banner333

banner309

Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı, Gönül Dostları ile Dost Sofrasında Buluştu.

Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı, Gönül Dostları ile Dost Sofrasında Buluştu.

Dernek 25.11.2015, 17:07 25.11.2015, 17:11
Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı, Gönül Dostları ile Dost Sofrasında Buluştu.
banner400
FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Eyüp Sultan Camii baş müezzini  Selahattin Gürer Hocanın Kuran-ı  Kerim okuması ile ikramlar başladı.

Yemek ve ikram sonrası Ahmet Yuter hocanın güzel duası ile proğram başladı. 

Şekav Genel Sekreteri Ramazan Kahveci, toplantıya katılan tüm konuklara katılımlarından ötürü teşekkür etmesi ve dost sofrasına hoşgeldiniz sözleri ile başladı. “Dost için kapıları değil kalpleri açmak gerekir.” Ardından günü ifade eden ayet ve hadislerle geceye katılan konuklara birlik ve beraberlik mesajları verdi.  Daha sonra kendini insana ve hizmete adayan çok kıymetli abimiz ve büyüğümüz olan Vakıf başkanı Ali Beyaz’ı açılış konuşmasını yapmak için kürsüye davet etti.  Ali  Beyaz; vakıfların ve eğitimin önemi konusunda açıklamalarda bulundu. Vakfımızın ana gayesi eğitim olup herkesin eğitimli olması için üzerine düşeni yapmaktadır. Evlilik kurumunun önemine değinerek gençlerin erken yaşta evlenmesine vurgu yaptı.

Vakfımıza Ali BAL tarafından bağışlanan arsa için teşekkürlerini dile getirdi.
Kahveci; “Yaşadığın yeri; cennet yapamadığın müddetçe, Kaçtığın her yer cehennemdir.” 

Vakıf başkan yardımcısı Yüksel Hamzaoğlu kürsüye davet edildi.

Hamzaoğlu; “Günümüze kadar yapılan bağışlarla ilgili bilgi aktardı. Bu güne kadar 1654 öğrencimize burs sağladık, destek verenlerden Allah razı olsun. Burs veren hayır sahiplerinin sayısını çoğaltmalıyız. Her sene öğrenci sayısı artıyor. Burs verdiğimiz öğrencilerin dağılımı şöyle  %70 Şiranlı, %20 Gümüşhane ve ilçelerinden, %10 Türkiye genelinden olan öğrencilere burs sağlıyoruz. Bu yılda yine burslarla ilgili bir forum dağıtacağız ve herkes ne verebiliyorsa dağıtılan foruma yazsın. Allah hayırlarınızı kabul etsin. Hamzaoğlu; Şiran’ın kalkınması için bağlı bulunduğu il ile yol meselesi ortadan kalkması lazım yani İkisu Tüneli yapılıp ulaşım meselesi çözülmelidir. Bu konuda tüm mücadelemizi vereceğiz. Ayrıca özellikle yazın Şiran’ın sorunlarının çözümü amacıyla Şiran’da çalıştay yapılmasının da faydalı olacağına vurgu yaptı. 

Kahveci; “Ömür ağaç dalında savrulan bir yapraktır; Ne kadar genç olursan ol sonun kara topraktır!” 

Burs ve yönetim kurulu üyesi, Av. Alaattin Kara burs ve komisyon çalışmaları hakkında bilgi vermek için kürsüye davet edildi.
Av.Alaattin Kara; Her yıl olduğu gibi bu sene de, vakfımızın ilke ve amaçları doğrultusunda ihtiyaç sahibi olan üniversiteli öğrencilere burs vermeye devam edeceğini belirterek, burs değerlendirme süreci ve vakfın burs değerlendirme kriterleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Komisyon olarak; adil, objektif ve eşitlik ilkeleri doğrultusunda çalışmalarımızı yapıyoruz.  Komisyon için referanslar değil, kriterler önemli. Not ortalaması 4 üzerinden 2,75’in üzerinde olan burs müracaatları, eksik belgesi yok ise burs almaya hak kazanır. Not ortalaması ikinin altına düşen hiç bir şekilde burs alamaz. Aynı zamanda köyler arası dengeyi de gözetiyoruz, amacımız hem katkı hem de ülkede birlik ve beraberlik şuurunu oluşturmaktır. Bizlerle çalışan ve destek verenlere teşekkür ediyorum.
Kahveci; “Dostluk iki yürek arasında akan nehir gibidir, gittiği yeri de temizler, geldiği yeri de”
Güdef başkanı Tahsin Söğüt kürsüye davet edildi ve başkan çalışmaları takdirle karşıladığını ve daha da güzellerini beklediklerini söyledi. Başkan Gümüşhane dernekleri ve vakıfların tek merkezden burs vermesi, burs konusunda tek bir birimin olması gerektiğini dile getirdi.
Kahveci; “Güzel söz söyleyen değil, söylediğini yapan ve yapabileceklerini söyleyen adamdır.”

Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altınparmak kürsüye davet edildi. Başkan; Şekav’ın Şiran’daki değer ve önemini dile getirdi. Başkan Şiran’daki eğitim seviyesinin son derece iyi olduğunu anlattı ve Türkiye’de Teog birincisi olduğunu dile getirdi. Şiran’a yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi. Şiran’a gelecek doğalgaz için de destek istedi. Doğalgaz gelince, ormanlar kesilmeyecek, hava kirliliği olmayacak. Bunu bilen herhes elinden geleni yapmalı ve doğalgaz aboneliğini 30,11,2015 tarihine kadar yapmalı. Allah buyuruyor; “2.271 - Sadakaları açıktan verirseniz ne güzel! Fakat onları gizleyerek fakirlere verirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır.”


