banner333

banner309

ŞİDEF'den, Görkemli Genel Kurul

Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) 1.Olağan Genel Kurulu şölen havasında coşkulu bir şekilde, yoğun bir katılım ile Maltepe Prof.Dr.Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Tek Liste ile yapılan genel kurulda Kurucu Genel Başkan Serkan Kaya ŞİDEF’in yeni dönemde Genel başkanı oldu.

Dernek 19.11.2018, 17:25 21.11.2018, 18:44
ŞİDEF'den, Görkemli Genel Kurul
banner400

ŞİDEF Genel Sekreteri Nurullah Kara’nın açılış konuşması ile başlayan Genel Kurul tam bir şölen havasında geçti. Şiran Ara Köyü Derneği foklör ekibi davul zurna eşliğinde horon ziyafeti sunarken, yine Ara köylü şair Cemalettin Balta şiir dinletisi ile salondakileri memlekete götürdü. Programa ev sahipliği yapan salonu tahsis eden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç bir selamlama konuşması yaparak her daim Şiranlı hemşerilerimizin yanında olduğunu belirtti. Alı Kılıç’a  ŞİDEF Anadolu Yakası Başkanı İbrahim Yılmaz, ŞİDEF Avrupa Yakası Başkanı Fevrü Demir ve Şahin Demir tarafından Şiran Halk Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan Şiran Ala Kilim takdim edildi.

Genel Kurul Divan heyeti seçimi ile devam etti. Divan Başkanlığını GÜSİAD Başkanı Yüksel Yalçın, Divan üyeliklerini ise Işık Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemal İbiş ve Avcılar Dernekler Federasyonu (AVDEF) Genel Başkanı Özcan Özbey yaptı. Yapılan Saygı duruşu ve İstiklal marşı ardından kürsüye gelen ŞİDEF Kurucu Genel Başkanı Serkan Kaya;” ŞİDEF Genel Kuruluna katılan siz kıymetli hemşerilerimizi, misafirlerimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bugün Gümüşhanemizin şirin ilçesi Şiranımızım için tarihi bir gün yaşıyoruz. 6 Ay önce kurmuş olduğumuz Şiran Dernekler Federasyonu’nun şölen havasında birlik beraberlik içersinde genel kurulunu yapmanın haklı gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Çok sevdiğim Şiran’ımızın 33 dernekli olan Federasyonunun kurucu Genel Başkanlığının şahsıma nasip olmasıda benim için ayrı bir mutluluktur. 20 yılı aşkındır Gümüşhane STK’ları içerisnde yer almaktayım. Şiran’a özel bu şekilde ilk kez program yapılması ve bunun bize yönetimimize nasip olması ayrı güzelliktir.

Dernekçiliğin yeni hali “Sivil Toplum Sektörüdür”

Çağımızda Dünya, Bizim dernekler olarak bildiğimiz küçük yada büyük Sivil Toplum Kuruluşlarını birer kuluçka Merkezi olarak görüyor. Bu kavramı Avrupa Birliği’nden Birleşmiş Milletlere, OECD’den G-20’ye bir çok kurumda ve Uluslararası Belge’de görmek mümkündür. “Kuluçka Merkezi” Yani Dünya’ya yön veren fikirler ve ideolojilerin birer doğum merkezi. Modern Dünya günümüzde Sivil Toplum Kuruluşlarını; fikirlerin yayılması için birer sinir ucu olarak görüyor. görüldüğü üzere artık Dernekçilik olarak tarif edilen kavramın yeni hali Sivil Toplum Sektörüdür.

Gümüşhaneli Hemşehrilerimizin Sivil topluma olan ilgisi çok fazladır. Dünyada ifade edilen bu büyük resim ve İstanbul’da mevcut durum arasında kurulması gereken irtibat şudur. İstanbul’daki Hemşehri Dernekleri’nin artık Geleneksel yapılarını revize ederek Anadolu’yla büyükşehirler arasında;Şehirde doğan ve büyüyen İkinci ve Üçüncü kuşakların , memleketlerine olan ilgisini artıracak düzeyde olmalıdır. Yeni nesil için Gümüşhane sadece baba ve dede memleketi olmaktan ileri gitmez. Derneklerimizin çağa ayak uyduracak gelişmeleri yakından takip ederek gelenekle geleceği yoğuran ve Sosyal Sermayeye dönüştüren alt yapıları inşa etmesi gerekmektedir. Toplumun belirleyici ve yönlendirici kesimini oluşturan Şehirlilerin ve kanaat önderlerinin bir arada olmanın verdiği güç ve sinerjiyi yaşadığı çevre ile birleştirerek ortak aklı, kendisi, bölgesi, toplumu ve Gümüşhane’nin yararına yönlendirmesi, Gümüşhane’nin Sosyal Sermayesini doğru yönde yönetmesi gerekiyor.

