banner333

banner309

Sultanbeyli Gümüşhaneliler Derneği Sohbet Halkasına Devam Ediyor

Sultanbeyli Gümüşhaneliler Derneği Eğitim-Kültür Komisyonunun organizasyonunda ayda iki defa gerçekleştirilen "Değerler Eğitimi" sohbet halkası programının ikincisi Sultanbeyli ilçesinde faaliyet gösteren Kelkit Sökmen Köyü Derneğinde yapıldı.

Dernek 19.03.2018, 16:47 20.03.2018, 14:14
Sultanbeyli Gümüşhaneliler Derneği Sohbet Halkasına Devam Ediyor
banner400

Sultanbeyli Gümüşhaneliler Derneği Eğitim-Kültür Komisyonunun organizasyonunda ayda iki defa gerçekleştirilen "Değerler Eğitimisohbet halkası programının ikincisi Sultanbeyli ilçesinde faaliyet gösteren Kelkit Sökmen Köyü Derneğinde yapıldı.

Programın açılış konuşmasını sohbete ev sahipliği yapan Sökmen Köyü Dernek başkanı Mustafa Tuygun yaptı. Sonrasında söz alan Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Abdulkerim Yıldız  programı organize eden GÜMÜŞDER Eğitim-Kültür  Komisyon  Başkanı Murat Soysal’a, ev sahipliği yapan Sökmen Köyü dernek başkanı ve yönetimine, sohbete katılan tüm hemşehrilerine teşekkür etti.  

Başkan Yıldız “Hemşehri buluşmaları kapsamında manevi iklimimizi de unutmayarak sohbet halkaları oluşturduk. Dernek başkanlarımızın teklifi ve yönetim kurulumuzun kararıyla bu sohbetlerimiz Sultanbeyli ilçesinde faaliyet gösteren derneklerimizde yapılmaya başlanmıştır. Böylelikle derneklerimiz ve hemşehrilerimiz arasında bağ kurularak  muhabbet ve samimiyetin güçlendirilmesi amaçlanmıştır." dedi. YILDIZ "Bu tür programlarda hatip olarak ise özellikle kendi değerlerimizle hemhal olan toplumumuzun önde gelen hocalarımız ve eğitimcilerimizden istifade edeceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.

İl Dernek Başkanı YILDIZ'ın konuşmasının ardından Sultanbeyli Fatih Camii İmam-Hatibi Adem PALA başta Afrin olmak üzere geçmişten günümüze vatan uğruna can veren şehitlerimizin ruhu için Aşrı Şerif okuyarak sohbete başladı.

 Programda Çanakkale zaferinin yıldönümünde vatan savunmasındaki şehitler  rahmet ve minnetle yad edildi. Din ve vatan uğruna canlarını verenlerin Allah katında derecelerinin ali olduğuna vurgu yapıldı.

 Programda   büyükşehirde  yaşarken en önemli değerlerimizden olan kul, komşuluk ,kardeşlik haklarının önemine değinildi. Bu değerlerimize hassasiyet gösterilmesinin  müminlerin özelliklerinden olduğu hatırlatıldı .

 “İnsan ne olduğunun ve ne olacağının farkında olmalı, ömür  denilenin bugünün olduğunu idrak etmeli, bugünün vaktini  hakkıyla geçirmelidir." özlü sözünden çıkarılması gerekli olan dersler ele alındı. Sohbetin önemine de değinen hatip Adem PALA bu tür programların  birlikteliğin pekişmesindeki öneme vurgu yaptı.

Sohbet programı dua ve sonrasında ev sahibi derneğin ikramı ile sona erdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59