banner333

banner309

GÜSİAD İftar Programı Düzenledi

GÜSİAD - Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen iftar programı 24 Haziran'da İstanbul'da Dedeman Otel'de gerçekleşti.

Dernek 26.06.2016, 16:54 26.06.2016, 17:02
GÜSİAD İftar Programı Düzenledi
banner400

GÜSİAD - Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen iftar programı 24 Haziran'da İstanbul'da Dedeman Otel'de gerçekleşti. Programa Gümüşhane Milletvekili H.Osman Akgül, çok sayıda Gümüşhaneli iş adamı ve sivil toplum kuruluşu yöneticisi katıldı.


FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN


GÜSİAD Başkanı iftar programı dolayısıyla konuşma yaptı.  Prof. Dr. Kenan Aydın yaptığı konuşmasında; 


STK’larımızın değerli temsilcileri, 
GÜMÜP Platformunun değerli başkan ve temsilcileri, GÜNÖP Platformunun değerli başkan ve temsilcileri ve basınımızın değerli temsilcileri,

 

Geleneksel olarak düzenlemekte olduğumuz GÜSİAD iftar programımıza hoş geldiniz, şeref verdiniz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Mübarek Ramazan ayının rahmet ve bereketinden istifade ettiğimiz bugünlerde sizlerle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Yine nasip oldu. Büyük bir mutluluk, kıymetini bilelim şükredelim.

Değerli misafirlerimiz,

Çok fazla zamanınızı almak istemiyorum. Etrafımızda olanları hepiniz biliyorsunuz, görüyorsunuz. Başta Suriye olmak üzere yakın coğrafyamızdan maalesef milyonlarca insan evinden, barkından yurdundan edilmiş, perişan durumdadırlar. Bu insanlara bu mağduriyeti yaşatanların umurlarında bile değil. Türkiye’nin dışında parmağını oynatan bile yok maalesef. Onların hedefleri başkadır. Siz o hedefleri de çok iyi biliyorsunuz.

Bizlere düşen görev birlik ve beraberliğimiz konusunda hassasiyet göstermektir. İnsanlarımızı ötekileştirmemektir. Birbirimize karşı hoşgörü içerisinde olmaktır. Çok yakın tarihe baktığımızda; yakın coğrafyamızda birliğini koruyamayan ülkelerin ne hale geldiklerini maalesef dramatik bir biçimde gördük ve görüyoruz.

Değerli dostlar, her zaman bir araya gelemiyoruz. Hazır bir araya gelmişken sizlere kısaca faaliyetlerimizden de bahsetmek istiyorum.

Bildiğiniz üzere GÜSİAD olarak 20. Yılımızı Ocak ayında doldurmuş bulunuyoruz. Web sayfamızda yazılı amaç ve hedeflerimize baktığımızda memnuniyetle görüyorum ki birçoğunu gerçekleştirdik. Üniversite kurulmasına katkı sağlanması, fiziki yapılanmaya destek, öğrenci bursları, sosyal yardımlar, turizm ve tarım konuları vb. Biraz sonra söyleyeceğim bazı yeni projelerimizde tabiki bulunmaktadır. Amaç ve hedeflerimiz arasında bir öğrenci yurdu yapımı da bulunmaktaydı.

Evet nasip oldu. 2013 yılında temelini attığımız Esenyurt’taki bu projemizi Eylül 2016’da hizmete alıyoruz. Şimdiden söylüyorum, açılış programımıza hepiniz davetlisiniz. Bu aşamada belki de en kalıcı hizmetimiz olacaktır. İnşallah önümüzdeki dönemlerde daha önemli projeler hayata geçirilir.

Şimdi sizlere bu projemiz hakkında bilgi arz etmek isterim.

·         Projenin 1.000 m2’lik arsası, Mustafa Erdoğan ve Basri Erdoğan kardeşler tarafından Güsiad ve Gümüşhane Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne ½ oranında devredilmiştir.

·         GÜSİAD, hem kendi hissesi hem de Gümüşhane Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin hissesi üzerine(kat karşılığı) bir proje geliştirerek 2013 Temmuz ayında temel atmıştır.

·         Projemiz 2 ana bölümden oluşmaktadır. Toplam 5 kat yurt binası olarak hizmet görecektir ve peşin kira alınarak kiraya verilmiştir. Bir market alanı ve otopark da market için kiraya verilecektir. Görüşmeler devam etmektedir. Toplam inşaat alanı 4.330 m2 dir.

·         Yurt olarak hizmet verecek 5 katta 64 oda olacak ve yaklaşık 150-180 arasında öğrenci kalabilecektir.

Bina yapımı için bugüne kadar 37 hemşehrimiz ayni ve nakdi olarak toplam 1.472.745 TL lik yardımda bulunmuşlardır. Kiracıdan 300.000 TL peşin kira alınmış ve kiracının yapacağı işlerinde 696.200 TL olacağı tahmin edilmektedir. Bunun dışında projenin tamamlanabilmesi için iskan ruhsatı masrafları dahil 730.000 TL’ye ihtiyacı bulunmaktadır.  

·         Bu projeye katkı sağlayan tüm işadamı hayırseverlere huzurlarınızda teşekkür etmek isterim. Ama özellikle teşekkür etmek istediklerim var. Bunların başında GÜSİAD Genel başkan Yardımcısı Sn. Muammer Beyaz gelmektedir. Sn. M. Beyaz olmasaydı biz bu projeye belki de cesaret edemeyecektik. O, hem maddi hem de çok büyük manevi destek vermiştir ve halen de vermeye devam etmektedir. Çok yoğun işleri arasında bu projenin de bütün işleri ile ilgilenme fedakârlığını göstermektedir.

·         Diğer taraftan projemizin yapımını üstlenerek belki de kendi işinden daha fazla özveri göstererek projenin bu hale gelmesinde çok büyük emeği olan Sn. Yaşar Topçuoğlu’na teşekkür etmek isterim.

·         Son olarak söylemek isterim ki 730.000 TL’ye daha ihtiyaç bulunmaktadır. Bence bu treni kaçırmayın!!! Hayır yapmak için bir daha böyle bir fırsat olmayabilir!!

Değerli dostlar, bu güzel haberi sizlerle paylaştıktan sonra bu süreçte aramızdan ayrılanlara da Allah’tan rahmet diliyorum. Son olarak aramızdan ayrılan, derneğimizin kurucusu ve uzun yıllar yönetim kurulunda hizmet etmiş olan ve çok büyük katkılar sunan ve ölümünden önce de binamızın plastik boru vb malzemelerini vermeyi üstlenen (vefatından sonra oğlu Sn. Mustafa Söğüt bu desteği yerine getirmiştir.) Temel Söğüt ağabeyimize ve yine yakın bir geçmişte kaybettiğimiz derneğimizin kurucusu değerli büyüğümüz, Sn. Hamdi Hayal ağabeyimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Ayrıca derneğimiz kurucularından bugüne kadar vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum.

Değerli dostlar sizlere son olarak Gümüşhane ile ilgili yeni projelerimizden bahsetmek istiyorum….

Hepinize katıldığınız için teşekkür ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın, dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45