banner333

banner309

Tomara Buluşmaları’nın İlk Konuğu “Yüksel Yalçın”

Seydibaba Platformu'nun öncülüğünde hazırlanan "Tomara Buluşmaları"nın ilki Esenyurt Mesleğim Sağlık Okulları’nda gerçekleştirildi. Buluşmanın ilk konuğu GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın oldu.

Dernek 22.01.2019, 12:28 22.01.2019, 12:54
Tomara Buluşmaları’nın İlk Konuğu “Yüksel Yalçın”
banner400


 

  
BİLGİ VE TECRÜBE İLE BULUŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ
 
Bilgi paylaşımının ve nitelikli birlikteliklerin önemine dikkat çekerek, tecrübeli konuklarla bir araya gelmenin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Program Koordinatörü Bayram Küçük, "Tomara Şelalesi, Gümüşhane ve Gümüşhaneli kimliğiyle özdeşleşmiştir. "Tomara Buluşmaları"nı bundan dolayı önemsiyoruz ve devam ettirmeyi düşünüyoruz. Klasik dernekçiliğin, salon programlarının ve toplantılarının dışına çıkıp, insanımızı, gençlerimizi, bilgi ve tecrübeyle buluşturup değer üretebilecek birlikteliklere yol almalıyız" dedi.
 
ALIN TERİNE AKIL TERİ KARIŞMALI
 
Güsiad Genel Başkanı Yüksel Yalçın ise “İnovasyon, Girişimcilik ve Markalaşma” konulu konuşmasını gerçekleştirdi. Yalçın, ekonominin toplum üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, “Ekonomisini geliştirmemiş toplumlar önce birlik ve bütünlüğünü sonra da topraklarını kaybediyorlar. Ekonomi, endüstri yel  girişimlerin başarılı bir ticari fonksiyonlarla ürettiği değerlerin bir sonucudur. O halde önce endüstriyi sonra da başarılı ticari fonksiyonu gerçekleştireceğiz. Başarılı endüstriyel girişim ancak nitelikli insan gücü olur. O halde bu programın birinci ayağına eğitimi yerleştiriyoruz. Yani  EET-Eğitim Endüstri  ve Ticaret üçgeninin merkezine  İnovasyon, Markalaşma ve Girişimcilik temalarını yerleştiriyoruz. Bir ürünün teknik özelliklerini veya fonksiyonel niteliklerini  mevcutlardan daha geliştirerek ticari değerine çarpan etkisi yaratacak değere getirme fiiline inovasyon denir. Bugün, Türkiye’nin kg başına ihracatı 1,78 USD, Japonya’nın 3,78 USD, Almanya’nın 3,72 USD dir. Yani bu ülkede ürettiğimiz ürünün sektörel ürün değeri gelişmiş ülkelerdekinden 2,83 kat daha düşük. Aradaki fark ancak inovatif girişimler, Ar-Ge çalışmalarıyla birim ürün değerinin arttırılması sonucu mümkün olur. Biz ürün teknolojilerinde birim ürün değerini artırmak zorundayız. Öte yandan güçlü markalarla küresel pazarda gücümüzü artırmalıyız. Bunu sağlayacak girişimcileri birlikte çıkarmalı ve ülke olarak bunu iş yapma biçimi haline getirmeliyiz. Bu gelişim gönüllülüğüne STK’lar nitelikli çalışmalarıyla yön vermeli. Artık STK’ların gücü nitelikli insan kaynağı ile sonuç alma sanatına dönüşmelidir. Hemşehri dernekçiliği, aynı topraklardan gurbete gelmişleri tanıştırması ve kaynaştırması açısından önemli bir rolü üstlendi. Ancak artık ikinci kura geçmemiz gerekiyor. Birbirlerine tanıttığı nitelikli insan gücünden toplumsal faydaya dönüşen sonuçlar üretmeli, alın terine akıl terini karıştırmalı” dedi. 
 
Programın sonunda Mustafa Çelik ve Abdussamed Serçeci mini bir konser vererek katılımcılara müzik ziyafeti sundu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11