banner333

banner309

Gümüşhane Kitap Kulübü'nde Turgay Bostan Rüzgarı Esti

Gümüşhane de ulusal ve uluslararası yazarların tanıtımında büyük rol oynayan Gümüşhane Kitap Kulübü son etkinliğinde Gümüşhaneli yazar ve yapımcı Turgay Bostan'ı ağırladı.

Dernek 16.06.2016, 00:05 16.06.2016, 15:09
Gümüşhane Kitap Kulübü'nde Turgay Bostan Rüzgarı Esti
banner400
  Esra Karagül moderatörlüğünde Gümüşhane Kültür Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nde yapılan organizasyona, Gençlik Hizmetleri ve Spor müdürü İsrafil Aslan, Gümüşhanenin önemli yazarlarından Talat Ülker, Turan Tuğlu, Necati Yılmaz, Abdullah Gümüşay, Ahmet Yılmaz Albayrak, Gümüşhaneli şair Osman Nebioğlu ve Gümüşhane Kitap Kulübü üyeleri katıldı.  Yaptığı programları ve yazdığı eserlerini anlatan  Bostan, özellikle Bu Toprağın Sesi programının Türk tarımına büyük katkıda bulunduğunu belirtti. Büyük ses getiren Son Krifos romanından da bahseden Bostan, özellikle Osmanlı Devleti döneminde sokakta müslüman evde hristiyan olarak yaşayan birçok kişinin olduğunu ve bununla birlikte günümüzde de gizli hristiyanlığın hala devam ettiğini söyleyerek son kitabınında Eylül ayında çıkacağını sözlerine ekledi. Program sonunda sevenlerinin kitaplarını imzalayan Bostan, hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektirdi. 

   TURGAY BOSTAN KİMDİR
1961 yılında Gümüşhane'nin Torul ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini bu ilde tamaladı. 1984 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldu. 1985 yılında askerliğini yedek subay olarak Balıkesir'de yaptı.

1987'de TRT Haber Merkezinde montajcı olarak işe başladı. Kısa bir süre sonra TRT'deki görevine prodüktör olarak devam etti. 2004-2005 yıllarında kısa bir süre Ankara Televizyonu'nda yöneticilik yaptı.

Halen TRT'deki görevine prodüktör olarak devam etmekte olan Turgay Bostan, başta Bu Toprağın Sesi olmak üzere: Toprağın Bereketi, Gündoğarken, Akşamın Getirdikleri, Köyümüz Kasabamız, Köyümüzden Mektup Var, Adı Ağaç, Yeşilin Şifası gibi belgesel ve eğitim-kültür programlarının yanı sıra Baba Ocağı ile Şeker ve Komşu Köyün Delisi adlı dizilerde yapımcılık, yönetmenlik, metin yazarlığı ve senaristlik yaptı. Evli ve iki çocuk babası. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46