banner333

banner309

ŞEKAV, Ankara’da Buluştu…

Merkezi İstanbul’da bulunan Şiran Eğitim Kalkınma Vakfı (ŞEKAV) Ankara’da “Geniş Katılımlı İstişare Toplantısında” Yenimahalle Belediyesi Sosyal Tesislerinde bir araya geldi.

Dernek 28.11.2014, 10:14 28.11.2014, 10:22
ŞEKAV, Ankara’da Buluştu…
banner400

Geceye katılanlara tek tek isimleri ile hoş geldiniz denildikten sonra gecenin açılış konuşmasını ŞEKAV Ankara Temsilcisi Erdal KURT yaptı. KURT Konuşmasında;

Hepimiz memleket duygusunun heyecanlı bir yolculuk olduğunu biliyoruz. Bu yolculuk sıla ile gurbet arasında olsa bile bizler kalplerimizde bu ışıkla doğduk, yaşıyoruz. Gümüşhaneliler olarak kaderde ve kıvançta birlikte olmak duygusuyla değişik zamanlarda farklı isimler ve çatılar altında da olsa aynı heves ve heyecanla çalıştık, seve seve bir ömür harcadık. Bu işe gönül verenleri sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. Yapılması düşünülen hizmetlerin zaman içerisinde daha sahipli olması diyebileceğimiz bir çerçevede kurulan vakfımız hizmetten, dayanışmadan yılmayan bir azim ile varlığını sürdürmektedir. Bu dayanışmaya katkı sağlayan ve de sağlayacak olan herkese teşekkürlerimizi sunuyorum. Yenimahalle Belediye Başkanı Sn. Fethi YAŞAR ve Belediye Başkan Yardımcısı değerli hemşerimiz Sn. Erhan ARAS’a ayrıca teşekkür ediyorum.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi YAŞAR;

Dernekler ve Vakıflar STK’ların temelidir. Yarınlara umutla bakma adına gelenek ve göreneklerimizi devam ettiren dernekler ve Vakıflar her zaman var olmalıdır. Bir belediye başkanı olarak tüm dernek ve vakıflarımızın etkinliklerine katılmaya çalışıyoruz fakat Gümüşhane dernek ve vakıflarının bizim nezdimizdeki yerleri çok daha ayrı. Gümüşhaneli hemşerilerimle ayrıca  daha çok ilgilenmek istiyoruz. Hemşerim diyorum çünkü gelinimde Gümüşhaneli. Ortadoğu’nun ve de dünyanın savaş çalkantısına girdiği bu dönemde bizim bir birbirimize her geçen günden daha çok ihtiyacı vardır. Gün birliktelik ve dayanışma günüdür. ŞEKAV’ın çalışmalarını destekliyor ve başarılar diliyorum.

ŞEKAV Başkanı Ali BEYAZ;

Bu gecede bizleri Ankara’da yalnız bırakmadığınız için tüm katılımcılara teşekkür ederim. Yıllar önce Şiranlı arkadaşlarımız ile başlatılan ŞEKAV’ın bu gün gelinen noktada vermiş olunan eğitim burslarının ve hizmetlerinin karşılığının yetişen genç kardeşlerimiz ile görmüş olmak bizler için büyük mutluluktur ama yeterli değildir. Amacımız bu hizmeti daha ilerilere götürebilmektir.

ŞEKAV Genel Sekreteri Ramazan KAHVECİ;

Şiranlı gençlerimize eğiitm bursu ile başlayan vakıf çalışmalarımız bu gün Şiran’a daha nasıl faydalı olabiliriz noktasında bizleri daha sıkı çalışmaya itmektedir. Ankara’daki hemşerilerimizin katkısı bu hizmeti daha ileriye götürme noktasında yardım edecektir.

