banner333

banner309

Sultanbeyli Gümüşhaneliler Derneği şehitlerimizi dualarla yad etti

Sultanbeyli Gümüşhaneliler Derneği ve Sultanbeyli Müftülüğü işbirliğinde Sultanbeylili gençlerle beraber 18 Mart Cumartesi Günü Merkez Cami'sinde sabah namazı kılındı.

Dernek 18.03.2017, 17:05
Sultanbeyli Gümüşhaneliler Derneği şehitlerimizi dualarla yad etti
banner400

ŞEHITLERİMİZ İÇİN DUA

Sultanbeyli Gümüşhaneliler Derneği ve Sultanbeyli Müftülüğü işbirliğinde Sultanbeylili gençlerle beraber 18 Mart Cumartesi Günü Merkez Cami'sinde sabah namazı kılındı. Ardından Gümüşhane Derneğine geçilip sabah kahvaltısı sonrası şehitlerimiz dualarla yad edildi.

Ev sahipliğini Sultanbeyli Gümüşhaneliler Derneği'nin yaptığı anma programının açılış konuşmasını Dernek Başkanı Abdulkerim Yıldız yaptı. Yıldız, konuşmasında günün anlam ve önemine değinerek "Gençlerimizin bugünü (18 Mart Çanakkale Şehitler Günü) bilip idrak etmeleri çok önemlidir, bunun için de bugün burada gençlerimizle beraber güne şehitlerimize dua ile başladık. Katılım sağlayan gençlere teşekkür ediyoruz. Ayrıca katılımcı olan Sultanbeyli Müftüsü Burhan Keleş'e, Hocalarımıza ve hemsehrilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Sultanbeyli Müftüsü Burhan Keleş'te, "Biz bugün burada; dönmemek üzere gidenleri, tarihin yazdığı en gerçek ve en şerefli kahramanları yâd etmek, Çanakkale şehitlerini anmak üzere huzurundayız. Yüzbinlerce vatan evladı, bu vatanın bedelini ödemek üzere Çanakkale'ye gitmişlerdir. Tarihin en büyük şehadet destanını onlar yazdılar. Vatanı, milleti, bayrağı, dini ve devleti için canını feda eden, kanlı gömleği ile toprağa giren hakkın rızasına kavuşan kahramanlardır onlar. Toprağın nasıl vatan yapılacağını, O vatan için ölmenin bedelini, en güzel şekilde ödeyen kahramanlardı onlar. Onlar mananın maddeyi nasıl yendiğini ve fakirliğin zenginliği nasıl yere gömdüğünü, buğday yiyerek, bulgur yiyerek arpa çorbası yiyerek gösterdiler. Onlar Çanakkale'yi geçilmez kıldılar. Bugün ülkemiz zor şartlardan geçiyor. Bu milletin birliğine, dirliğine kastedenler var. Engellemek isteyenler var. Onun için birliğimizi, dirliğimizi kardeşliğimizi, bozmayalım cenabı hakka dua edelim. Dua edelim ki bu ülkede birliğimize dirliğimize kasteden iç ve dış düşmanlara, Rabbim fırsat vermesin. Çanakkale'de, Kafkasya'da Balkanlarda şehadet şerbetini içen bütün şehitlerimize selam olsun, rahmet olsun, ruhları şad olsun. Onları öven Yüce Yaratıcı buyuruyor ki; onlara sakın ha ölüler demeyiniz, onlar diridirler. Böyle soğuk ve yağmurlu bir günde programımıza gelen herkese teşekkür ediyorum. Maddi manevi destek veren Gümüşhane Derneğimize bu salonu bize tahsis eden Dernek Başkanımıza, Sivil Toplum Örgütlerine, Meslektaşlarıma can-ı gönülden teşekkür ediyorum." dedi. Katılımın yoğun olduğu program dualar eşliğinde son buldu.

Haber: Uğur Akhan.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11