banner333

banner309

Gümüşhane’de Mekke’nin Fethi coşkuyla kutlandı

Anadolu Gençlik Derneği(AGD)  Gümüşhane Şubesi Tarafından Mekke’nin Fethi’nin 1388’inci yıldönümünü, düzenlenen programla kutladı.

Dernek 02.01.2019, 10:59
Gümüşhane’de Mekke’nin Fethi coşkuyla kutlandı
banner400

Anadolu Gençlik Derneği(AGD)  Gümüşhane Şubesi Tarafından Mekke’nin Fethi’nin 1388’inci yıldönümünü, düzenlenen programla kutladı.

           Anadolu Gençlik derneği(AGD) Gümüşhane Şubesi tarafından Mekke’nin Fethi’nin 1388’inci yıldönümünü, düzenlenen programla kutladı. Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen program, Kur’anı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından İlahi ve ezgilerin seslendirildiği program, Mekke’nin fethi konulu sinevizyon gösterisi ile devam etti. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Gümüşhane(AGD) Şube Başkanı Naci ŞENEL, AGD  olarak Türkiye’nin 81 ilinde 600’ü aşkın noktada Mekke’nin Fethi programları düzenlediklerini belirtti. Miladi takvime göre 1 Ocak 630 tarihinde fethedilen Mekke’nin yeni bir gece miladi takvimle 2018 yılı ile bitiyor ve dünya 2019 yılına giriyor. Dünyanın ve İslam aleminin durumuna baktığımızda yeni fetihlere ihtiyaç duyulduğu da ortadadır. İslam dünyası kan ağlarken Emperyalist güçler ise, hem kendi ülkelerine hem de sömürdükleri birçok ülkede insanları farklı şekilde uyutup, uyuşturarak kitleler duyarsızlaştırılıyor ve hakikatı örtbas ediyor. Kitlesel göz boyamanın enstrümanlarından biri de hazırlıkları günler öncesin den başlayan yılbaşı eğlenceleridir dedi.

             Programa konuşmacı olarak katılan İzmit Körfez Vaizi  ŞenolKöprülü ise, Mekke’nin Fethini anarak hafızaları tazelediklerini belirtti. Bir toplumun en büyük gücü hafızasıdır. Hafızasını yitirmiş toplum ölü gibidir. Bizler Mekke’nin fethini anarak hafızamızı toparlıyoruz. Bizler Uyumamak için Mekke’nin Fethi’ni icra etme gayretindeyiz. Kabul edelim ki yeryüzünün bir tarafında işgal, diğer tarafından fethi vardır. Gördüğünüz gibi bir işgal dönemi yaşıyoruz. İşgal dönemi insanlarda huzur getirmiyor. Dünyada kan, acı ve gözyaşı var. İşgal öldürür, işgal yaşatmaz. Oysa fethi başka bir şeydir. Fetih; var eder, imar eder, medeniyet, adalet ve huzur getirir. İşte Mekke’nin Fethi ise fetihlerin anasıdır. Bu yüzden Mekke’nin Fethini iyi idrak etmemiz gerekiyor. Diye konuştu

Programa başta Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan ÇİMEN, il milli eğitim müdürü Seydi DOGAN Saadet Partisi il başkanı Akın DEMİR, AK parti il başkanı Celalettin KÖSE, KYK  İl müdürü Mücahit ATALAY, Spor il Müdürü İsrafil ASLAN Arzular belediye Başkanı. Necati UÇAN ve çok sayıda misafir katıldı.

     Program Gümüşhane de gerçekleştirilen siyer-i Nebi Yarışmasının ödül töreni ve dualar ile sona erdi.  

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09