Bu aynı zamanda Gümüşhane’nin manevi mirasına ve Gümüşhane’nin geleceği olan genç nüfusa karşı olan sorumluluğun ifadesidir.

Yani her alanda değişen ve gelişen Dünya artık geleneksel dernekçilik (salon dernekçiliği) anlayışını kaldırmıyor, Özellikle Gençlerimiz ve Yetişmiş beyinlerimizin ihtiyaçlarını karşılayamıyor.

Buraya kadar ifade edilenlerden maksadımız şu; Dernekleşme, Gümüşhane’lilerin gösterdiği ilgi de göz önünde bulundurulduğunda İstanbul’da ve Türkiye’de Gümüşhane’liler olarak sahip olunan potansiyeli harekete geçirmek için en uygun koşulları sağlayan örgütlenme şekli….

Fakat bu şekil yeterli değil… Derneklerin zamanın ruhunu doğru okuyan,genç ve dinamik kadrolarla desteklenmiş,gelenekle geleceği yoğurup katma değere dönüştüren, teknolojiyi doğru kullanan Ar-Ge’si çalışan ve beşeri,ekonomik,idari fikirler üreten yapılar haline gelmesi gerekiyor.

Bu manada Kongreden hemen sonra inşallah Dernekler dairesine Tersine Beyin Göçü Proje girişimimiz olacak, Gümüşhane’nin yurtiçinde ve yurtdışında yetişmiş beyinlerini bir araya getirmenin yollarını arayacağız. Önümüzdeki günlerde de Şiran ve Gümüşhane özelinde yerel Kalkınmayı destekleyecek projelerimizi gündeme getireceğiz ve ilgili kurumlara girişimlerimiz olacak

Maalesef camiamızda amacından uzaklaşmış, vizyonunu kaybetmiş,oligarşik yapılara dönüşmüş,ne kendisi ne çevresi ne de Gümüşhane adına katma değer üretmeyen,başarısız,sığ kitlesel oluşumlar doğal olarak derneklere de kuşkulu bakışı tetikliyor.

Artık kadim bir medeniyetin kadim bir şehri Gümüşhane’nin, Şiran’ın gurbetçileri olarak Şiran ve Gümüşhane’yi Ulusal ve Uluslar arası arenada temsil edebilecek ve Gümüşhane’nin beşeri sermayesini, yetişmiş insan potansiyelini Gümüşhane ve Şiran yerelinde faydaya dönüştürebilecek yapılar üzerine kafa yormamız, Gelenekten Geleceğe yürümemiz gerekmektedir.

Bu vesile ile ŞİDEF kurucularına attıkları bu tohum için teşekkürü bir borç biliriz.

Tüzüğümüzde belirtilen amaçlarımız ve yukarıda bahsettiğimiz öncelikler doğrultusunda ŞİDEF’in Gümüşhane Sivil Toplum Camiasına yeni bir soluk,tarz ve ruh getirmesini temenni ediyorum

ŞİDEF’in kuruluş sürecinde desteklerini esirgemeyen tüm üye derneklerimize teşekkürü bir borç biliriz.

