki? Her tarafta   bataklık var ,herkes gördü biliyor, ne yapıldı? Adalet yerini buldu mu ? Hayır...Şimdi  ipler kopunca  niçin bağırılıyor? Türkiye de  tepedekilerin  ipi  İsrail donanımlı  ABD  tarafından  hep çekilmiştir.Şimdi  yine tepenin ipi çekiliyor, isimler değişiyor ama siyaset değişmiyor .Bu siyaset,  şimdi  F Gülen ve  AKP  kullanılarak ,bölünmek istenilen  Türkiye  yine   tehlikeye atılıyor…   Bu nedenle,  Cemaat-AKP kavgası bir  oyalama  ,dikkatleri  asıl mevzudan  başka yerlere çekme   polemiğidir… Asıl  meseleye  bakmak  lazım.  Kuzey  Iraktaki  İsrail,ABD  güdümlü  Kürt  otoritesi hariç ,Türkiye'nin hangi komşusu ile ilgili  iyi komşuluk  ilişkileri vardır? Güneyimizi  kapıp almak isteyen  Kürt otoritesi  şimdi Türkiyeye muhtaçtır, daha sonra  Güneyimizde  nasıl bir harp çıkacağını görememek  aptallıktan başka birşey değildir.                                          

Türkiye’nin iç ve dış siyasetine… Barzani, Kıbrıs, Ermeni ilişkileri, Ege adaları, Fener Rum Patriği, özelleştirme, özerklik,ayrıştırma, Irak, Suriye, PKK ,Öcalan ,soygunlar, hırsızlıklar ,içteki adaletsizlikler   konularında Türkiye’nin uyguladığı  siyaset ve ortam  sizce  iyi midir? Ülke sütliman ,işler yolunda mıdır ? Türkiye’nin siyasi bakışı   değişecek mi? Adamcılık,yandaşlık, kayırma,torpil değişecek mi? Dün  ünüversite  sınav soruları  çalınınca üstü kapatıldı,bugün ortağınla dirsek teması  bozulunca , evet çaldılar demek  etik midir  ? Tüm  bu  ihanet derecesindeki olumsuzlukları bu millet  ne zaman görecek?

Tam on bir yıldır Dinler  arası Diyalog çağrıları yapılıyor, Başbakan da eşbaşkanı. Fener Rum Patriği kendisini ekümenik ilan ediyor, resmi  internet  sayfasından da dünyaya duyuruyor. Kiliseler açılıyor, Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılışı gündemde. Papaz yetiştirilecek ve her kiliseye gönderilecek, bu diyalog adına. Cemaat ve hükümet  bunun bir misyonerlik faaliyeti olduğunu bilmiyor muydu? Bu yanlışları hükümeti yönetenler göremediler mi?
Türk Ordusu’na yönelik haksız ve hukuksuz soruşturmalar, yargılamalar yapılıyor, Kozmik Oda’ya şimdiye kadar girildiğini hiç duymadık  ama  bu  hükümet döneminde  girildi, arandı. Onca  asker ve aydın    haksız yere içeri alındı ,süründürüldü,ölenler oldu. Deniz Kuvvetleri’ne komuta edecek neredeyse komutan kalmadı, diğerleri de aynı konumda. Cemaat Türk Ordusu’na yapılan bu etkisizleştirme operasyonuna karşıydı da, bu yüzden mi AKP ile anlaşamadı ve operasyon başlatıldı…
 
12 yıldır  eğitim  tamamen dibe vurdu. Öğretmenlerin hali içler acısı. Milli Eğitim   bir sarı  sendikaya   ihale edilmiş vaziyette. Bu sarı   sendikalı olmayanlar köle İzaora konumunda  ,öğretmenin saygınlığı tamamen bitmiş vaziyettedir. Şimdi bir özel okul furyası başlatıldı. Millet borçlu, çocuğunu dahi okutamaz hale düştü. En zeki çocuklar  şimdiye kadar  sınavlar yoluyla  Milli Eğitim okullarından alınmıştır.. Eğitimin millisi kalmamıştır, milli benlik bitirilmiştir.  Tarih ve kültürüne yabancı kimliksiz bir nesil yetiştirmek için türlü oyunlar oynanıyor. Cemaat ,AKP  şimdiye kadar  birlikte  11 yıl  hareket etti de , bu devleti  idare edenler  şimdi mi yanlışların yapıldığını,cemaatin  zararlı cemiyet konumunda  olduğunu  görebildiler?  Bu 11 yıl çok uzun bir süre değil midir ? Bu nasıl bir  akıl tutulmasıdır? Bu nasıl bir  aymazlıktır?
Saygılarımla...
Cevat Nas
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37