banner333

banner309

Gümüşhaneli Hekimler GÜSİAD İle Buluştu

Geçtiğimiz yıl Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) Bünyesinde kurulmuş olan “Gümüşhaneli Hekimler Platformu” GÜSİAD üyeleri ile İstanbul Topkapı Hilton Otelinde bir araya geldi.

Dernek 06.01.2019, 22:38 07.01.2019, 09:17
Gümüşhaneli Hekimler GÜSİAD İle Buluştu
banner400

Programın açılışında konuşan Gümüşhaneli Hekimler Platformu Başkanı Prof.Dr.Özkan Ateş; GÜSİAD bünyesindeki bu oluşumun gerekçelerini ve yapmak istediklerini katılımcılarla paylaştı. Başkan Ateş;
-    Öncelikle Medikal alandaki ekipmanların Güsiad bünyesinde üretici ve ArGe firmaları ile teknoloji tasarımları, arge çalışmaları ve bu sahayı destekleyen başta farmakoloji olmak üzere diğer sektör alanlarıyla ilgili işbirliği yapmak istiyoruz, 
-    Sağlık alanında yatırım yapmak  isteyen yatırımcılara klavuzluk edebiliriz, 
-    İş yeri hekimi arayan firmalara bu havuzdaki üyelerimizle paylaşabiliriz, 
-    Hemşeri meslektaşlarımızla mesleki paylaşımlar yapabilir, sosyal alanda ortak buluşmalar gerçekleştirebiliriz. 
Ana ekseni bu olan kuruluş amaçlarımızı meslektaşlarımızdan gelecek katkılarla daha da genişletebiliriz, dedi. 


Daha sonra Kürsü alan GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın; 
-Sosyal Topluluklardaki buluşmalarımızı nitelikli insan kaynaklarımızla daha da güçlü hale getirebilirsek buradan hem organizasyonlarımıza hem de sosyal topluma daha büyük enerji aktarımı olacaktır. EkoSosyal bundan sonra sık kullanacağımız bir kavram olacak. Ekonomik değer üreten Sosyal Organizasyonlar. Burada eko kelimesi katmadeğer üretmek anlamında kullanılmıştır. Bu salt para kazanmak anlamında değildir. Güsiad bünyesinde sayıları 650 leri aşmış Mühendis Mimarlarımız, sayıları yüzü aşkın hukukçularımız, sayıları 150 yi aşmış akademisyenlerimiz var.  Bugün de burada Hekimlerimizle toplandık. Bu ilk buluşmamız. Amacımız, kuruluş ilkelerimizi doğru tanımlayıp, amaç mutabakatı yapmaktır. Başlangıçta söz alan Platform Başkanımız Prof.ÖzkanAteş hocamız ve sonrasında  görüşlerini aldığımız hekimlerimizin de ifadelerinden anladığımız kadarı ile bu buluşmada bir amaç mutabakatı yapılmıştır. 


Bugün bu salondaki hekimlerimiz  mesleki alanda konferanslar, paneller, seminerler , kongreler yapıyorlar. Bizler bu çalışmaların alternatiflerini yapmak için bir araya gelmedik. Bizler, Güsiad’ın bünyesinde bulunan üretim ,ar-ge kabiliyeti olan, yatırım planları olan hemşerilerimizle hekimlerimizi uluşturarark  bu konularda nasıl yatırımlar yapabiliriz, bunu tartışmaktı. Bugün bir ayakkabı, 250 TL, ortapedik ayakkabı 750 TL, protez ayak 15.000 TL, protez bacak 120.000 TL. ve büyük ölçüde ithal malzemelerden oluşuyorlar.Ayakkabı örnekti, başkan ekipmanları da sayabiliriz. Bu sektöre biz yerli imalatçılar olarak neler sağlayabiliriz, bunu tartışmak istedik. Geçtiğimiz aylarda burada güneş enerjisi paneli yaptık. Konunun bilim adamları, resmi yetkililer ve sektör temsilcilerinin başarı öykülerini dinledik. Şunu gördük ki, bugün bir AVM 10-14 yıl arasında geri dönüşümünü sağlarken güneş enerjisi yatırımcıları 5-7 yıl arasında yatırımı geri döndürebiliyor. O halde finansmanı betona değil enerjiye yatırmak daha fizibıl, dedik. İş adamlarımızın çok ilgisini çekti, aramızda yatırımcısı olan var araştıran var. Şu halde, endüstriyel yeteneklerimizi katma değeri daha güçlü alanlarda kullanmak hem ülkemiz hem sektörümüz hem de ekonomimiz adına daha önemli. Hekimlerimiz, bu konuda güzle fikirler verdiler.Bunlardan bazıları; Sanal Hastane Projesi, Organize Sağlık Bölgelerinde Yatırımcılık, Farmokoloji Alanında Gümüşlhane’deki endemik bitkilerden istifade etmemiz hususları, hakikaten mükemmel öneriler. Bir sonraki toplantıda Özkan hocamızla bu konuda çalışma yapıp, Işık Üniversitesi ile rektörümüz Sn.Cemal İbiş hocamla Akademisyenler Platformunuda yanımıza alarak bu konuları geliştirmek istiyoruz. Demek ki, yol haritamızın tabelaları oluşmaya başlamıştır.Bugün itibarı ile hemşeri hekimlerimizden 120 kişiye ulaştık. Türkiye genelinde hemşeri hekimlerimizin envanterini takip edeceğiz, bu nitelikli insan kaynağımızdan ülkemizin gelişimi için çok projeler çıkaracağımızdan eminiz. 


Programda daha sonra katılan hekimler sırasıyla söz aldı. Hekimlerden, Prof.Dr.Yunus Vehbi Sözen, Prof.Dr.Ahmet Vural, Doç.Dr. Cemalettin Aydın, Dr.Fahri Karson, Dr.Nevin Aksakal, Dt.Bünyamin Dal, Dr.Birol Öztürk, Dr.Tuğba Pelit, Dr.Metin Mollaoğlu, Dr.Süleyman Erdoğdu, Dr.Gürcan Sünnetçi, Dr.Nurhan Sünnetçi, Dr.Funda Bal katıldı. 


İş dünyasından ve konuklardan, Prof.Dr.Cemal İbiş(Işık Üniv.Rektörü), Hukukçular Platformu Başkanı Av.Süleyman Aydın,Genel Sekreteri Emsal Gürler, Başkan Yardımcılarından Dr.Metin Akagün, Muammer Beyaz, Çetin Kantek ve Yaşar Topçuoğlu, GÜMÜP Onursal Başkanı Yüksel Hamzaoğlu, GÜDEF Genel Başkanı Vahit Olgun, ŞİDEF Genel Başkanı Serkan Kaya, Bağcılar Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Timur Şahin, ŞEKAV Başkan Yardımcısı Ramazan Kahveci, Kuzey yıldızı Trabzonsporlular Derneği Başkan Yardımcısı Necati Kaya, GÜSİAD Yönetim Kurulu Üyelerinden Atilla Kesler, GİAD Ankara Derneğinden Sn.Tuncer Okur, katılanlar arasındaydı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:27
İkindi 16:10
Akşam 19:09
Yatsı 20:34