banner333

banner309

Gümüşhane-Bayburt GİYAD'da Birleşti

İstanbul Küçükçekmece’de faaliyet gösteren, Gümüşhane İktisadi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (GİYAD) geleneksel 29 Geceleri’ne Gümüşhane ve Bayburt Belediye Başkanları’nın katılımı damgasını vurdu.

Dernek 01.12.2015, 13:27 30.11.2015, 22:28
Gümüşhane-Bayburt GİYAD'da Birleşti
banner400

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Her ayın 29’unda geleneksel hale gelen “GİYAD’ da 29 Geceleri” 29 Kasım Pazar günü Cemal Kaya ve İbrahim Yılmaz’ın türküleri ve kartol-turşu ikramı ile gerçekleşti. Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ve Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’in katıldığı etkinlikte söylenen türküler ve oynan horonlar katılanlara keyifli anlar yaşattı.

Programın açılış konuşmasını yapan GİYAD Başkanı Serkan Kaya;” İlk olarak 29 Kasım 2014’de başlattığımız 29 Geceleri’nin 1.yılını çok kıymetli konuklarımızın katılımı ile gerçekleştiriyoruz. Belki bir ilk olmuştur, bir dernekde Gümüşhane ve Bayburt Belediye Başkanlarımızı bir araya getirdik. Bu da GİYAD’a nasip oldu. Gümüşhane ve Bayburt ayrılmaz bir bütündür. Burada bunu bugün birkez daha görmüş olduk. Ben çok kıymetli Bayburt Belediye Başkanımız Mete Memiş ve Gümüşhane Belediye Başkanımız Ercan Çimen’e programımıza katılımından ötürü teşekkür ediyorum. Bugün bizlere türkü ziyafeti sunacak olan hemşerilerimiz Cemal Kaya, İbrahim Yılmaz ve siz değerli hemşerilerime bizlere vermiş olduğu desteklerden ötürü teşekkür ediyorum dedi.

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş;” Ben bu şerefli topluluğu Rahman ve Rahim olan Allah’ın adı ile selamlıyorum. Bizi bu programa davet eden Dernek Başkanı Serkan kardeşime bu nezih ortamdan ve misafirperverliğinden ötürü teşekkür ediyorum. Allah siz Gümüşhaneli hemşerilerimin muhabbetini ve birlikteliğini daim eylesin. Sizlerle beraber olmaktan çok mutlu oldum” dedi.

Bayburt Dernekleri Genel Başkanı Faruk Kılıçarslan;” GİYAD’ımızın kıymetli mensupları hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Derneğinizde her ayın 29’unda bir araya gelerek güzel bir gelenek sürdürüyorsunuz gerçekden buna imrendim. Gümüşhane-Bayburt bu ülkenin mayasıdır her daim Allah bizleri bir etsin. Belki il olarak ayrıldık ama biz manevi iklimde hiç ayrılmadık. Hatta bu ayrılığın güzellikleride oldu. Bugün her iki ilde  4 milletvekili çıkarıyor. Bakanlarımız var, bizler bu zenginliğide görüyoruz. Ben hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen;” Siz değerli hemşerilerimle bir arada olmakdan çok mutluyum. GİYAD derneğimizi böyle güzel bir geleneği yaşattığı için tebrik ediyorum. 18 ayda ülke olarak 4 seçim geçirdik. İnşallah bu seçim süreçlerinden sonra daha çok çalışarak sizlere hizmet edeceğiz. Bizler sılada sizlerin varlığı ve başarıları ile gurur duyuyor, memlektimize bir şeyler yapmaya gayret ediyoruz. İnşallah sizlerde yaz mevsiminde sıla-i rahim yaparak bizleri memnun edersiniz. Böyle metropol şehirlerde memlketinizi yaşıyor olmanız, gurbette doğup büyüdüğü halde çocukalarınıza Gümüşhane Bayburt sevgisini aşılamanız bizleri çok memnun ediyor ve gururlandırıyor. Hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

Ak Parti Küçükçekmece ilçe başkanı hemşerimiz Mustafa Korkut’un da selamlama konuşması yaptığı programda Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, GİYAD Ziyaretçi defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.

 

Programa Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Ak Parti Küçükçekmece ilçe başkanı Mustafa Korkut, Bayburt Dernekleri Genel Başkanı Faruk Kılıçarslan, GÜMÜP Başkanı Yüksel Hamzaoğlu, Öz Tiryakiler Genel Müdürü Yüksel Yalçın, ŞEKAV Yönetim kurulu üyesi Abdullah Canan ve Özgür Beyaz, GÜDEF Genel Başkan adayları Bayram Demir ve Aydın Yıldız, Gündüzler Yapı Yönetim kurulu başkanı Murat Gündüz, Sarıhan Restorant sahibi Kaya Sarıhan, Kelkit Kaş Köyü Dernek Başkanı Yavuz Demir, Şiran Boğazyayla köyü Dernek Başkanı Seçim Kılıç, Pendik Gümüşhaneliler eski Dernek Başkanı Hacı Öztürk, Şirran Seydibaba Köyü eski dernek başkanı Namık Şeker, GÜDEF eski yönetim kurulu üyesi Naci Balaban, Şairlerimiz Salih Özel Nebioğlu ve Güngör Celep, İş adamlarımız Adnan Efe, Ali Efe, Fazlı Celep, Murat Türkmen ve çok sayıda hemşerimiz katıldı.


Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45