banner333

banner309

ŞEKAV, Gönül Sofrasında Buluştu

Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı (ŞEKAV) üyeleri, İstanbul'da Florya Sosyal Tesislerinde gönül sofrasında bir araya geldi.

Dernek 16.11.2016, 20:52 16.11.2016, 21:01
ŞEKAV, Gönül Sofrasında Buluştu
banner400
ŞEKAV Genel Sekreteri Ramazan Kahveci yaptığı konuşmasında ŞEKAV gönül sofrası programına katılım gösteren uzaktan ve yakından toplantıya katılanlara teşekkür etti.

ŞEKAV Vakfı olarak yapılan hizmetlerden kısaca bahseden Ramazan Kahveci konuşmasından sonra ŞEKAV Başkanı Ali Beyaz, ŞEKAV Başkan Yardımcısı Yüksel Hamzaoğlu, Öztiryakiler Genel Müdürü Yüksel Yalçın, Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı Başkanı Hamit Örgüç, GÜNÖP Başkanı Nurdagül Balta konuşma yaptı.

ŞEKAV Yönetim Kurulu Başkanı ALİ BEYAZ konuşmasında; Selam ve dostluğun önemini anlattı.

Ali Beyaz konuşmasında: Burada gönül dostlarıyla bir aradayız. Dost kelimesi en çok sevdiğim kelime. Dost daima insanın iyiliğini ister, dost insana kötülük yapamaz. Dost insana bir yanlış yapsa bile onu telafi eder. Dost olabilmek kolay değil ama size dost olabilmenin formülünü anlatacağım. Bu formülü her yerde kullanabilirsiniz. Bir 6 kelimesini düşünün kağıta yazıp önüme koyuyorum. Karşılıklı birisyle oturuyoruz. Karşıdaki bakıyor 6’ya 9 diyor. Siz bakıyorsunuz 6 diyorsunuz. Karşıdaki diyor ki yemin ederim o 9. Oradan bakınca 9, buradan bakınca 6. Neyse bir müddet daha anlaşamıyoruz. İkimizde doğrusunu söylüyoruz. İkimizde doğrudan vazgeçmiyoruz. Sonra ikimizden daha fedakâr olanı, kalkıp gelip bu tarafa oturuyor. Yanına oturunca diyor ki bu 6 imiş. Yani hayata karşı tarafın gözüyle baktığın zaman görüşlerin değişiyor. 9 lar 6 oluyor, ya da 6 lar 9 oluyor. Onun için biz bu formülü her yerde uygulayalım, hayata aynı pencereden de bakalım. Kendimizi karşımızdakinin yanına da koyalım. Bakın dostluklar daha kolay oluyor, daha güzel oluyor, dedi.

ŞEKAV Başkan Yardımcısı Yüksel Hamzaoğlu konuşmasında; Bizler kurulduğumuz günden bugüne kadar eğitim noktasında Gümüşhaneli öğrencilerimize burs temin ediyoruz. Bugüne kadar yapmış olduğumuz en başarılı faaliyetimiz bu. Bir öğrenciye aylık 150 TL’den toplamda 750 TL burs sağlıyoruz. Yaklaşık 1500-2000’e yakın öğrenciye 1.5-2 Milyon TL civarında burs verdik. Fakat bu sene içerisinde bulunduğumuz ortam ve içinde bulunduğumuz durumdan anlaşılmak üzere bu yıl 450 öğrenciye burs vermeyi planlıyoruz.

Ayrıca kalkınma noktasında Şiran’la alakalı yaşlılar için bakım evinin yapılması konusunda bir takım çalışmalar yaptık. Hatta yapılacağı yeri noktasında Şiran Belediye Başkanımız Yavuz Altıparmak ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bugün yarın oranın alınmasıyla birlikte çok güzel yaşlılarımız için bakım evi türünden bir bina ŞEKAV olarak yapmak istiyoruz, dedi.


FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ





Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59