banner333

banner309

Gümüşhane Lisesi Mezunları ve Mensupları Dernekleşti

Gümüşhane’nin en eski ve köklü lisesi olan Gümüşhane Lisesi’nin “mezunları ve mensupları” dernekleşerek Gümüşhane Lisesine ve Gümüşhane’ye olan hizmetlerini “Gümüşhane Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği” altında yürütmeye karar verdi.

Dernek 13.07.2016, 13:18 13.07.2016, 13:19
Gümüşhane Lisesi Mezunları ve Mensupları Dernekleşti
banner400

  

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve YÖK üyesi Prof.Dr. Hasan Nuri Yaşar’ın destek ve himayesinde kurulan derneğin başkanlığını Gümüşhane Lisesi Emekli Müdürlerinden ve Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem yapıyor.
Dernek Başkanı Yusuf Erdem, Dernekle ilgili şu bilgiyi verdi: “Başlangıcı, Cumhuriyet Döneminde; şu anki Süleymaniye mahallesi yolu üzerinde bulunan   İl Müftülüğü’ne bağlı Yatılı Kız Kur’an Kursu’nun bulunduğu yerde ahşap ortaokula dayanan Gümüşhane Lisesi, Gümüşhane ve Gümüşhaneliler için önemli bir üzerinde bir kilometre  taşıdır.

Gümüşhane tarihinde önemli izler bırakan pek çok hemşerimiz bu okulda ortaokul ve lise eğitimini tamamlamıştır. Değerli hemşerilerimizden bazı örnekler vermek gerekirse;   Eski Adalet ve Milli Savunma Bakanı Mahmut Oltan Sungurlu, Prof.Dr. Hasan Nuri Yaşar, Sabri Varan, Mustafa Canlı, Feramuz Üstün, Ercan Çimen, Aydemir Tunç, Prof.Dr. Ayla San, Prof.Abuzer Kendigelen, Melih Sami Esen, Onay Şahin, Akın Akıntürk, İsmail Akçay, Akın Kısa, Prof.Dr.Süleyman Kocaman, Prof.Dr.Yılmaz Arı,Prof.Dr.Şahin Aslan,  Memduh Akçay,  Kaya Büyükbayraktar gibi pek çok alanda mezunu ve mensubu olan okulumuzun, bundan sonra da ilimize ve ülkemize büyük hizmetler verecek mezun ve mensupları olacaktır.
Derneğimizin bir önemli amacı da mezunlarımızın birbirleri ile olan irtibatını sağlamaktır. Bunu yaparken okulumuzun eğitim-öğretim faaliyetlerinde de öğrencilerimize elimizden geldiğince yardım etmektedir.
          

Bu amaçla; yine Prof.Dr. Abuzer Kendigelen ve Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar’ın çalışmalarıyla başlayan ve diğer mezunlarımızın da desteği ile olgunlaşan; “Gümüşhane Lisesi öğrencilerinden başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verme çalışması” derneğimizin sosyal projelerinden ilki olarak başlamıştır.

Dernek olarak; Gümüşhane Lisesi’nde okuyan başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi destekleyerek onların daha iyi bir eğitim almasını amaçlıyoruz.  Sosyal projelerimizden biri de Gümüşhane Lisesi’nden mezun olup bu şehre maddi ve manevi olarak hizmet eden mezunlarımızı lise öğrencilerimizle buluşturup, onların hayat tecrübelerinden öğrencilerimizin de faydalanmasını sağlamaktır.

Amacımız; geçmişin değerlerini unutturmadan geleceğin ilmi ve teknolojisi peşinde koşan nesiller oluşturmada az da olsa katkıda bulunmaktır. Bu bağlamda; Gümüşhane’ye ve Gümüşhane Lisesi’ne hizmet etmede tüm mezun ve mensuplarımızın katkısını bekliyoruz.”

Yorumlar (1)
Derya tekin 8 yıl önce
Başarılarınızın devamını dileriz ellerinden öperim
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11