6 Ay içersinde Güzel faaliyetlerimiz Oldu

Kısa süre içersinde güzel işler yaptıklarını söyleyen Kaya;” Gümüşhane KYK’ya malzeme yardımı lojistik desteği sağladık. Gümüşhane Valimiz Okay Memiş, Şiran Kaymakamı Ahmet Vezi Baycar, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Yerel Basın, Şiran Bürokrasisini ziyaret ettik. ŞİDEF’in resmi web sitesi ve sosyal sayfalarını açtık. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut’u ziyaret ettik. Twitter’da büyük ses getiren Gümüşhane Kent Konseyi, Gümüşhane Belediyesi ve Köse Belediyesi’nin meclislerinde onayladığı 2 Eylül Dünya Gümüşhaneliler Günü etkinliği yaptık. Şiran Sempozyumu için her zaman yanımızda olan hemşerimiz Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ev sahipliğinde bir araya gelerek startı verdik. Şükrü Genç başkanımıza ayrıca teşekkür ederim. Voleybol’daki temsilcimiz Şiran Akademispor için kombine projesi başlattık. YILDIZ TV ‘ye konuk olarak ŞİDEF’i anlattık. Kurumsallaşma adına Avrupa ve Anadolu Yakası Başkanlığımızı oluşturduk. Genel Kurul hazırlık heyeti Anadolu Yakası başkanlığına ayrıca teşekkür ederim. Katılımınızdan dolayı siz kıymetli misafilere ve Türkan Saylan kültür merkezini bizlere tahsis eden  Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a ŞİDEF Yönetimi adına teşekkür ederim” dedi.

ŞİDEF Kurucu Genel Başkanı Serkan Kaya konuşmasının ardından Kurucular Kurulu yönetim kurulu üyelerini sahneye davet ederek alkışlanmasını istedi ve fotoğraf çektirdi.

Genel Kurul’da CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, 24.Dönem Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, 25.Dönem Ankara Milletvekili Mahmut Sami Mallı, ŞEKAV Başkanı Ali Beyaz, GÜSİAD Onursal Başkanı Prof.Dr. Kenan Aydın, GÜDEF Genel Başkanı Vahit Olgun, Ankara GİAD Başkanı Erdal Kurt, Avcılar Belediyesi Meclis Başkan vekili Mahir Doğan birer selamlama konuşması yaparak kongrenin hayırlı olmasını temenni ettiler. Yapılan ptorokol konuşmaları ardından seçime geçildi. Kurucu Genel Başkan Serkan Kaya başlanlığında divana sunulan tek liste ŞİDEF’in yeni dönem yönetim kurulu oldu. Kendilerine gösterilen teveccühe teşekkür eden Kaya yeni listedeki arkadaşlarını sahneye davet ederek kamuoyuna tanıttı.

Dilek temenniler kısmında Prof.Dr. Cemal İbiş, Özcan Özbey, Süleyman Aydın, Necmettin Aydın, Necla Gündoğan, Gönül Köse, Salih Özel, Semra Kara, Turgay Kaşıkçı, Akın Kaşıkçı, Mahi Koç söz alarak hayırlı olsun temennilerinde bulundular.

