banner333

banner309

Her Ayın 29'uncu Günü “Ayın Gümüşhane Günü” İlan Edildi

Gümüşhane İli Musalla Vadisi Köyleri Kültür Yardımlaşma Derneği, her ayın 29’ncu gününü “Ayın Gümüşhane Günü” olarak belirleyerek çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Dernek 04.02.2018, 09:00
Her Ayın 29'uncu Günü “Ayın Gümüşhane Günü” İlan Edildi
banner400

Gümüşhane İli Musalla Vadisi Köyleri Kültür Yardımlaşma Derneği, her ayın 29’ncu gününü “Ayın Gümüşhane Günü” olarak belirleyerek çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Etkinlikleri çerçevesinde; Ocak ayının Gümüşhane günü olan 29 Ocak Pazartesi günü Ankara’da bulunan Gümüşhane dernek Başkanları, Yönetim kurulu üyeleri ve Gümüşhaneliler dernek lokalinde bir araya geldi. Ankara’da yaşayan Gümüşhanelilerin beraberliğini daim kılma, daha kalabalık ve etkili olma ve bu konuda yapılması gerekenler hakkında değerlendirmelerde bulunulan buluşmada yöresel ürünler ikramı yapıldı.

Etkinliğe, Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Emre Aydın’ın yanı sıra; Yalınkavak Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Çankaya Başkanı Murat Terzi, Demetevler Başkanı Serhat Özdemir, Şiran ilçesi Kırıntı-Yeniköy ve Dilekyolu köyleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Zeynel Aydın, Şiran Kavaklıdere ve Çevre Köyleri Yardımlaşma Derneği, Ardıçlı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini Başkanı Kemalettin Üçüncü, Etlik Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Hazan Kazancı ve derneklerin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Programla ilgili açıklamalarda bulunan Dernek Genel Sekreteri Fatih Kılıç, Gümüşhane paydasında hareket edilmeyen her organizasyonun cılız kalacağını dile getirerek, “Farklı amaçlar altında yapılacak faaliyetler, her ortamda veya makamda daha etkili olması gereken Gümüşhanelilerin gücüne zarar vermektedir. Bu ortak düşüncede birleşen derneklerimizle topyekun hareket etme kararı alınan toplantıda, bir sonraki toplantı için yer-zaman tespiti ve faaliyet konuları ile ilgili kararlar alındı” dedi.

Kılıç, “Bu toplantı başlangıcı ile daha güçlü organizasyonlar ve güçlü ”Gümüşhane” bilincinin gelişmesine fayda sağlamak isteyen tüm derneklerimiz ve hemşehrilerimizle birlikte olmaya devam etmek istiyoruz. Bize omuz veren tüm hemşehrilerimize, derneklerimiz ve yönetim kurullarına ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37