banner333

banner309

Gümüşhaneli Öğrenciler Bilgi Yarışması Yarı Finali Esenler'de Yapıldı

Gümüşhaneli öğrenciler, bilgi yarışması ve Mahmut Polat konserinde hem yarıştılar hem de eğlendiler.

Dernek 27.01.2016, 13:07 27.01.2016, 13:08
Gümüşhaneli Öğrenciler Bilgi Yarışması Yarı Finali Esenler'de Yapıldı
banner400
 Bağcılar Gümüşhaneliler Derneği öncülüğünde İstanbul'da bulunan Gümüşhane köy derneklerinin katıldığı yarışmada öğrenciler yarı finalde kıyasıya yarıştı.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, İstanbul’da yaşayan Gümüşhaneli ortaokul öğrencilerini Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen bilgi yarışmasında buluşturdu. Gecede, Esenler Belediye Başkan Danışmanı Mehmet Kaya ile Ruhsat ve Denetim Müdürü Nuh Dursun Ozan da Gümüşhanelileri yalnız bırakmadı.
 
Programda konuşan Gümüşhane İl Dernek Başkanı Zafer Uçan, “Bu sene 11'incisini düzenlediğimiz bilgi yarışmamızın amacı tüm köylerimizi kaynaştırmaktır. Bu seneki yarı final çalışmamızı Esenler’de yapıyoruz. Gümüşhaneliler Esenler Belediye Başkanımızı çok seviyor. İstedik ki tüm hemşehrilerimiz başkanımızı yakından tanısınlar” dedi.

HEM TANIŞTILAR HEM YARIŞTILAR
 
Gümüşhaneliler'in tanışıp kaynaşmasını sağlamak ve çocukların hemşehrilik duygusu kazanması için yapılan yarışmada Gümüşhane’nin ilçe, belde ve köylerine ait 15 derneğine bağlı 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri, 2 grup halinde yarıştılar. Öğrencilere Türkçe, Sosyal Bilgiler ve Matematik derslerinden 4’er soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Genel Kültür’den 2'şer soru soruldu.
 
Dört saate yakın süren yarışmanın sonunda Esenler'den katılan Gökçeköy ile Tanızı Dernekleri'nin yanı sıra; Köse İlçesi, Arzular Beldesi, Gökçeköy, Tanızı, Yeniyol, Arslanca, Akgedik, Beyçam dernekleri finale kaldılar. Yarışma sonunda Esenler Belediye Başkanlığınca tüm öğrencilere verilmek üzere hazırlanan hediye çantalar tüm öğrenciler sahneye alınarak geceye katılan protokol tarafından takdim edildi. Yarışmanın finali 30 Ocak 2016 Cumartesi günü Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı Gelincik Salonunda yapılacak.

MAHMUT POLAT COŞTURDU


 
Yarışmanın ardından Gümüşhaneli sanatçı Mahmut Polat, sevilen şarkılarını ve Gümüşhane yöresine ait türküleri seslendirerek dinleyicilere keyifli dakikalar yaşattı. Polat’ın seslendirdiği eserlere Gümüşhaneliler de hep bir ağızdan eşlik etti.



Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09