Şiran Belediye Başkanı Yavuz ALTIPARMAK;

Vakıf hizmetleri hayırlı hizmetlerdir. Fakat biz Şiranlılar olarak bu hayır hizmetine çok ta katıldığımız söylenemez. Bu kadar iş adamımız var. Herkes elini taşın altına elini koymalıdır. Hizmet Şiran tabanına doğru herkese yayılmalıdır ki daha çok katma değer üretilebilsin.

Şiran Kaymakamı Murat ÖZDEMİR;

Şiranımız eğitimde il geneline bakıldığında başarı olarak çok iyi bir seviyededir.4 lisesi bulunan ilçemiz geçen yıl başarı sıralamasında il birincisi olmuştur. Eğitim bursları ile öğrencilerimiz yarınlarına daha güzel bakabilecektir.

Gümüşhane Milletvekili Feramuz ÜSTÜN;

Bu anlamlı gecede siz değerli hemşerilerimiz ile bir arada olmaktan son derece mutluyum. Hayır işleri nazik bir konudur. Parası çok olan değil, gönlü zengin olan hayır yapar.Gönlü cimri olan parası da olsa hayır yapamaz.Vakıf işleri, hayır ve hasenatı ortaya çıkaran işlerdir.Hayır yapmak nefse zor geldiği için  bu manada zordur.Bu manada hayır için çalışan hemşerilerimizi canı gönülden kutluyorum.Bu arada Şiran-İkisu yolunun  inşallah en kısa zamanda biteceği müjdesini de buradan vermek isterim.Ödenek ve ihale işlemleri tamamlanmak aşamasında.Şimdiden hayırlı olsun.

Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr.Kemalettin AYDIN;

Bu geceyi organize eden ŞEKAV yönetimine, bizleri bir araya getirmeye vesile olan ŞEKAV Ankara Temsilcisi Sn. Erdal KURT kardeşimize teşekkür ediyorum. Gümüşhaneli hemşerilerimizin hayır hizmetlerine katkı sağlamak, yardımcı olmak bizlerin görevlerinden biridir. Elimizden geldiğince var gücümüzle Gümüşhanemize, Şiranımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Baraj projelerimizden bitenlerin yanı sıra çalışmaları devam eden projelerde bitme aşamasında. Bugün Şiran Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız ile Ankara’da Şiran’ın sorunlarına idari Kurumlarımızda çözümler bulmaya çalıştık. Şiranımıza çok güzel bir hastane kazandırdık. Devletimizin doktor atarken nüfus sayısına göre bir adalet anlayışı göstermektedir. Bu adalete göre payımıza düşeni almak için işimizi takip etmekteyiz. İnşallah ilerde Şiran daha güzel günlere, hizmetlere kavuşacaktır.

GÜMÜP Başkanı Yüksel HAMZAOĞLU;

Bu anlamlı geceyi onurlandıran herkese teşekkür ediyorum.Gümüşhane adına, Şiran adına aslında yapılacak çok iş var, yapılabilinirde yeter ki samimi olalım.Şiranlılar olarak hepimiz bu dertlere ortak olalım.İkisu yolunun bir an önce bitmesi hepimizin en büyük hayali ama bunun için acaba kaç kişi dilekçe verdi,uğraştı.Hep birilerinden beklemeyelim.Buradaki herkes gayret göstersin tanıdığına eşe dosta haber versin bu yol bitsin,Şiranlının çilesi de bitsin.Hepinizi selamların en güzeli ile selamlıyorum…

Gümüşhane Eski Milletvekili Bedri YAŞAR;

Herkese hayırlı geceler. Hayır için toplanılan bu gece hayırlara vesile olsun inşallah diyelim. İstanbul’daki Şiranlı kardeşlerimiz Ankara’daki iş adamlarının ŞEKAV burs hizmetlerine yeterince katılmadıklarını belirttiler. İstemesini bildikten sonra hepsi olur diyorum ve iletişimizi geliştirmeliyiz diyorum.Hepinize sevgi ve saygılar.Allah hepinizden razı olsun.

Gece, ŞEKAV destekçilerine verilen plaketlerden sonra hatıra fotoğrafları çektirilmesiyle son buldu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38