banner333

banner309

Kaymakam ve Belediye Başkanı'ndan Sultanbeyli GÜMÜŞDER'e ziyaret

Sultanbeyli Gümüşhaneliler Derneği (GÜMÜŞDER) yönetiminin önceki tarihlerde hayırlı olsun için makamında ziyaret ettiği Sultanbeyli Kaymakamı Metin KUBİLAY, beraberinde Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin KESKİN ile iadeyi ziyarette bulundu.

Dernek 23.10.2017, 13:26
Kaymakam ve Belediye Başkanı'ndan Sultanbeyli GÜMÜŞDER'e ziyaret
banner400

Sultanbeyli Kaymakamı Metin KUBİLAY ziyarette Dernek Başkanı Abdulkerim YILDIZ’dan dernek faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Başkan YILDIZ  Dernekçiliğin tabela veya kahvehane işletmeciliği olarak yapılması anlayışını reddederek ,Kaymakamlığımız ve Belediye başkanlığımızın işbirliği ile dernek merkezimizde veya ilçemizdeki muhtelif salonlarda hemşerilerimizin bilgi birikimine katkı sağlayacak eğitim seminerleri, konferanslar ve meslek edindirme kursları düzenlediklerini, Gençliğimizin manevi eğitiminin sağlanması, manevi şahsiyetlerimizin tanıtımını ve anlaşılmasını sağlamak için Sultanbeyli Belediyesi işbirliğiyle Ahmet Ziyauddin Gümüşhanevi (k.s) anma ve anlama programını ilçenin en büyük Kültür  merkezinde gerçekleştirdiklerini, yine Belediyemizin işbirliği ile hemşehrierimize İnşaat Ustalık Belgeleri ve Girişimcilik Kursu açarak girişimcilik belgesi almalarını sağladıklarını,    İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokollerle Dernek merkezinde Arıcılık, Yöresel Folklor,Meyve Yetiştiriciliği, Seracılık, Ceviz Yetiştiriciliği, Bilgisayar, Emlak Danışmanlığı kursları düzenleyerek hemşerilerimize bilgi ve belge kazandırdıklarını. Yine derneğimizde erkek hemşerilerimize Genel Cerrahi Uygulamalar, Prostat hastalıkları, Göz Hastalıkları, Aile Hekimliği ; Bayan hemşerilerimize ise Meme Kanseri Hastalıkları ve Göz Taraması konularında sağlık seminerleri düzenlediklerini söyledi.

            Başkan YILDIZ Kaymakam KUBİLAY’a kurslara katılan hemşerilerine kurs bitirme belgelerinin taraflarından verilmesini talep etti. Kaymakam ve Belediye Başkanının çalışmalarında sağladıkları desteğe teşekkür etti.

 Kaymakam KUBİLAY Gümüşhane Kelkit ilçesinde görev yaptığı, Gümüşhaneli hemşerilerinin çok sıcakkanlı, vatansever ve zor zamanlarda üreten insanlar olduklarını söyledi. Kaymakam KUBİLAY görev yaptığı muhtelif yerlerde yaklaşık 500 köy derneği ziyaret ettiğini ve aktarılan çalışmaların güzel örnekler olduğunu dile getirerek Dernek Başkanı Abdulkerim YILDIZ’ı ve Yönetim Kurulunu tebrik etti.

Ziyarette bir konuşma yapan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin KESKİN Sultanbeyli ilçemizdeki Gümüşhaneli hemşerilerimizin kişisel gelişimine sağladığı katkıdan dolayı dernek başkanı ve yönetimine teşekkür edip bu tür programlarda destek olamaya devam edeceklerini söyledi. Belediye başkanı KESKİN İlçede yapılan belediye çalışmaları hakkında da hemşehrilerine bilgi verdi.

            Program sonunda Belediye Başkanı Hüseyin KESKİN ve Kaymakam Metin KUBİLAY’a Sultanbeyli Belediye Meclis Üyesi Dernek Başkan vekili Hüseyin GÜNER tarafından çiçek takdim edildi. Kaymakam Metin KUBİLAY’a Dernek Başkanı Abdulkerim YILDIZ tarafından Kelkit Kaymakamlığı döneminde proje olarak başlattıkları Zilli Kilimden dokunan çanta ve yöresel pestil, köme çeşitleri hediye edildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37