banner333

banner309

Gümüşhaneliler Derneği Yılın İlk Tiyatro Gösterimini Yaptı.

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği kültürel ve sosyal sorumluluk projesi kapsamında 2017 yılının ilk faaliyetinde dünyaca ünlü Rus Yazar Gogol’un kaleme aldığı “Bir Delinin Hatıra Defteri” adlı tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı.

Dernek 26.01.2017, 19:47 27.01.2017, 08:43
Gümüşhaneliler Derneği Yılın İlk Tiyatro Gösterimini Yaptı.
banner400

GÜMÜŞHANELİLER DERNEĞİNDEN

YILIN İLK TİYATRO GÖSTERİMİ

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği kültürel ve sosyal sorumluluk projesi kapsamında 2017 yılının ilk faaliyetinde dünyaca ünlü Rus Yazar Gogol’un kaleme aldığı Bir Delinin Hatıra Defteri adlı tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı.

Dernek Başkanı Uğur Yücel’in yönetmenliğini yaptığı tek kişilik oyunu, aynı zamanda dernek üyesi de olan usta oyuncu Enis Zeytinler oynadı.

Tek perde olarak oynan oyunda yılların vermiş olduğu tecrübe ve deneyimle sahneye çıkan Enis Zeytinler sahne performansıyla tiyatroyu izlemeye gelenlerden tam not aldı.

Oyun sonrası düşüncelerini dernek yöneticileriyle paylaşan oyuncu Zeytinler şunları söyledi. "Ben aynı zamanda Eskişehir’deki Gümüşhaneliler Derneğinin bir üyesiyim. Gümüşhaneli değilim Eskişehirliyim. Ancak dernekte bir çok yakın dostum ve arkadaşım var. Başta başkanımız Uğur Yücel Beyi çok iyi tanıyorum. Onun sayesinde derneğe kuruluşunda üye oldum. Çok mutluyum. Derneğimizin sosyal sorumluluk projelerinde bulunmaya elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışıyorum. 2005 yılından bugüne değin sahnede bu oyunu oynamaktan son derece mutluyum.16 yılı geride bıraktığım bu oyunda bugün deliyi 157. kez oynuyorum. Nefes aldığım sürece, sahnede kaldığım oynayabildiğimce bu oyunu sahnelemeye devam edeceğim. Bugün sizlerle buluşmamı sağlayan Eskişehir’deki Gümüşhaneliler Derneği’ne ve siz sevgili izleyenlerime teşekkür ederim."dedi.

Oyunun bir bölümünde çay içme anında "bu çay nereden geldi biliyor musunuz?" diye soran Tiyatrocu Enis Zeytinler cevabında "Gümüşhaneden geldi" deyince salondan alkış aldı.

Oyun sonunda bütün üyeler adına dernek yönetim kurulu üyesi İrfan Ataman tarafından usta oyuncu Enis Zeytinlere sahnedeki üstün performansı nedeniyle plaket takdim edilerek başarılı çalışmalarına her zaman dernek olarak destek olunacağı belirtildi.

Dünyaca ünlü Rus Yazar Gogol'un kaleme aldığı oyunda "Oyun, çevresinde sürekli aşağılanıp alay edilen sıradan bir devlet memurunun platonik aşkı olan burjuva kızının bir asilzadeyi sevdiğini öğrenmesiyle yıkılması ve hedef değiştiren hayallerinin, soylu bir beyzade, kral olmaya yönelmesi ve sonuçta delirerek "İspanya kralı" olmuş bir halde, akıl hastanesine kapatılmasını konu alıyor."

Tepebaşı Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde oynanan oyunu, dernek yönetim kurulu başta olmak üzere çok sayıda tiyatro sever ilgiyle takip etti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39