Giyad Onursal Başkanı, Yüksel Yalçın konuşmasında; Başarılı ülkelerinin gelişiminde iki önemli anahtar vardır; birisi Eğitim diğeri Kalkınmadır. Şekav bu iki anahtarı da merkezine koymuştur. Üniversite mezunlarının girişimci olması gerektiğini belirterek, girişimcilik akademisi kurulması gerektiğine vurgu yaptı.
Giyad Başkanı Serkan Kaya; Şiran’lıların başarı kervanında çok önde olduğunu ve bunun için çok gurur duyduğunu belirtti. Şiran’ın anlamının Aslanlar olduğunu belirterek, Şiranlıların bu ismi fazlasıyla hakettiğini belirtti ve bunun için çok mutlu olduğunu belirtti.
Ak Parti Şiran İlçe Başkanı Bekir Kara da; Şekav’a katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Şekav Şiran için çok önemli ve başarılı çalışmalarının tüm Şiranlıların takdirini almaktadır. Bizde vakfımızın her zaman yanındayız ve destekçisiyiz. Birliğimi Allah daim eylesin.
Günöp Başkanı Enes Kaya da; konuşmasında kendilerine verilen destekten ötürü teşekkür etti ve Günöp olarak yapılan çalışmalardan bahsetti. 
Ramazan kahveci Ali Bal’ı kürsüye davet ederken şu ayeti okudu ve hem dünya hem ahiret için onurlu bir katkı.
Yüce Allah buyuruyor; “2.265 - Allah’ın rızasını kazanmak arzusuyla ve kalben mutmain olarak mallarını Allah yolunda harcayanların durumu, yüksekçe bir yerdeki güzel bir bahçenin durumu gibidir ki, bol yağmur alınca iki kat ürün verir. Bol yağmur almasa bile ona çiseleme yeter. Allah, yaptıklarınızı hakkıyla görendir.”

Konuşması yapmak üzere Ali Bal kürsüye davet edildi. Ali Bal; vakıf içinde çok huzurlu olduğunu ve bu nedenle Şekav için 1300 m2 arsa bağışı yaptıklarını ifade etti. Yapılan bağışın Rahmetli Abisi İhsan Bal adına yaptığını ve abisinin adına vakıf tarafından bir hizmet binası yapılmasının ve istanbul Anadolu tarafında oturan insanlarımızın da burada vakıf şubesinde toplanmalarını arzu ettiğini vurguladı.
Konuşma sonrasında Ali Beyin babası İsmail Bey, Paşa ve Alperen Bal kardeşler de kürsüye davet edilerek, yıldız porselenin Osmanlı döneminden beri devam eden el işçiliği ile yapılan çok kıymetli bir hediye takdim edildi. Hep birlikte fotoğraf çektirildi.
Yüce Allah buyuruyor; “2.261 - Mallarını Allah yolunda harcayanların durumu, yedi başak bitiren ve her başakta yüz tane bulunan bir tohum gibidir. Allah, dilediğine kat kat verir. Allah, lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir.”

Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı’nın, “Gönül Dostları ile Dost Sofrasına” iştirak edenler:
Vakıf Başkanı Ali Beyaz, Şiran Bld. Bşk. Yavuz Altıparmak, Ak Parti Şiran İlçe Bşk. Bekir Kara, E. Tuğ Gen. Cihangir Kadakal, Muammer Beyaz, Nizamettin Beyaz, Keleş Holding sahibi Mustafa Keleş, Yüksel Hamzaoğlu, Ramazan Kahveci, Abdullah Canan, Sadi Yazıcı, Durbaba Turan, Alaattin Kara, Abdinur Alkoç, Tevhid Ertörer, Ali Aydın, Güdef Bşk. Tahsin Söğüt ve yönetimi, Ali Ağaç, Remzi İlhan,  Tahsin Tekinırk, Aytekin Günel, Güsiad Bşk.Yrd. Yüksel Yalçın, Hoca Selehattin Gürer, Hoca Ahmet Yuter,Giyad Bşk. Serkan Kaya, Günüp Bşk.Enes Kaya ve yönetimi, Ali Ağaç, Aytekin Günel, Süvari Kozm. Celal Turhan, Davut Gündüz, Alim Beyaz, Özgür Beyaz, Orkun Beyaz, Husref Kılıç, Efrazim Aydın, Yücel Celep, Kemalettin Polat, Bayram Küçük, Caner Beyaz, Yalçın Ertürk, Bilal Özel, Gündem gazetesi, Adem Kaya, Timur Şahin, Ersoy Kara, Sanatçılarımız İbrahim Yılmaz, Cemal Kaya, Mustafa Özer.


Resim sonrası Ramazan Kahveci, programa katılan tüm konuklara teşekkür ederek, “Gönlümün sevmediğini gözüm neylesin .. Rabbim herkese gönülden seveni nasip eylesin.” Sözleri ile programı sonlandırdı.
Sonrasında sahneyi sanatçılarımıza bıraktı. Toplantı sonrası koru halinde güzel söylemler söylendi ve halay çekildi.
Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı Genel Sekreteri Ramazan Kahveci

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45