banner333

banner309

Sarıyer Belediyesi'nden Gümüşhane Üniversitesi Vakfına Destek

Sarıyer Belediyesi'nden Gümüşhane Üniversitesi Vakfına Destek

Dernek 25.02.2018, 01:35 25.02.2018, 09:46
Sarıyer Belediyesi'nden Gümüşhane Üniversitesi Vakfına Destek
banner400

Güsiad-Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği, Gümüşhane Üniversitesi Vakfı Kurulum sürecinde rektör Prof. Halil İbrahim Zeybek ve beraberindeki heyet ile birlikte Sarıyer Belediyesi Başkanı Şükrü Genç’in konuğu oldular. Aslen Gümüşhane’li olan başkan Şükrü Genç, eğitime destek hepimizin vatandaşlık görevidir, dedi.


Geçtiğimiz ayda Güsiad ile birlikte İşbirliği kapsamında bir araya gelen Gümüşhane Üniversitesi ortak programında geleceğe dönük ortak çalışmalar planlanmıştı. Bu planlamaların devamı niteliğindeki çalışmanın ana teması bu kez Gümüşhane  Üniversitesi Vakfı kurulması oldu. Konuyla ilgili Güsiad Genel  Başkanı Yüksel Yalçın şunları söyledi;

Güsiad Yönetimi olarak Sarıyer Belediye Başkanı hemşerimiz Sn.Şükrü Genç beyi ziyaret etme planımız vardı.Bu ziyarette aynı zamanda bir üniversite kenti olan Sarıyer’de Sn.Başkanımızın ünivesitelere destek konusunda  tecrübelerinden istifade etmekti. Öte yandan “Gümüşhaneli hemşerilerimizin İnşaat sektöründeki açık ara yüksek nitelikli gücünden dolayı, “Gümüşhane Üniversitesi İnşaat Mühendisliği” bizim için kısa vadede markalaştırmak istediğimiz bir bölüm. Dolayısı ile bu başlıkta bilgi ve deneyim kapsamında en doğru desteğin adresinde olduğumuzu  biliyoruz. Sn.Başkanımız sağolsunlar bu kapsamdaki girişime belirgin bir destek vereceklerinin sözünü verdiler . Başkan Sn.Şükrü Genç aynı zamanda İTÜ mezunu  İnşaat Mühendisi. İnşaat Sektör Komite Başkanımız Sn.Cahit Karakullukçu ODTÜ li İnşaat Mühendisi,  yardımcısı Yüksel Hamzaoğlu İTÜ lü İnşaat Mühendisi. . Işık Üniversitesi Rektörümüz de burada. Kendileri İnşaat Mühendisliği Labaratuvarını yeni kurdular. Büyük bir deneyim. Bugün başarmak için tüm şartlar en mükemmeliyle burada . Biz bu projeyi ehil ellerle yürütüyoruz. Şimdi, sıra sonuç alma faslında, bu yönüyle  çok verimli bir toplantı olduğunu düşünüyorum, dedi. 


Başkan Şükrü Genç, bu ülke gelecekte gelişecekse eğitime vereceğimiz destekle gelişecektir. Eğitimi geliştirmeden gelişmek mümkün değildir. Çok sayıda açılan üniversitelerde üzülerek söylemeliyiz ki, eğitim kalitemiz güçlü değil. Devlet kaynakları bu alanı güçlendirmek için yeterli olmadığına göre bu sürece herkes destek vermelidir. Bu görev hepimizdedir. İlçemiz sınırları içinde çok sayıda üniversitelerimiz vardır. Bunların gelişimlerini de yakında izleyebiliyoruz. Atam memleketimiz olan Gümüşhane üniversitesine elimizde gelen her türlü desteği   vereceğiz. Ben burada toplanmış Gümüşhaneli İş Adamlarınında vakfımıza gerek mütevelli, gerekse bir takım kurullarında güçlü destek sağlayacaklarından eminim dedi. 
Toplantıda, Rektör H.İbrahim Zeybek,belediye  başkana ev sahipliğinden dolayı teşkkürlerini ileterek, görev süresi içinde Gümüşhane Üniversitesinin niteliksel olarak değerinin artırılması, eğitim kalitesinin güçlendirilmesi, markalaşması için gayret edeceğiz, vakfımız bunun için bir araçtır, hepimiz görevler düşüyor. Üniversite şehir kaynaşması diye tarif ettiğimiz husus ise, herkesin üniversitemizi sahiplenmesidir, dedi. 


Program sonunda Başkan Yüksel Yalçın ve Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. H.İbrahim Zeybek, Sarıyer Belediyesi başkanı  Sn. Şükrü Genç’e birer pilaket ve Bünyamin Aygün tarafından hazırlanan Gümüşhane Albümü takdim ettiler.  Programda Güsiad Onursal Başkanı Prof.Dr. Kenan Aydın, Işık Üniversitesi Rektörü aynı zamanda Gümüşhaneli Akademisyenler Platformu Başkanı Prof.Dr.Cemal İbiş konuşma yaptılar. 

Programa aynı zamanda,  Gümüp Başkanı Yüksel Hamzaoğlu, Şekav Başkanı Ali Beyaz, Güdef Başkanı Tahsin Söğüt ve diğer Güsiad üyelerinden vakfa destek verecek üyeler iştirak ettiler. 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46