ŞİDEF 1.Olağan Genel kuruluna;CHP  Kocaeli Milletvekili Tahsin TARHAN,24. Dönem Gümüşhane Milletvekili Feramuz ÜSTÜN,25.  Dönem Ankara Milletvekili Sami MALLI,Maltepe Belediye Başkanı Ali KILIÇ,Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Öznur CANAYAKIN,Avcılar Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mahir DOĞAN,Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Gökhan YÜKSEL,Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol AYDIN, CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer ÇELEBİ,İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı Bünyamin BALTA,AK Parti Pendik İlçe Başkan Vekili Kadın Kolları Başkanı Şaduman ŞEKER, MHP Ataşehir İlçe başkan yrd. İbrahim KAZAN, CHP Kartal Kadın Kolları Başkanı Nejla ERDEM, İYİ Parti Başkan vekili temsilcisi Mehmet ERKUL,İYİ Parti S.T.K. Başkanı Metin ÖZDEMİR, İYİ Parti Yönetim Kurulu Üyesi Selma ÖZTÜRK, İYİ Parti Yönetim Kurulu Üyesi Azize KOÇYİĞİT, CHP Şiran Belediye Başkan Adayı Hüseyin KAYA, MHP Yeşilbük Belediyesi Başkanı Aday Adayı Sezai DOĞAN, Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Cemal İBİŞ,Yıldız Teknik Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Kenan AYDIN,Maltepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hüsnü SÜSLÜ,Bezmialem Üniversitesi Doç. Dr. Cemalettin AYDIN,Pendik Bölge Hastanesi Müdürü Hüsrev KILIÇ, Küçükçekmece 5.Asliye Hakimi Mecit DEMİR,Esenyurt Tapu Müdürü Orhan ÇALIK,Bağcılar Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Timur ŞAHİN,Tuzla Esnaf ve Kefalet Başkanı Naci AYDIN,Yapı Kredi Bankası Güngören Şube Müdürü İdris YILDIZ,Çayırova KIZILAY Başkanı Halil KESKİNOĞLU, Küçükçekmece Nükleer Araştırma  Merkezi Müdür yrd. Bektaş KARAKELLE, Kartal Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Ali ALUÇ, Sultanbeyli Şöförler Odası Başkanı Sefa POLAT, Ankara GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdal KURT, İstanbul GÜDEF Genel Başkanı Vahit OLGUN, Avcılar Dernekler Federasyonu Başkanı Özcan ÖZBEY, GÜSİAD Başkanı Yüksel YALÇIN,GİYAD Başkanı Erdal ÇİÇEK,ŞEKAV Başkanı Ali BEYAZ,GÜMÜP Onursal Başkanı Yüksel HAMZAOĞLU,ŞEKAV Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah CANAN,ŞEKAV Yönetim Kurulu Üyesi Sadi YAZICI,ŞEKAV Yönetim Kurulu Üyesi Ali BAL,GÜYAD Başkan Yardımcısı Muammer KORÇİL, Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hamit ÖRGÜÇ, Kartal Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Mustafa TAŞTAN, İstanbul GÜDEF Teşkilat Başkanı Yunus AKÇAY, GÜDEF Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Tekinırk, GÜDEF Genel Başkan Yardımcısı Aydın Yıldız, Badıllılar Derneği Başkanı Cahit GENÇ,Pendik-Tuzla Gümüşhaneliler Derneği Başkan Yardımcısı Sinan TERZİ, Kartal Şubesi Emekliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Asker ALAÇAYIR,Kartal Demokratlar Birliği Başkanı Sedat ÖZKAN,Bakırköy Türk Emekli Subayları Derneği Başkanı Hamdi DEMİR,Yesi Derneği Basın Sözcüsü Cihat IŞIK,Gümüşhane Kelkit Kaş Köyü Dernek Başkanı Yavuz Demir,Giresun Çamoluk Pınarlı Mahallesi Dernek Başkanı Yüksel Küçükarslan,Erzincan Karayaprak Köyü Dernek Başkanı Tuncay PARLAK,Erzincan Gazipınar Köyü Dernek Başkanı Murat DİREK, Gümüş vadisi grubundan Selçuk Balta, Sanatçı Hüseyin KAYA, Sanatçı Cemal KAYA,Yazar Fikret DOLU,Şair Salih ÖZEL, Şiran’dan Belen köyü dernek yöneticisi Taner Tümer, Samsun’dan İşadamı Mustafa DOĞAN,Bilecik’den İşadamı Dursun AĞCA,Bilecik’den İşadamı Talat SARI, Kocaeli’den işadamı Salim TURAN ve çok sayıda davetli katıldı.

Genel Kurula, Şiran Belediye Başkanı Yavuz ALTIPARMAK, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü GENÇ, Tuzla Belediye Başkanı Şadi YAZICI, AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Mehmet ERİKÇİ, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Aydoğan AHIAKIN, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Emin MOLLAOĞLU, CHP Tuzla İlçe Başkanı Hasan UZUNKAYA, GÜDEF Teşkilat Başkanı Avukat Yunus AKÇAY, Ensar Vakfı Ataşehir Şube Başkanı Mükayil BEKTAŞ, Kartal Demokratlar Birliği üyeleri çiçek gönderdiler.

Ak Parti Kocaeli Milletvekili  Fikri IŞIK , Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan PEKTAŞ, Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman AKGÜL, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri YAŞAR, CHP İstanbul Milletvekili Turan AYDOĞAN, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit BEYAZ, Şiran Belediye Bakanı Yavuz ALTIPARMAK, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail ERDEM, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan CAN, Şiran Güreş Köyü Muhtarı Tursun KAŞIKCI programlarından ötürü katılamadıkları ŞİDEF Genel Kuruluna telgraf göndererek genel kurulun hayırlı olmasını temeni ettiler.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11